Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gamodium avensae

Ile kasy na jedzenie i chemie dla 5 dorosłych osób/ miesiąc? Pomozcie prosze.

Polecane posty

"poza tym nie wierze, ze kazda z tych 5 osob je dokladnie tyle samo. wk**wialoby mnie to, jakby na moje zarcie szło mniej kasy i za moją dolę by się ktoś inny zywił " ciebie by wkurwilo a im to widac na rękę bo ktoś za darmo im zrobi i przywiezie do domu zakupy

Gość prezent srezent.
staram ci sie pomoc ukazujac wady tej chorej syt, ale jak chcesz z siebie robic sluząca i bedziesz skakac z ryjem do kazdego ktory nie wyraza aprobaty do tego absurdu ktory zamierzasz wprowadzic.. twoja brocha 🖐️

Gość Gamodium avensae
O matko, skoro tak cie to irytuje, to tak jestesmy rodzina, mieszkamy w jednym domu poki co i tak nam wygodniej zeby jedna osoba to ogarniala. a ile kazdy osobno wydawal kasy nie ma sensu pytac, bo do tej pory byl balagan- ktos kupil chleb i maslo, ktos inny mleko i wedline itd. i raczej nie kazdy u mnie kontroluje ile wydaje na jedzenie. ale wiem ze sa osoby ktore to robia, maja kontrole nad wydatkami i wlasnie ich opinii szukam. usrednie to jakos i bede miala namiar ile na te pierwsze miesiace wolac :) nie chce brac na zapas, bo wiadomo ze moze wtedy komus zabraknie na inne wydatki jak przesadze ze zrzutka.

Gość Gamodium avensae
moze w twoim domu to byly by zla sytuacja. mnie to odpowiada, bo ja lubie robic zakupy, mam na to czas, bo pracuje w teraz w domu i lubie jak jest to pod moja kontrola :) nie pytalam sie ciebie ani nikogo innego co o tym sadza, tym bardziej ze nikt z was mnei nei zna ani sytuacji w domu. widze ze nadal na kafe pelno takich pseudo psychologow, ktorzy w pytaniu o zupe pomidorowa sie doszukuja nieszczesliwego dziecinstwa :D

zbierałabym po 600 zł - jak zostanie - bedize milo na nastęny miesiąc mieć jakiś grosz . A smutno ise wszystkim zrobi jak oddadzą np 500 i w następnym miesiacu usłyszą ,ze było za mało . Przykre jest to ,ale za 200 wiele nie kupisz - naprawdę .

Gość Gamodium avensae
No i nadal nie czytasz, eh, to nie wspollokatorzy, jestemy rodzina i nikt nikomu nie wydziela -"ty wiecej pracujesz, to dostaniesz, troszke wiekszego kotleta" to bylo by chore. poza tym w domu istnieje cos takiego jak obowiazki domowe. dzieki temu ze facet moze i zje wiecej to pojdzie i nadziabie drzewa. nie kazdy zyje w malym egoistycznym i materialistycznym swiatku :) nie kazdy sie rozlicza ze kazdgo grosza i kromki chleba, wiec wyluzuj

Gość Zojkaa
pozbieraj na razie po 500 zl od kazdego i wsadz to do sloika. Przez caly msc zbieraj paragony za wszystkie zakupy i na koniec podlicz. Jezeli ewentualnie zostanie jakas kwota umowcie się, że się nia równo podzielicie :)

Gość Gamodium avensae
No to chyba zaczne od jakis 300-350 zł. i zobaczymy, wiadomo ze oni pewnie tez zglosza, ze czegos wiecej, czegos mniej i bede miala namiar. ok, dzieki dziewczyny a trolle niech ida juz do szkoly :P

Gość twój nick powinien
brzmiec GAMONIUM masz zadatki na matke terese za cudze pieniadze ? gwarantuje ci ze ten pomysl jest poroniony jak mozesz liczyc na równo kobiete i faceta ? logicznym jest ze facet zje dwa razy wiecej

Gość twój nick powinien
brzmiec GAMONIUM masz zadatki na matke terese za cudze pieniadze ? gwarantuje ci ze ten pomysl jest poroniony jak mozesz liczyc na równo kobiete i faceta ? logicznym jest ze facet zje dwa razy wiecej

z " psychologicznego " punktu widzenia ;) lepiej mieć więcej niż mniej - przynajmniej na początek zanim nie porobią sie zapsy rzeczy , które są w ciagłym użyciu - cukier , herbata , kawa , woda do picia ...

