Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ariiaa

Dzieci i alkohol..

Polecane posty

Gość ariiaa
Co o tym sadzicie?

Gość njnkjn
jedno piwo na 6 czy wiecej osob ;)

Gość ariiaa
Wlasnie o to chodzi, ze nie.. Tylko w ostatnim tygodniu, dziewczynka lat 13 przyszla do domu po wypiciu alkoholu, nie odczuwala ani wstydu ani strachu, 14 latek nie wrocil do domu na noc, rodzice zglosili na policje , odnalazl sie i zrobili mu testy na narkotyki : amfetamina i marichuana. Z czego to sie bierze?

masz wlasne dzieci? jak masz to na tyle je rozsądnie wychowuj aby o twoich nie pisano Moje sie nigdy slawy libacyjnej nie dorobily i mam nadziej ze nie dorobią

Gość ariiaa
Dzieci jeszcze nie mam ale moja siostra ma 13 lat i zaczyna eksperymentowac, nie potrafie jej zrozumiec, bo ja i druga siostra bylysmy inne, imprezy owszem ale nie w tym wieku, rozumiem, ze chca sie zabawic ale uwazam ze to troche za wczesnie na takie rzeczy. Moja mama nie byla w stanie nawet slowa wydusic z siebie w takim szoku byla jak siostra wrocila po piwie do domu. Zal mi mamy bo tak sie stara a tu takie cos..

To wnioskuje ze mamie nie masz nic do zarzucenia pod wzgledem wychowania?jak wiesz ze zaczyna eksperymentowac to jakim cudem Ty ani twoi rodzice nie zareagujecie kategorycznie????chocby oficjalny zakaz wyyjscia na impry? przeciez to wy dajecie jej prawo wtenczas do takich zahcowan bo jestescie bierni

Gość ariiaa
Nie no kara no to normalne, dodam przy tym, ze nigdy nam ich nie dawali, w domu tematow tabu nie bylo, z rodzicami idzie o wszystkim pogadac, ja juz jestem dorosla, ale nigdy nie bylo czegos takiego, ze rodzice unikali rozmow z nami, a dzisiaj moja mama nie wie co powiedziec, zapytala sie tylko dlaczego tak zrobila. Siostra zrobila sie ostatnio bardzo niemila, jest naprawde piekna a zachowuje sie bardzo zle, w glowie nie ma nic ;(

No widzisz..u ciebie,a zwlaszca do Ciebie sprawdzilo sie "luzackie" wychowanie poprzez docieranie przez rozmowy , jak widac do twojej najmlodszej siostry niestety tak sie nie da i ona musi czuc nad sobą "silna reke" ,miec wiekszy rygor narzucony,w przeciwienstwie do Ciebie bo takiej potzeby nie bylo Moze to byl incydent,ale lekcje powinna mloda z tego wyniesc Z takimi trudnymi delikwentami w tym wieku trzeba podchodzic z miloscią ale twardo reagowac i szybko do pionu stawiac