Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mleko karmelowe

beta hcg-interpret.

Polecane posty

Gość mleko karmelowe

cześć dziewczyny :) Potrzebuję waszej pomocy w interpretacji wyników bety. w 30dc miałam 2 pozytywne testy i betę 549 ... dziś jest 36dc i powtórzyłam betę,żeby sprawdzić czy rośnie-wyszło 1830...badanie wykonałam w tym samym laboratorium ale ich wartości referencyjne są jakieś z kosmosu i nie rozumiem o co w nich chodzi . I tak : 3 tydz. 5,8-71,2 4 tydz. 9,5-750 5 tydz. 217-7138 6 tydz. 158-31795 7 tydz. 3697-163563..... Kto rozumie o co w tym chodzi ?? w którym tyg. ciąży jestem według ich wartości??? Czy beta według was -doświadczonych-dobrze przyrasta??? Pomożecie ???

Gość mleko karmelowe
żadna nie pomoże :( ???

Gość mleko karmelowe
dzięki za pomoc!!! Czułam,że tu wszyscy wszystko widzą :(

Gość lookoflooks
czego nie rozumiesz? 6 tydzien ciazy,ale beta ci bardzo slabo przyrasta....

Ja obstawiam 6 tydzień...ale to są właśnie te wartości referencyjne:):)Czyli może być z taką wartością i 6 a może być i wcześniej i później....wszystko zależy indywidualnie niestety...;(

Gość mleko karmelowe
A czy dzisiaj się jeszcze ktoś wypowie, może dzisiaj was tu więcej siedzi od rana ... czy naprawdę beta za wolno rośnie??? Zmartwiłam się :(

Gość beta rosnie bardzo dobrze
nie zamartwiaj się wypowiedziami ignorantów:O wszystko jest ok:)

A nie masz na wyniku napisane, że poziom beta HCG nie powinno być wyznacznikiem tygodnia ciąży? Wartości mogą się różnić u różnych ciężarnych. tydzien może Ci potwierdzić tylko lekarz

Gość mleko karmelowe
czarna... wież ,że każda kobieta ma inaczej , że każdy objaw i ciąża mogą być inne u różnych kobiet i tak naprawdę tydzień ciąży może ( w sumie też w przybliżeniu) określić tylko lekarz...chodzi o to ,że wartości referencyjne są jakieś dziwne jak dla mnie i ich interpretację można sobie tłumaczyć na wiele sposobów ( bo może być to zarówno 5 jak i 6 tydz. ) -bez sensu... Według kalkulatora dostępnego w necie jestem w 6 tyg. dziękuję wam za słowa wsparcia :)

Gość qaqaa
W przypadku beta hcg najważniejszy jest przyrost w ciągu 48godz. bo to znak że ciąża się rozwija. A co do powiazania wielkośća wiek ciąży to normy są takie szerokie bo taki właśnie może być zakres dla danego wieku ciąży. Od dokładnego określania wieku jest usg.

Gość mleko karmelowe
dzięki.... chyba daruję sobie "podczytywanie" w necie , bo tylko się zamartwiam niepotrzebnie , bo to , bo tamto , bo sramto...człowiek się nakręca ,denerwuje się i może mieć to gorszy skutek niż "mało przyrastająca beta" :(

Gość Jesteś w 5-6 tc
a beta przyrasta prawidłowo nie ma się co martwić.

Gość mleko karmelowe
dziękuję bardzo za te słowa :) Pozdrawiam :)

Gość Qochanie
Mi gin powiedziała że jak rośnie to jest ok. a tydzień dopasowujesz do miesiaczki... To tak jak z objawami: jedna wymiotuje druga nie.