Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żal...........ehh

''Skoro decydujesz się na seks przygotuj się na konsekwencje'' żalosny tekst !!

Polecane posty

Trzeba umieć używac te prezerwatywy. Bo fakt pękaja ale nie jest to wiecznie i czesto. Wtedy trzeba reagowac a nie poxniej

A co do emerytury to troche inny temat, tu trzeba zacząc od innych rzeczy i od problemów państwa a nie antykoncepcji.

"A na emeryture w tym kraju to polecam sobie samemu odkłądać. " 123 ulegasz złudzeniu że jak sobie "odłożysz" to już będzie wszystko załatwione. jakoś nie bardzo zdajesz sobie sprawę z tego że ile byś nie "odłożyła" to będą tylko pieniądze. i ktoś za te pieniądze będzie musiał wykonywać niezbędne ci usługi i produkować dobra. jeżeli nie będzie dzieci to kto? ano trzeba będzie ściągnąć imigrantów i w ich ręce przekazać to coś "odłożyła". to właśnie zrobiła zachodnia europa. to już lepiej mieć własną "patologię" niż "importowaną", moim zdaniem.

To skoro takie jest Twoje zdanie to narób dzieciarów a potem idz żebrać. Ale za państwem, za ludzmi, za emeryturą.

Patrzac na ten kraj, to bedzie miał kto wykonywac te usługi bo przeciętny człowiek bedzie pracował na 5 etatach 48/24 godziny na dobe aby moc przezyc:)

"A co do emerytury to troche inny temat, tu trzeba zacząc od innych rzeczy i od problemów państwa a nie antykoncepcji. " 123 no niezupełnie. bo jeżeli ty widząc patologię, biedną wielodzietną rodzinę, najbardziej się sierdzisz z tego powodu że oni mają dużo dzieci i chcesz ich przekonać że rozwiązaniem ich problemów jest to aby dzieci nie mieli to wtedy automatycznie staje się to problemem emerytalnym, demograficznym. rozwiązanie które proponujesz - nie miejmy dzieci, jest najgorszym z możliwych, głupim i krótkowzrocznym, które z całą pewnością za 30 lat da nam takiego kopa w dupę że się nie pozbieramy. bo prawdę mówiąc o imigrantów też nam nie będzie łatwo jeżeli problem biednych, wielodzietnych rodzin, będziemy rozwiązywać zmniejszaniem nie biedy a wielodzietności. w końcu o imigrantów konkuruje z nami cała europa zachodnia która ma im do zaoferowania o wiele więcej niż my.

offerma - to jak wg ciebie się zabezpieczać ? :o Jeśli chodzi o śrdnią statystyczną to jesteś w błędzie mój drogi ;) prawodopodobieńśto pęknięcia zawsze jest ale jak pisze Mariiika też trzeba umieć ją używać to że zabezpieczasz się powiedzmy 20 razy nie znaczy że za 20 razem pęknie czy za 5 czy za 3, może wgl nie pęknąć. Trzeba trochę myśleć logicznie ;)

Gość moniczka :P
Liczcie na ZUS i ich emerytury daleko zajedziecie sami sobie odkładajcie istnieje coś takiego jak III filar Jestem za aborcją po co chore dziecko ma się męczyć ? i jej rodzice bo kościół im tego zakazuje co Ty się będziesz z nim męczyć czy ten ksiądz z ambony ?? Dzieci z rodzin biednych i alkocholickich nie wszyscy wyrastają na porządnych obywateli większość kończy jak ich rodzice w rynsztoku :( Nie lepiej słuchac czarnuchów którzy gadają a tak naprawdę nie mają o niczym pojęcia

Bo to prawda... Ludzie to nie zwierzeta , ktore kieruja sie instynktem i popedem. Jesli sie jest na tyle doroslym by brac sie za uprawianie sexu trzeba tez wiedziec ze konsekwencja wspolzycia moze byc ciaza-chyba ze nadal wyznaje teze ze dzieci przynosi bocian. Doroslosc to podejmowanie odpowiedzialnych decyzji na kzdym kroku... Obie stronny sa odpowiedzialne...i mezczyzna i kobieta jesli chodzi o antykoncepcje. I tabletka po nie jest cukierkiem z Biedronki jak ktos wyzej napisal.

Aborcja chorego dziecka to tez co innego, niż stosowanie aborcji jako antykoncepcji. Biest29, brawo!

a ja uważam, że to bardzo mądry tekst! Gdyby większość młodych dziewczyn go sobie powtarzała mniej było wpadek z nieodpowiedzialnym facetami! Zawsze trzeba sie liczyc z tym, że można zajść w ciażę. A apropos skuteczności środków antykoncepcyjnych powiem tak- osobiscie (bo na kafe co druga wpadła na tabletkach) nie znam ani JEDNEJ osoby, która sie zabezpieczała i wpadła. Sama zdecydowałam sie na dziecko po 30-tce- więc jakieś 10lat sie zabezpieczałam i nie wpadłam. Wiec drogi offermo:) lepiej ta gumkę założyc, a nie analizować co który stosunek jest potencjalnie niezabezpieczony :)

