Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kruszyna2012

suche powietrze od kaloryferów

Polecane posty

Moja "ulubiona" pora roku i wraz z nią suche powietrze od kaloryferów w mieszkaniu, a przez to bóle gardła, głowy, sucha skóra itd.:( Jakie macie na to sposoby? Tylko nie mówcie mi prosze, zebym kupila super drogi nawilzacz :)

Gość kaloryfery trochę zakręcić
żeby nie były na full - chyba że mróz trzaska, za to ubrać się cieplej powiesić zwykły ceramiczne nawilżacze na kaloryfery często wietrzyć na noc wieszać w pokoju obok kaloryfera (nie na nim) wilgotny ręcznik

Gość ale problem
kupić naczynie z wypalonej gliny specjalnie przystosowane do powieszenia na kloryfer: wlewać wodę i po problemie!!!!!!, albo w rogu pokoju opodal kaloryfera postawić miskę z wodą, może być mineralna. Równie ważne jest wietrzenie mieszkania przed snem i szereg innych rzeczy. Więcej nt. zdrowia znajdziesz w necie poprzez Googlarkę wpisując: Vademecum zdrowia- jak żyć żeby żyć. {czesc]

Miałam zeszłej zimy ceramiczne naczynka, jednak nie zauważyłam znaczącej różnicy, wyprobuje wiec propozycje z recznikiem,

napraw ten kaloryfer - to pół zdrowia móc sobie regulować temperaturę. Ewentualnie zakrywaj część żeberek, żeby tak nie grzało mocno. Możesz rozszczelnić okno np jak wychodzisz rano? Wrócisz, zamkniesz okno i nie będziesz siedzieć jak w piekarniku W ogóle - jak robisz pranie, powieś sobie wilgotne rzeczy w pokoju, zawsze to trochę nawilżenia

Naprawa ma byc na koniec przyszlego tygodnia, do tego czasu muszę się jakoś nie ugotować :| ;) a czym zakryć część żeberek? Takim mokrym ręcznikiem też?

może być :) współczuję Ci, bo też tak miałam, zanim nie wymieniłam regulatorów do grzejników

dzięki :) rzeczywiście to koszmarne, dlatego ratuje się, czym mogę, a jak stoję na mrozie i pozniej wejde do takiej sauny to wcale nie jest przyjemne:-/ jak dla mnie moglyby byc większe mrozy w tym momencie haha ;)

zazdroszcze problemu, ja mam ziab w domu.. chcialabym miec goraco w domu, no mzoe nie goraco ale cieplo

Gość do kruszynki
gupia babo, pomyśl trochę: otwórz oknkna na full na jakiś czas, po uzyskaniu właściwej temperatury uchyyl delkatnie okno. Oczywiście za takie grzanie odpowiednio zapłacisz, ale cóż zdrowie ważniejsze. Inna rada: kup w sklepie klucz samozaciskowy i sama zakręć zawór kaloryferów, albo poproś jakiegoś ciecia z ulicy, to ci zrobi to i owo za pół litra, skoroś taka oferma w tych sprawach

Gość enonad
super drogi nawilżacz nie jest potrzebny - moje sposoby to: pranie na kaloryferach lub (żeby było estetyczniej) zwinięty w rulon biały ręcznik oczywiście wilgotny (ja go rozkładam między kaloryferem a ścianą i przekręcam, jak szybko schnie to polewam wodą). Do tego dużo roślin w pokoju, otwarte drzwi tak, żeby para z kuchni dochodziła do pokoju (oczywiście jak nic nie gotuję takiego co nieprzyjemnie pachnie). Ja za gaz płacę grosze, więc jak jest bardzo suche powietrze to wystarczy garnek z wodą postawić na chwilę na kuchence i nie włączać wentylatora :) nawilżacze też mam, zwykłe zwyczajne. poczytaj tu o nich http://www.grzejniki-stalowe.com.pl/jakie-nawilzacze-powietrza-wybrac-przeglad-produktow/

Gość gość
U mnie najbardziej zawsze cierpią oczy. Właściwie nie muszę ręką sprawdzać grzejników, bo oczy od razu reagują jak są włączone. Dopóki nie odkryłam niebieskiego Starazolinu z kwasem hialuronowym, to ledwo w domu widziałam i szybciej się przez to męczyłam.

