Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość netka9386

Menu 7 miesiecznego niemowlaka

Polecane posty

Gość netka9386

Witam wszystkie mamy. Wiem że ten temat się ciągle przewija ale chciałabym zasięgnąć opini doświadczonych mam co do karmienia swoich niemowlaków. Mój synek jest karmiony mm mniej więcej jego jadłospis wygląda tak: 7-8 180 ml mleko + kleik 11- kaszka mleczno ryżowa (niedużo ok 60 ml) 13- zupka z mięskiem (też niedużo ok 100 albo mniej) 15-16 mleko+ kleik 180ml 17- jakis owoc 18-19 mleko + 2 miarki kaszki (ok 210) dodatkowo je w nocy 2 razy po 150 ml mleka około 12 i 4 Mam wrażenie że je za mało. Drogie mamy czy nie powinnam ograniczyć ilości podawanego mleka? Mam wrażenie że moze nie najada się do końca w dzień i dlatego budzi się w nocy. Prosze o menu innych rodziców.

Gość panna marianna
Moja córka do 1 r.z budziła sie w nocy na karmienie.

jak dla mnie taka dieta nie jest dobra dla dziecka w tym wieku. A serek jakis , a warzywko gdzie ? Ja uwazam , ze za duzo tego mleka

Gość netka9386
Warzywa je razem z zupką. Ziemniak, marchewka, pietruszka itp w zależności jaka zupka. A co do serka daje jogurciki po 6 m od czasu do czasu ale nie jako posiłek tylko dodatkowo między posiłkami.

za duzo tych posilkow i miedzy posilkow nie ucz dzieck podjadania. Ustal godziny i sie ich trzymaj a jogurcik dawaj po zupie np albo wieczorem.