Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qswqdqwdasda

czy te wyniki tarczycy sa dobre? prosze o pomoc

Polecane posty

Gość qswqdqwdasda

mam 26 lat, dzieci nie rodziłąm, przez 6 lat bralam microgynon 21. odstawilam, bylam szczupla, przez pol roku poprostu spuchlam ;/ twarz, brzuch, a jem tyle samo-nie obzeram sie na pewno ;/ praca siedzaca, no malo cwicze, ale pije mnostwo wody itd pomyslalam ze ta zamian przez hormony, ktos zasugerowal tarczyce wiec zrobilam: TSH 3,76 NORMA 0,27-4,20 FT4 12,62 NORMA 12-22 Endokrynolog ponoc najlepszy w miescie poweidzialz e wyniki rewelacja, robilam jeszcze antyprzeciwciala i tez podobno super, powiedzial ze przyczyna tkwi gdzie indziej z tarczyca wszystko ok on umywa rece i mam szukac gdzie indziej ;/;/;/;/ ale gdzie?

Gość majafajabebbe
ale same hormony to nie jas jaszcze wszystko zrob badanie na przeciwciala tarczycy i wtedy sie przekonasz czy masz zdrowa tarczyce. ja mialam w normie hormony a przeciwciala przekroczone o jakies 4000 pkt. i dopiero wtedy przekonalam sie, ze tarczyca jest podstepna. mialam podobnie jak ty. nie jadlam a tylam... po ok 2 latach leczenia jest juz ok. z 75 kg, bez zadnego wysilku - nic nie robiac, schudlam do ok 50 i tak zostalo ale tarczyce musze kontrolowac co pol roku

Gość qswqdqwdasda
przecieciala mam w normie wyszlo cos ponad 5 a norma 34

Gość fdfdfdfdf
Masz niedoczynność tarczycy. Dobrze to jest wtedy jak jest wynik min 1 ,jeszcze zależy ile masz lat. Nawet jak przeciwciała w normie, to nie musi być Hashimoto

Gość qswqdqwdasda
lekarz powiedzial ze wszystko w porzadku, niby dobry endokrynolog to skad niedoczynnosc ;/;/;/;/ bylam prywatnie, anty przeciwciala tez w normie :(

Gość fdfdfdfdf
I nie prowokuj, kochanie, o tarczycy jest mnóstwo tematów na necie, nawet taki laik jak ja wie, że masz niedoczynność A niedoczynność to nie tylko hashimoto, są również inne jej przyczyny, poczytak fachowe pisma ,net stoi otworem :)

Gość qswqdqwdasda
słuchaj ja nie porowokuje, mowie powaznie ze powiedzial mi ze mam wszystko ok i kontrola we wrzesniu 2013

Gość fdfdfdfdf
Podwyższone przeciwciała świadczą o hashimoto, skoro u Ciebie w normie to przyczyna niedoczynności tkwi gdzie indziej Ednokrynolog nie powiedziałby ,że jesteś zdrowa KLAMCZUCHO,nie bylas u niego!

Gość qswqdqwdasda
no jak mozesz tak mowic? czy jest tu ktos normalny? w pn bylam u endo, powiedzial ze wszystko w normie, ze zaprasza we wrzesniu 2013 ;/;/;/

Gość qswqdqwdasda
No dobra, nie byłam - i co mi zrobicie śmiecie??? Sram na was :D

Gość qswqdqwdasda
dajcie spokoj podszywacze ok? mytslalam ze ktos mi tu pomoze

Gość ixyyyyyyyyyyy
fdfdfdfdf na podstawie czego stwierdzasz, ze autorka ma niedoczynnosc? skoro endokrynolog twierdzi, ze wszystko jest ok to masz 2 wyjscia: nic z tym nie robic, ewnetualnie poradzic sie innego lekarza a za jakis czas powtorzyc badania lub szukac przyczyny gdzie indziej (udaj sie do lekarza pierwszego kontaktu on powinien wiedziec, gdzie jeszcze mozna cie pokierowac)

Gość qswqdqwdasda
dziekuje za odp, koelzanka miz asugerowała ze moze przyczyna tkwi w hormonach plciowych wiec ginekolog, tez nie rozumiem dlaczego osoba wyzej tak twierdzi ;/ i to po chamsku okazuje, chcialams ie poradzic moze ktos mial podobnie

Gość fdfdfdfdf
Bo jestem oczytanym człowiekiem i żyję w XXI wieku Wystarczy ?:):)

Gość qswqdqwdasda
i jestes madrzejszy od lekarza? uu gratuluje

Autorko,dopóki nie zamierzasz zachodzic w ciążę,to taki wynik tsh faktycznie jest w normie. Jęśli jednak kiedyś będziesz planowała ciążę to najlepszym wynikiem jest między 1-2 inaczej mogą,ale nie muszą być trudności z zajściem w ciążę. Życzę wszystkiego dobrego :)

Gość fdfdfdfdf
Nawet Ft 4 w dolnej granicy co świadczy o niedoczynnosci

Gość ixyyyyyyyyyyy
dlatego radze skonsultowac sie z innymi lekarzami, najlepiej jakbys sie udala do lekarza rodzinnego/pierwszego kontaktu i powiedziala jak sprawa wyglada

Gość qswqdqwdasda
no chyba udam sie do innego

Gość qswqdqwdasda
dziwne tylko ze lekarz ma rewelacyjne opinie i praktycznie mi nie pomogl, a chyba wiem jak sie czuje ;/

Gość ixyyyyyyyyyyy
pewnie wyszedl z zalozenia, ze skoro wyniki z jego specjalizacji sa ok to nie ma jak ci pomoc

Gość fdfdfdfdf
Ednokrynolog , prywatny, zlecilby dodatkowe badania :),są choroby przysadki mózgowej, niedoczynność pierwotna, wtórna.....nie zostawilby tego tak Ona kłamie, ten temat to prowo

Gość qswqdqwdasda
no baki temat i prowo prosze Cie