Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiewers

Do pan gotujacych.

Polecane posty

Gość wiewers

mam 3 kg piersi z indyka, ktora za pare godzin bedzie do wywalenia. Musze zrobic ja w piekarniku, ale nie chce aby bylo monotonnie, jak?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zamarynuj w miodzie i musztardzie, dodaj troche cynamonu i łyżke oleju, nasmaruj te piersi i niech sie marynuja z 2-3 godziny, a jak bedziesz wkladala mieso do piekarnika to sypnij na mieso troche rodzynek i niehc sie pieką-niebo w gębie:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wiewers
W smietanie tak srednio, karmie piersia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wiewers
Ooo, dzieki, fajnie brzmi :) Miod niby uczula, ale najwyzej maz bedzie jadl ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Indyk jest "słodki" , przypraw dobrze ...zawiń w roladki i do piekarnika. Możesz potem kroić na chlebek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość opiopi
W majeranku - chyba nie przeszkadza w karmieniu -zamarynuj, potem obsmaż na patelni na silnym ogniu. Wsadz do piekarnika, na wierzch połóż grudki masła i piecz. podlewaj wodą (najlepiej rosołem), po koniec pieczenia dodaj rodzynki lub morele lub jedno i drugie i będzie pyszne. ja dodaję jeszcze czosnek do marynaty ale jeśli karmisz to pewnie nie możesz dodać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pokrój indyka w dużą kostkę, podsmaz na patelki 5-6 szlotek pokrojonych w ćwiartki, dodaj indyka, zalej 5-6 łyżkami octu balsamicznego, podsaż do zrumienienia, zalej odrobiną wody i duś pod przykryciem do miękkości. Mozna jeszcze zrobić indyka pod beszamelem - wkładasz kawałki indyka do naczynia żaroodpornego, zalewasz sosem beszamelowym i i pieczesz pól godziny w piekarniku..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×