Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fatałącha kkk

sześciolatki a szkoła

Polecane posty

Gość fatałącha kkk

Dawno nie było tego tematu, więc tym razem ja pomarudzę, a co! :) Nigdy nie zależało mi żeby posłać syna wcześniej do szkoły. Jest ogólnie mądry i inteligentny, ale niczym szczególnym poza, odwagą w stosunkach z innymi i rozgadaniem, nie odbiega od rówieśników. Teraz ma 5 lat i chodzi do zerówki w przedszkolu. Uczą się tam literek. a rok poszedłby znów do zerówki, ale już w szkole, a za dwa lata do pierwszej klasy. I co - całe 3 lata robiłby prawie to samo? Trochę bez sensu :( Mimo, że jak już mówiłam - nie chcę go na siłę "przyspieszać..."

Gość aśkaaa
hej mamuski ja mieszkam w uk i ja posłałam 3 latka na 3 godzinki dziennie był na poczatku płacz ale teraz jest ok spiewa sobie fajnie po angielsku piosenki wiec u nas to na dobre wyszło szybciej złapie język a drugi syn zaczoł jako 4 latek teraz ma 7 lat wiec 3 lata do szkoły chodzi i radzi sobie super

Gość fatałącha kkk
aśka, ale ja piszę o powtarzaniu 3 lata z rzędu nauki literek... :(

Gość fatałącha kkk
któraś z was przechodziła z dzieckiem: zerówkę w przedszkolu (w wieku 5 lat), potem zerówkę w szkole (w wieku 6 lat) i potem dopeiro 1 klasę w wieku 7 lat? Program rzeczywiście tak podobny?

Zależy ile młody ma dokladńie lat. Bo jeśli jest np ze stycznia czy marca to. Wejrzenia bliżej mu będzie do 7 lat niż 6 Po za tym dziecko pod koniec przedszkola dostaje opinie psychologa i nauczycielek czy jest w stanie rozpoczac naukę w szkole

Zależy ile młody ma dokladńie lat. Bo jeśli jest np ze stycznia czy marca to. Wejrzenia bliżej mu będzie do 7 lat niż 6 Po za tym dziecko pod koniec przedszkola dostaje opinie psychologa i nauczycielek czy jest w stanie rozpoczac naukę w szkole

Gość Czekając na rozum
jeśli jest rozwinięty to go poslij..bo będzie się potem nudził w szkole jak moja siostrzenica, która po prostu z dnia na dzień przestała lubić szkolę bo tam po prostu sie nudzi, bo program jest sztywny i bardzo powolny....

Gość fatałącha kkk
jest z lipca, ale jak bedzie z samymi 7 latkami to na bank bedzie odstawal..

Gość qochanie
ja zawsze mówiłam że nie odbiore dziecku dzieciństwa, w zerówce się bawią w szkole niestety juz uczą... ja napewno nie pośle mojego do 1 klasy w wieku 6 lat-chyba ze pozmieniaja i bedzie to obowiazkowe. A jak to teraz jest? 5cio latki obowiazkowo zerowka czy tez dla chetnych??

Gość fatałącha kkk
no właśnie zerówka jest obowiązkowa dla 5 latków... :( bez sensu to

Gość fatałącha kkk
za rok będzie miał to samo, tylko że w szkolnej zerówce...