Gość gość
Mi zatykają sie zatoki, od kaloryferów. Oprócz tego, że bolą mnie strasznie, to jeszcze nie mogę spać w ciepłym i się caly czas przeziębiam. :( pomocy!

Problem suchego powietrza od gorących kaloryferów może rozwiązać powieszenie na grzejnikach nawilżaczy. Można położyć też mokry ręcznik albo postawić chociażby miskę z wodą pod kaloryferem. Można też spryskiwać powietrze, by je troszkę "dowilgotnić".

Gość gość
Można zakręcić kaloryfer i uchylić okno.

Gość medicusDCL
Dzień dobry, Domowe sposoby działają doraźnie, rekomendujemy konsultacje ze specjalistą. Lekarz laryngolog przeprowadzi badania diagnostyczne i dobierze odpowiednią metodę leczenia. Wszystkich Państwa, którzy nadal szukają pomocy zapraszamy na naszą stronę www.medicusdcl.pl oraz do kontaktu z rejestracją telefoniczną pod nr 71 74 96 000.

Gość beraśna
Eee, właśnie wręcz przeciwnie - nie musisz kupować nic, co byłoby drogie. Klasyczny nawilżacz do nakładania na kaloryfer (jak babcie używały nawet;)), dużo roślin (najlepiej te dobrze oczyszczające powietrze), więcej wody pić plus krople do oczu - tu polecę Starazolin HydroBalance. Tani i długo działa.

Gość gella32
myślę, że standardowo wieszanie mokrych ręczników na kaloryferze:) ja np jeszcze zawsze rano i wieczorem wietrzę mieszkanie co by się lepiej wszystkim spało:) co do nawilżacza, faktycznie jest też skuteczny bo siostra ma u siebie i jakoś super dużo za niego w sferisie też nie dawała, ale jak dla mnie najlepiej stosować te "domowe" sposoby:)

Gość kafeteriowa
Zima to dla mnie najgorsza pora roku. W domu suche powietrze, na zewnątrz ciężkie powietrze od spalin, boląca głowa i łzawiące oczy, które trzeba ratować kroplami np. starazolinem ale tym czerwonym. Suszarka z wypranymi ubraniami to babciny sposób ale daje radę, kiedy ktos nie ma nawilżacza.

Gość gość
O, u mnie to samo co u Złośnicy - najtańszy pojemnik na kaloryfer, wietrzenie (chociaż przy tym smogu to w sumie żadne zdrowie), plus krople nawilżające do oczu (Starazolin sprawdza się najlepiej). W sumie to starczy i już żaden domownik nie ma problemu z suchymi oczami.

Gość gość
Wcale nie musi być drogo, wystarczy pojemnik z wodą na rozgrzanych kaloryferach ;) Do oczu Starazolin, wysprzątane i wywietrzone mieszkanie i powinno na spokojnie to wystarczyć ;)

Gość Panna Manna
nawilżacz powietrza pomoże. nie tylko nawilży powietrzy, ale i poprawi jakość skóry, nie bezie się tak wysuszać, włosy będą bardziej lsniace i mniej łamliwe no i mniej przeziębień, bo gardło i krtań niepodrażnione. takie cudeńko naprawdę rozwiąże wiele problemów, tylko trzeba stosować. kiedyś miałam takie gliniane na kaloryferze,a le są bardzo mało wydajne, teraz mam elektryczny oskar z firmy Stadler Form

Gość lirotta
ogólnie możesz śmiało zastosować mokre ręczniki, chociaż z dugiej strony nawilżacze nie są aż takie super drogie, ja w sferisie kupowałam za nieco ponad stówkę

Gość gość
jest maj, otwórz okno i wywietrz