Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ttyyydupacycki

Ile według was dostanie emerytury

Polecane posty

Gość ttyyydupacycki

osoba urodzona po 1949 r. która pracowała 20 lat za niezbyt wysoką pensję?

Gość FIOLETOWA_KOZA***
mojej matce ostatnio wyliczono że 350 dostanie :( pracowała też za niską pensje

Gość 7687678
fioletowa koza- a ile lat twoja matka pracowała, za ile? myślałam że sa jakieś minimalne emerytury

Gość masterchefffff
fioletowa pieprzysz głupoty, po osiągnięciu wieku emerytalnego nie mając lat pracy dostajesz minimalną emeryturę która w tym roku wynosi ok 600 zł na rękę.

Gość FIOLETOWA_KOZA***
19 ale jeszcze pracuje ona złożyła wniosek o przeliczenie czy coś tam i żeby uznali jej prace jak była młoda mama jeszcze nie dostaje emerytury bo jest za młoda

Gość Campunella
Moja mama 1952 r. Pracowala 13 lat z tego 3 lata na wychowawczym dostala niecale 600 zl teraz w listopadzie .

Gość Campunella
W zusie poweidzieli zeby dostala wiecej ale nie przyniosla druku rp7 z zakladu pracy. Moja matka jest leniwa i nie chce jej sie szukac papiwrow po archiwach panstwowych.

Gość a ja 1955r.
33 lata pracy i wcale nie byle jakiej i naliczyli 1080zł emerytury. Na ręke ok.900zl.Odliczyli mi urlop wychowawczy. Chamy, liczyłam na więcej po tej harówce

Gość archiwistka sdfghjkl
Dokumentów potrzebnych do uzyskania emerytury nie szuka się w archiwach państwowych, poza nielicznymi wyjątkami. Przede wszystkim, to pracownik powinien dbać o zgromadzenie i odpowiednie przechowywanie dokumentów z miejsc pracy, które potem mu będą potrzebne. Obecnie dokumenty osobowo-płacowe, tj. teczki osobowe, listy płac itp., przechowywane są przez 50 lat. Dokumenty te, przechowywane są najczęściej w: -Archiwum Zakładowym lub Składnicy Akt w miejscu pracy lub jego następcy (sukcesor) -archiwum prywatnej firmy z usługami archiwistycznymi, gdy pracodawca nie ma warunków do przechowywania dokumentów, upadł/przestał istnieć i zawarł umowę z taką firmą, która przechowuje za pieniądze, przez jakiś czas, cudze dokumenty, których nie można zniszczyć -w archiwach państwowych - b. rzadko, ale zdarza się, że archiwum państwowe przechowuje akta osobowo-płacowe, na zasadzie jak wyżej Na stronach ZUS-ów można znaleźć informacje, gdzie szukać dokumentów z dawnych miejsc pracy. W internecie też są różne wyszukiwarki.

Gość annia.....................
Do autorki nie więcej jak 800 netto.