Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wypokrzywiona?

Dostałam strasznej wysypki - lekarz dziś mnie nie przyjął...

Polecane posty

Gość Japierrr........
Na ip ci badania od reki zrobia. ale chcesz to czekaj, nie wiem na co, nara

Gość trterreer
albo zadzwon po pogotowie pwoeidz ze masz wysypke bol ucha goraczke jestes starsznie slaba a w przychodni cie nie chcieli przyjac ze zastrzyk odczulajacy nie pomogl a ty sie czujeszc coraz gorzej nie bagatelizuj tego dzwon po pogotowie i juz

napisz po jakim antybiotyku ci to wylazlo.....moja cora jest uczulona na augmentin i tak ja zalatwilam kiedys jak byla mala ze osyc ze jej podawalam to gowno tydzien to potem nastepny tydzien leczylam po antybiotykku innym antybiotykiem...tam jest amoksycylina na ktora ona jest uczulona..nie uczula ja natomiast penicylina

Gość wypokrzywiona?
W przychodni już byłam, nocnej i swojej, czytajcie uważniej. Antybiotyk jaki zażywałam to amoksiklav, tam głównym składnikiem jest właśnie amoksycylina. Reakcja alergiczna raczej wykluczona - silny zastrzyk przeciwhistaminowy, ani leki nie pomogły :o

Gość fefwfew
no i co? masz to dalej? nigdzie juz nie poszlas?

Gość wypokrzywiona?
Tak, mam dalej, jest tego coraz więcej. Wczoraj jeszcze nie miałam na zewnętrznej stronie stóp i dłoni, a dziś już i tam pojawia się wysypka. Nie mam jeszcze na twarzy, cerę mam już jak papier ścierny, ale może dlatego, że nie używam na już wszelki wypadek żadnych kremów ani balsamów (na kilka dni przed pojawieniem się wysypki użyłam nawilżającego kremu cethapil do twarzy, po kąpieli zwykle balsam do ciała Dove). W nocy budzę się ze dwa razy, bo czuję świąd. Doszedł do tego mokry kaszel (może przez te wędrówki po lekarzach, od przychodni do przychodni). Nie wiem już co mam robić, po prostu zażywam przepisane mi leki i czekam do poniedziałku, nie mam już siły biegać bo lekarzach i wydawać kasę na leki, które za chwilę muszę odstawić, bo to jednak nie to :o

Gość gość
Witam Od dwóch tygodni męczy mnie swędząca wysypka Choroba rozpoczęła się podgorączkowym grypowym stanem oraz wysypką Lekarz powiedziała że to wirusowa choroba dostałam antybiotyk bo wyglądało to na ospę / swędząca/ jednak dostałam dużo drobnych krosteczek swędzących a tylko 1 podeszła wodą i pękła. Wybrałam rowamycynkę i dostałam maści do smarowania / chyba z cynkiem?/ biała pomogło bo krostki zrobiły się ka kaszka mannna na brzuchu, rękach, nogach plecach Teraz odstawiono mi tą maść bo za mocno wysuszyła i dostałam kremy do ciała jeden robiony a drugi optiderm i mydło dla alergika Dziwne jest to że zawsze po myciu skóra bardzo swędzi potem się uspokaja ale biorę na alergię lek. Trochę to długo trwa i chyba pójdę do alergologa Nigdy tak nie reagowałam i zaczynam się zastanawiać czy do wody w łódzkiej wodzie czegoś przypadkiem nie dosypują ! ciagle nas chlorują, ozonuja ciekawe co teraz dopuściła Prezydent łodzi trochę mnie to martwi! imyslę że tutaj tkwi problem WODA mycie

Gość niedlaidiotow
Ludzie piszcie ostatecznie co wam dolegało - rozpisujecie się przez tydzień i diagnozujecie 10 różnych chorób, a po wszystkim CISZA !! nic nie napiszecie co było!

Gość gość
Ja też kiedyś dostałam strasznej wysypki. Okazało się, że to przez jedwabną koszulkę. Nawet nie wiedziałam, że mam na jedwab uczulenie. Dopiero dowiedziałam się o tym podczas badań w pracowni alergologii www.alergomed.com.pl.