Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MaJeczka28888

czy tkwić w tym dalej?

Polecane posty

Gość MaJeczka28888

Jestem z moim partnerem 5 lat, mieszkamy razem od 4 lat. Ostatnio zapytałam go co z nami dalej, bo związek ten tkwi w martwym punkcie...powiedział, że mi się nie oświadczy bo nie jest pewien jak to bedzie za 5 lat...ogólnie, że nie jest pewien.Kocham go, ale zastanawiam się czy mam czekać aż może zmieni decyzję, czy odejść i dać sobie szanse na ułozenie życia z kimś innym, mieć rodzinę , dzieci...

"powiedział, że mi się nie oświadczy bo nie jest pewien jak to bedzie za 5 lat" jak się kocha to się wie że za 5 lat będziecie się starać aby było dobrze. to tak jakby podpisać intercyzę przed ślubem. po co się pobierać skoro zakładacie że się możecie rozejść?

Gość MaJeczka28888
czyli po prostu nie kocha? jest bo jest z przyzwyczajenia.

Wybacz, ale uważam ze jakby naprawde mu zależało i kochał (chc nie mowie ze nie kocha) to by cos robił w dalszym kierunku.

Gość MaJeczka28888
powinnam odejść...? zostawić to wszystko?

powinnaś z nim szczerze porozmawiać. choć nie wiem czy on będzie szczery czy nie. Możliwe też że nie chce zmian w waszym "układzie"

Gość bakkkkk
ja z moim mieszkałam 15 lat i dopiero wzięliśmy ślub. Do czego wam się tak spieszy? Łatwiej i prościej jest bez slubu. Najpierw zjedzcie z sobą beczkę soli, a wtedy ślub.

Gość MaJeczka28888
nie mam już siły, chciałabym mieć po prostu rodzinę, pewnośc, ze ktoś mnie chce, kocha, mam dość ciągłych pytań ze strony rodziny, znajomych, Kiedy... przecież jesteście już tyle czasu razem i nie macie po naście lat! Co mam im odpowiadać, ze on nie chce?

Gość 4343434324
a czy ślub jest warunkiem posiadania rodziny? Przecież nie musisz brać slubu zeby miec dzieci i stanowić z partnerem rodzinę.

Gość MaJeczka28888
a gdzie ja napisałam ze chce wziąć ślub? oświadczyny to nie ślub...

Gość MaJeczka28888
powiedzialam mu o tym, powiedział ze jego nie interesuje zdanie innych

Gość bakkkkk
czasem pośpiech jest złym doradcą. Moja kuzynka myślała tak jak ty i po 4 latach był rozwód. Rodziną i pytaniami się nie przejmuj. To wam ma być dobrze, a nie rodzinie. nie doradzam pośpiechu i wiem co mówię.Jeśli się kochacie, to papierek wam nie jest potrzebny.

Gość 4343434324
no to skoro oświadczyny to nie ślub to po co chcesz zeby ci się oswiadczał? facet nie jest głupi, najpierw mu trujesz o oświadczynach a zaraz potem będziesz chciała ustalać datę ślubu.

Gość MaJeczka28888
tu nie chodzi o papierek, tylko o to , co on mi powiedział! Że sie nie oświadczy, bo nie jest pewny, a skoro ktoś po 5 latach nie jest to po 10 bedzie?

Gość redio2
rozmowa i jeszcze raz rozmowa,ale nie naciskaj-faceci tego nie lubią.Boją się osaczenia.Moja koleżanka w takiej sytuacji nie zerwała znajomości ale sie wyprowadziła zamieszkała sama- a po 3-ch miesiącach byłam na slubie.

Gość bakkkkk
tak po 10 latach będzie.

Gość majeszka2888
czyli mam się wyprowadzić i co dalej?

Gość ZnerwicowanyXXX
po 4 latach zycia razem pod jednym dachem wie sie juz troche o partnerze... jemu papierek nie jest potrzebny. a Tobie jak sadze da poczucie stabilizacji, i chcialabys go? powiedz mu o tym, ale nie nachalnie, bo go wtsraszysz. a z drugiej strony to na co on liczy, ze cale zycie bedziesz z nim zyla na kocia lape? za 10 lat tez Ci powie ze sie nie pobierzecie bo nie jest pewny co bedzie za 5 lat? sory, ale troche to glupie.

Gość sdfghjk
jak nie jest pewien,a Ty poszukujesz czegoś pewnego, to szukaj gdzie indziej. Jak się kocha to będzie się robiło żeby było dobrze za 5, 10 i 15 lat... olej go

Gość majeszka2888
bardzo trudne jest to wszystko dla mnie, jestem rozczarowana, czuje sie niechciana i nikomu niepotrzebna