Ja znam JEDNĄ osobe która wpadła na tabletkach. Mieli już 2 dzieci i brała tabletki bo nie chcieli kolejnych. Chyba po roku dowiedziała sie że jest w ciąży. Niby brała jak trzeba, nawet wierze bo to odpowiedzialna kobieta

"istnieje coś takiego jak III filar" ja pierdolę, jacy wy jesteście ograniczeni. wyobraź sobie że masz miliardy dolarów na koncie ale nie ma kto pracować i opiekować się tobą bo po prostu wokół ciebie sami emeryci. co możesz z tymi miliardami zrobić? ano w dupę sobie włożyć co najwyżej. pieniądz jest tylko środkiem wymiany i akumulacji. ale jeżeli nie będziesz go miała u kogo wymienić (brak dzieci to brak rąk do pracy w przyszłości) to on po prostu straci jakąkolwiek wartość. dlatego dzieci są potrzebne bez względu na to czy to będzie III, IV czy X filar. czy to tak trudno pojąć? czy ja do was nie po polsku piszę? 123 "Trzeba trochę myśleć logicznie" 123 już się nie kompromituj kolego bo te twoje wywody w sprawach na których się zupełnie nie znasz są żałosne. zabezpieczenie na poziomie 95% oznacza właśnie tyle że średnio na 20 wypadków zabezpieczonych jest 19 a jeden nie. i koniec. i żadne bredzenia że "to tylko statystyka" nic nie zmienią bo za liczbami które podaje statystyka kryją się konkretne wypadki w których na każde 20 jeden raz zabezpieczenie zawodzi.

średnio - średnia to nie jest reguło mój drogi humanisto :D Ponawiam pytanie - jak w takim razie widzisz antykoncepcję ?

"Dzieci z rodzin biednych i alkocholickich" 123 a czy brak znajomości ortografii na poziomie podstawowym kwalifikuje do miana "patologii" i przeprowadzenia na takim osobniku eutanazji społecznej?

przy tym dostępie do lekarzy pomrzemy wszyscy po 50 roku życiu jak odkładam kasę na konto będę miała przynajmniej godny pochówek

ha ha racja, teraz nawet po tabletki do ginekologa zapisują za 3 miesiące. Może bedzie więcej dzieci bo nie każdego stac na prywatna wizyte:D

Jeżeli kogoś nie stać na dziecko wgl nie powinien ich mieć! Takie dziecko potem tlyko cierpi bo jest wyśmiewane w szkole bo nie jest ubrane jak rówieśnicy, nie może np pójść do kina, czy zapisać się chociażby na piłkę nożną czy taniec

offerma masz juz dużo dzieci zeby na emeryturce było dobrze, czy jeszcze prawiczkiem jestes?

Juz pal licho uciechy, ale jak dzieciak chodzi podarty i głodny to już jest tragedia.

pewnie że tak po co dzieciaka na wstyd narażać i pośmiewisko w wieku 7 lat będzie musiał się sobą zająć i młodszym rodzeństwem i tak wpadnie i nałogi, będzie żyć z nierządu itp i tak umrze w wieku 14 lat jak wcześniej nikt go nie zabiję po co skazywać to dziecko na takie marne życie ? Miłość nie zapełni jego pustego żołądka czy nie okryje bosych stóp

ja wiem doskonale co to jest średnia mój drogi idioto więc proszę cię żebyś przejęty 90 procentami nie zapominał że to oznacza nieskuteczną antykoncepcje w co 10 przypadku, czyli bardzo dużo. może to jest jakoś inaczej liczone, jeżeli jest liczone tak jak ja tu założyłem to jest to skuteczność bardzo słaba i prawdę mówiąc większosć osób średnio aktywnych seksualnie w ciągu roku powinna przy stosowaniu prezerwatywy, wylądować z dzidziusiem.

Właśnie średnia jest liczona troche inaczej. Czemu ludzie latami uprawiają seks w prezerwatywie i dzieci nie mają?

"offerma masz juz dużo dzieci zeby na emeryturce było dobrze, czy jeszcze prawiczkiem jestes?" 123 następna "obrażona na rzeczywistość". żebyś nie wiem jakie tu mi próbowała pisać złośliwości to niestety ale sytuacja wygląda tak jak ja to opisuje i choćby nie wiem jak bogaty był naród czy państwo to bez dzieci albo imigrantów sobie na starość nie poradzi.

Poza tym Autorko-tu już nie chodzi o poglądy czy zarodek ma uczucia czy nie.Chodzi o to,że tabletka po stosunku to dość poważna ingerencja w organizm kobiety.Żadna metoda nie daje 100 % pewności,więc jeśli nie chcesz konsekwencji,nie dopuszczasz ich do siebie to nie uprawiaj seksu.

No widzisz powinna ale jakoś nie ląduje :) i nie obrażaj mnie bo ja cie nie obrażam :o Skoro gumki są be to co według ciebie jest ok ?