Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość redutaordona

Food detective - opinie

Polecane posty

Gość redutaordona

Hej, Czy ktoś z Was lub Waszych bliskich wykonywał sobie test na nietolerancje pokarmową? jestem b. ciekawa Waszych opinii

Gość redutaordona
nikt?

Gość rokoszankaaa
Ja wykonywałam. Jestem zadowolona. test robi sie ok. 40 minut, w sieci mozna znaleźć krok po kroku tutorial, jak to robić. Jedyny minus - krew nie chce sie wtłoczyć do rurki, zapycha sie ta rurka, ja musiałam krople nakapac bezpośrednio do roztworu, bo inaczej nie dało rady. Wyniki były zgodne z moimi podejrzeniami, choc tez i było kilka niespodzianek np. alergia na seler. Ogolnie - przyzwoity test.

Gość ja też ja też
robiłam ten test. Potwierdził moje wcześniejsze podejrzenia co do niektórych produktów.

Gość redutaordona
A czy przeszłyście na ścisłą dietę eliminacyjną? i jakie efekty dzięki niem macie?

Gość redutaordona
up

Gość rokoszankaaa
Jestem na diecie eliminacyjnej - ma alergie na mleko,gluten ,drożdże i pare pomniejszych. Wykluczyłam, jest lepiej, nie mam juz biegunek.

Gość zakłopotana88887
ktoś jeszcze? jestem zainteresowana tematem i ciekawa opinii

Gość gość
Ja też zrobiłam sobie ten test. Bardzo długo zmagałam się z problemami dermatologicznymi i okazało się, że przyczyna leżała właśnie po stronie nietolerancji mojego organizmu na białka niektórych produktów (mi wyszło np. mleko, jajka, pszenica, owies, kukurydza - czyli produkty, które często spożywałam świadomie lub nieświadomie). Po odstawieniu tych produktów rzeczywiście odczułam znaczną różnicę - zniknęły praktycznie problemy ze skórą, nie bolą mnie już stawy, schudłam 7kg w 3,5 miesiąca, łatwiej mi się obudzić rano i czuję się o wiele lepiej :) Swój test kupiłam o tutaj: https://twojanowasuplementacja.pl/tns/testy/61-food-detective-test-na-nietolerancje.html Dodatkowo mają wysyłkę gratis więc się opłaca :)

Gość gość
Dla mnie to jakaś porażka. W tej samej cenie można zrobić wiarygodne testy laboratoryjne. Problem jest nie tylko z prawidłowym pobraniem krwi, ale również z interpretacją ... dla mnie szkoda kasy i to na maksa. Niestety się skusiłam, bo łatwiej, bo w domu i w ogóle, ale teraz wiem, że to był błąd. Poczytałam w necie o tym teście, ale ludzie wszystkiego nie piszą.