Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nikkaaaaaaa

Pomóżcie, proszę- książka

Polecane posty

Gość Nikkaaaaaaa

Cześć Poszukuję książki z mojego dzieciństwa, chciałabym dokładnie taką kupić kiedyś swoim dzieciom. Nie pamiętam autora ani dokładnego tytułu, ale może ktoś z Was kojarzy ją:) Tytuł był mniej więcej . Księga bajek lub księga baśni, złota księga bajek , złota księga baśni, lub wielka . Okładka była złota z jakimś obrazkiem a ilustracje w środku okalało zawsze kolorowe obramowanie. Między latami od 1989 do 1999. Z góry dzięki.

Gość inzynier serwisowy//zablokoo
mam to na strychu gdzieś. Żółta oprawka. I chyba 40 rozbujników czy alibaba narysowane. I tam było o gościu grającym na flecie, sezamie otwórz się i coś tam.

Gość Nikkaaaaaaa
Wiem , że była bajka "biała kotka" Charlesa Perraulta Ps. Jeśli ktoś ma pisać głupoty niech najpierw sprawdzi czy ma palce podłączone do mózgu. Bo widzę, że u niektórych ciężko włączyć IQ

nie wiem ksiazka która ja kojarze była duża a4 lub większa. Gruba tak na 2 kciuki. I na pewno było tam o rozbujnikach, o jakimś lwie, alibaba, sezamie otwórz się, i o jakimś gościu co grał na flecie. tą książkę kojarze z dzieciństwa i jeszcze też podobną żółtą. Mały lekarz czy coś w tym stylu. I tam było tak że jak coś cie bolało to szłaś za algorytmem. Boli tak nie. Wymioty tak nie itd.

Gość Nikkaaaaaaa
O małym lekarzu nie słyszałam, ale prawdopodobne , że ta moja poszukiwana to ta. Kurcze taki sentyment do niej mam, ale niestety rodzice rozdali mój bajkowy zbiór jak poszłam do szkoły. A teraz ciężko mi odszukać.

Gość Proponuje sobie
przypomniec co bylo w srodku, a nie to okladce, ksiazka mogla byc roznie wydawana...Mimi, ze chcialbym pomoc to po takim opisie pffffffff

Gość Nikkaaaaaaa
No niestety to nie to, to jakaś inna nowsza wersja, ale dziękuję za zadany trud:)

to ja myśle o baaaaaaaaaaardzo starej książce :P

Gość Nikkaaaaaaa
Chciałabym sobie przypomnieć ale miałam wtedy z 5 lat i już mi się zatarło wiele. Wiem, że była ta bajka o białej kotce i dzikie łabędzie.

Gość pseudo inzynierek
znowu oszukuje. Jakie to przewidywalne. Dobrze że nie zaproponował ci kupna. Radzę na niego uważać.

Gość Nikkaaaaaaa
inzynier serwisowy//zablokoo No Twoja propozycja jest prawdopodobna. Wiem, że upieram się za bardzo przy tym konkretnym wydaniu, jeśli się nie uda trudno, jednak mam do tamtej sentyment:)

Gość Nikkaaaaaaa
Hehhe:) W niepewnych źródłach nie kupuję:):)

Gość o kotce czy tam labedziach pis
to ja chyba bardzo stary jestem

Gość fdgdfggvvv
Hej, książka była na okładce żółta z poduchami ustawionymi na krzesle? Bo jak tak to poprostu basnie andersena.

Gość stary? ty po prostu nabijasz
ludzi w butelkę. Idź spaććwoku niemyty, bo na policjęcię zgłoszę i skończy się babci sranie.

Gość Nikkaaaaaaa
Na 99 % wydaje mi się, że to nie andersen, miałam też braci grimmn ale to wydanie już znalazłam. Jednak to mnie bardzo nurtuje, myślałam , że już w internecie jest wszystko:)

co ci modzie znowu odjebuje? Sam myśle co to było. Bo niektóre ksiazki pamięta się całe życie. Ty masz naprawdę jakiś komplek. Swoją drogą zaomniałeś mi pojechać po szkole

Gość Nikkaaaaaaa
Dzięki Wam bardzo, że staracie się pomóc:)

Nie wiem nie wymyśle. Widzę że tych książek jest masa. Pamiętam jeszcze że brat zbierał jakieś książki disneya chyba. Co jakiś czas pocztą przychodziły. I tam był zakochany kundel itd. Trzymcie sięja ide spać

Gość UWAGA OSZUST WPADŁ W SZAŁ
!!! PROSZĘ Z NIM NIE ROZMAWIAĆ

chyba muszę zgłosić zażalenie do moderacji o oszczerstwa wobec mnie.

Gość możesz sobie zgłaszać do woli
moderacja skasuje cię jużna wstępie