Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do mireczkowatej

Mam pytanie o nurkowanie.

Polecane posty

Gość do mireczkowatej

Hej! Mój syn strasznie chciałby iść na kurs nurkowania. Byłam u nas w klubie i tam mi facec chciał wcisnąć akwalung za kilka tysięcy. Ale czy to trzeba kupować taki drogi sprzęt? Nie można wypożyczyć? Kurs na basenie kosztuje 1.300zł,to jeszcze jak cię mogę. Jak już się czegoś nauczy i będzie pewny,że chce się w to dalej angażować to wtedy jakiś obóz i dopiero bym mu kupiła sprzęt,ale teraz to bez sensu chyba. Bo ten facet mi wciskał,że taki sprzęt to trzeba dopasować do osoby i musi być indywidualnie dobrany a wypożyczany za każdym razem będzie inny to i ryzyko wypadku większe. Jeśli to prawda to kupię,ale mi się wydaje że facet po prostu chce wydoić trochę kasy. Co myślisz? Czytałam gdzieś,że nurkowałaś,to może mi coś podpowiesz,bo ja ze sportami wodnymi mam tyle wspólnego co pranie zrobię lub gary umyję ;)

Gość gość
Jeżeli chcesz kupić sprzęt nurkowy w konkretnym budżecie i nie popełnić błędów przy wyborze marek skorzystaj z ich oferty – www.nurkowy.com.pl. Wystarczy, że wyślesz im zapytanie ze swoimi potrzebami, a sprzedawcy dopasują ci listę niezbędnego asortymentu, a nawet zagwarantują serwis. Współpracuję z nimi mniej więcej od roku i jest wszystko w porządku.

Gość yorven
a ja mam inne pytanie bo znalazlem np. w sklepie https://www.domenasportowa.pl/ latarki do nurkowania i jedne kosztuja 100zl, a inne nawet 1500zl czy cena idzie w parze z glebokoscia na jaka bede nurkowac i przeklada sie na jakosc?

Gość gość
Kurs nurkowania jest fajnym pomysłem, który może przerodzić się w pasje. Sama przeszłam taki kurs nurkowania w Szkole nurkowania www.osmiornica.eu w Gdańsku. Organizują kursy dla osób początkujących i zaawansowanych. Zajmują się też organizacją wyjazdów dla nurków, w różne odległe rejony świata.

Gość gość
Po pierwsze, nie kupujesz całego wyposażenia dopóki dziecko nie nauczy się nurkować. Na początek jest zabawa ze Snorkelingiem, czyli zejścia na niewielką głębokość w masce z rurką. Później zaczyna się przygoda z butlą i maską. Oczywiście, że wypożyczona. Jeśli gość proponuje ci kupno, to uciekaj od niego jak najdalej, bo chce tylko zarobić kasę, a nie ma pojęcia o uczeniu nurkowania. Po prostu nie ma sprzętu do wypożyczania, żeby uczyć. Ale wiedz, że to naprawdę drogie hobby. Jeśli dziecko w to wdepnie, będą potrzebne naprawdę spore pieniądze, bo bezpieczeństwo jest najważniejsze, a tu bezpieczeństwo bardzo drogo kosztuje.

Gość gość
Czy pod amatorskie nurkowanie w Egipcie potrzebuję czegoś więcej niż taka maska - http://www.empik.com/spokey-zestaw-do-nurkowania-tortuga,p1126276025,sport-p ? Chodzi oczywiście o oglądanie rafy koralowej. Jest sens wydawać więcej? I czy płetwy są przydatne? Uprzedzam - moje doświadczenie z nurkowaniem jest zerowe, to będzie czysta amatorka ;-)