Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dffrr

Czerwienica prawdziwa - podejrzenie

Polecane posty

Gość dffrr

Witam bardzo serdecznie. Mój chłopak trafił do poradni hematologicznej z podejrzeniem czerwienicy. Wcześniej ze skierowaniem lekarza rodzinnego byliśmy w szpitalu, powiedziano nam, żebyśmy się nie martwili, bo wyniki mówią, że jest to *górna granica*, ale jeszcze nie czerwienica (przepraszam bardzo za brak parametrów z wyniku badań, ale nie mam ich przy sobie). Lekarz rodzinny jednak nadal upierał się przy odwiedzeniu hematologa. Zapisał się dopiero na styczeń i to po znajomości. Od kilku miesięcy leczy się na nadciśnienie, brał również lek na obniżenie trójglicerydów we krwi w wyniku czego jego wątroba troszkę ucierpiała. Nie wiem czy ma to coś wspólnego z chorobą, ale oprócz nadciśnienia ma opuchnięte dziąsła, takie suche, czerwone plamy na ciele, bezdech senny. Bardzo boję się, że to czerwienica. Ma 31 lat. Może ktoś z Państwa napisać jakie są rokowania przy tejże chorobie? Dziękuję z góry.

Gość gość
właśnie choruję na czerwienicę prawdziwą. Od dwóch lat przyjmuję hydroxycarbamid z miernym skutkiem bo zaczęlo się od 1 tabletki dziennie a teraz mam przyjmować trzy. A wyniki ciągle zawyżone. Zauważyłem jednak ze ostatnio, kiedy spożywałem sporo jedzenia konserwowanego octem, wyniki krwi po raz pierwszy wróciły do normy. Ponoć ocet zabija czerwone krwinki, A lek który przyjmuję to też nic innego jak kwas moczowy - bardziej trujący niż ocet. Mam zamiar zrobić eksperyment - zamiast chemii będę spożywał śledzie w occie, pikle i inne przetwory kwaśne i przy tym kontrolował wyniki. Jeśli się okaże ze ocet leczy moją nadkrwistość , zaniecham przyjmowanie chemii.

Gość gość
bingo

Gość gość
nadkrwistosc to w wiekszosci zle leczone ,lub wcale nie leczone choroby , nawet lekarze stawiajac diagnoze nie sa pewni bo szereg objawow pasujacych do czerwienicy prawdziwej wcale o tym nie przesadzaja ,nawet obecnosc Jak2. Kazdy organizm jet inny.Tak sie sklada ,ze moje wysokie parametry czerwonokrwinkowe ,nie daja sie obnizyc na Hydroxykarbamidzie ,organizm wrecz z tym walczy i oslabia sie jeszcze bardziej.Pozdrawiam wszystkich ,ktorzy maja jakiekolwiek problemy zdrowotne

Gość gość
Przy drugim stanie przedzawałowym u mojego wujka profesor Dariusz Lange z www.dariuszlange.pl zdiagnozował nadkrwistość. Zastosował właściwe leczenie i skończyły się problemy z tworzeniem zakrzepów.

Gość gośćtota
Jak leczenie piklami i innymi octami? mam czerwienicę i wiem, że dieta b wazna. Mięso wywalam i juz jest lepiej, ale duzo żelaza mają warzywa zielone i inne rzeczy. Ktoś z Was, chorych, rozpracowywał dietę?

Gość Basia

Jestem załamana , wyniki wskazują na nadkrwistość ....   żelazo - 223 ( 192)

hemglobina - 14,6 ( 15)  rbc - 5,15 ( 5 ) . Objawy-  to krwawienie z dróg rodnych po menopauzie.  Pomocy . 

Gość B I Ù

Jak u Pani ,ma Pani tą  czerwienice?Mam te same objawy co Pani .Mam 48 lat .możemy popisać mejlowo  beata777@poczta.pl. pozdrawiam