Gość Gamodium avensae
to nei do Ciebie sweet dreams II. prezent srezent ma ciagle jakies problemy i chce mi chyba zafundowac terapie hehe. Twoje rady mi pomogaja, dzieki!

Gość twój nick powinien
brzmiec GAMONIUM masz zadatki na matke terese za cudze pieniadze ? gwarantuje ci ze ten pomysl jest poroniony jak mozesz liczyc na równo kobiete i faceta ? logicznym jest ze facet zje dwa razy wiecej wielce pyskujesz tutaj , w domu tez bedziesz tak szcczekac na kobiety i zmuszac do placenia za innych ? wysmieja cie

Gość Kura_ domowa
300-350 to jest mało. 10 zł dziennie chcesz nakarmić faceta? Nie obraź się, ale czym?

Gość Gamodium avensae
no u mnie jest np facet ktory wcale nie zje dwa razy wiecej niz kobieta, bo ma takie dni ze zje duzo skromniej. nie pytalam czy mam liczyc kazdemu inaczej, pytalam ogolnie o budzet. nie pytalam tez o to czy dobrze robie czy zle biorac to na siebie bo mi to odpowiada i im tez. moja sprawa. jak bede potrzebowala terapii to na nia pojde, a matka teresa miala wielkie serce :P I dziekuje wszystkim ktorzy podali mi oreintacyjnie kwoty swoich wydatkow :) zawsze to jakis namiar ile calosciowo moze pojsc na takie zakupy :)

prezent srezent> a co ty sie tak bulwersujesz jakby tu co najmniej twoja kasą zarządzał :O wez wyluzuj bo NIE WYROBISZ Z TEGO PODNIECIENIA

Gość Gamodium avensae
co innego budzet w malzenstwie. to juz inne uklady. dzieki za wszystkie normalne i zgodne z tematem rady, a teraz zmykam do lekarza :) milego dnia :)

Gość prezent srezent.
no u mnie jest np facet ktory wcale nie zje dwa razy wiecej niz kobieta, bo ma takie dni ze zje duzo skromniej. no i wychodzisz z zalozenia, ze ludz na forum to jasnowidz i ma takie rzeczy wiedziec - kto ile je. bueheh i na tej podstawie zrobi ci kosztorys. ty sluchaj od tej to wez tyle i tyle, a od tego tyle i tyle

Gość 90989
nie pytalam czy mam liczyc kazdemu inaczej, pytalam ogolnie o budzet. xxx o to powinnaś zapytać w pierwszej kolejności chcesz zarządzać domowym budzetem a oleju w głowie brak! ciekawe czym nakarmisz ludzi za 10 zł dziennie ? makaron z ketchupem co drugi dzień ?

Gość prezent srezent.
ona sie nas pyta ile ma brac, a juz na poczatku podjela decyzje, ze to bedzie 350zł buheheh

Gość kotka poes mobilna
450 na osobe na miesiac wystarczy.

Gość po coccococc
Gamodium avensae,po co zadajesz takie głupie pytanie? Wszystko zależy od tego ile jest pieniedzy w domowym budżecie. Jeżeli jest mało,to trzeba sobie radzic i zyc skromnie .Jezeli jest duzo.to zalezy czy domownicy chca oszczedzac na jakichs produktach czy nie. Jak to mówią"PUNKT WIDZENIA ZALEZY OD PUNKTU SIEDZENIA.