Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamijj

Czym ładnie podkreślić brwi, ale tak żeby ich nie przerysowac?

Polecane posty

Gość kamijj

Cieniem? A może są jakieś specjalne kosmetyki do brwi? Chodzi mi o naturalny efekt, który je trochę wyrówna i zagęści. Dodam, że henna zbyt szybko mi się zmywa, bym musiala co 3 dni powtarzać.

Gość nefrereretetete
polecam kurze gówno

Gość kamijj
Rozumiem, że sprawdziłaś na sobie? :classic_cool:

Gość ja uzywam cienia
kredka daje efekt dla mnie za mocny, albo ja delikatnie nie umiem kredka podkreslic. Ja uzywam cienia. I tak sa specjalnie paletki z cieniami do brwi, ale moim zdaniem to pic na wode, bo to sa zwykle cienie po prostu matowe. Mozna kupic sobie ciemny brazowy (ja takiego uzywam) bez zadnych drobinek matowy i malowac pedzelkiem. Paletki do brwi jest np z essence z catric (tansze firmy), ale mozna spokojnie jak mowilam kupic zwykly pojedynczy cien lub wybrac odpowiedni z wiekszej paletki jesli sie taka ma i nim malowac.

Gość kamijj
Perfekcyjna- widzę kolejna miłośniczka kosmetyków naturalnych. Nie, dziękuję- nie skorzystam :P ja używam cienia- dzięki. Tak właśnie myślałam patrząc na zdjęcia aktorek i modelek, że cienia używają. Kredka właśnie na mnie też zbyt wyraziście wygląda a ja chcę naturalny efekt osiągnąc. A jest jakiś sposób dobierania koloru cieni?

Można używać kredki- tylko bardzo twardej- ołówka do brwi. I nie wybieraj np. czarnego koloru- jeśli jesteś brunetką, tylko grafitowy, ew. ciemny brąz.

Gość kamijj
O też może spróbuję, bo zazwyczaj miałam dość miękkie kredki. Grafitowy? Kurcze, o tym nie pomyślałam, tylko jaki to da efekt?

Gość ja uzywam cienia
wiem, ze ciezko jest dobrac odcien blondynkom, bo mozna wlasnie uzyskac efekt przerysowania. Nawet uzywajac cienia, bo zbyt ciemny odcien da taki efekt. Ja mam wlosy bardzo ciemny braz, dlatego latwo mi bylo dobrac odcien po prostu kupilam brazowy ciemny dzien. Nie moge uzywac czarnego, ale braz mi odpowiada. w tej paletce z essence sa dwa odcienie i mi ten ciemny podpasowal, a potem juz nie kupowalam bo nie oplacalo mi sie i po prostu szukalam podobnego cienia w paletkach.

Gość ghghghgh78
max factor ma fajne kredki do brwi- daja bardzo subtelny kolor i są łatwiejsze w uzyciu i o wiele bardziej precyzyjne niż cień. mam "dziurę" w brwi i używałam różnych "wynalazków" w tym jakichś drogich korektorów do brwi, paletek do brwi od Chanel i tylko po tej taniej kredce naprawdę nie widać, że coś robilam

U mnie cień się nie sprawdził- zwłaszcza na zewnętrznych krańcach brwi zwyczajnie się rozmazywał. Jestem ciemną brunetką- więc mogę Ci poradzić, żebyś w drogerii popróbowała i ołówki, i cienie- jeśli wybierzesz twardy ołówek nie będzie efektu widocznych kresek- musiałabyś na prawdę mocno przycisnąć. I nie polecam czarnego- chyba, ze masz naturalnie czarne brwi. Ja używam grafitowego- kompletnie nie widać, ze są malowane.

Gość kamijj
O, dzięki :) A kupię je np w Rossmanie? Ja mam kolor włosów jasny brąz/ciemny blond (chłodny) i ciemną oprawę oczu, czarna kredka wygląda sztucznie ale i brązowa nie zbyt specjalnie :/ Może ten grafitowy kolor by się nadawał? Ale tak patrzę, że może i ten ciemny cień z linku podanego przez ciebie nie byłby zły... Musiałabym spróbować

I zresztą- jak napisała ci Czarna Izabella- zawsze możesz tą kredkę potem delikatnie rozetrzeć np. wacikiem czy aplikatorem do cieni.

Brąz jest dobry dla dziewczyn z ciepłym odcieniem włosów, wybierz zimną tonację, popróbuj z tym grafitem- tylko nie rysując krechę przez całe brwi :)

Gość kamijj
Dzięki za odpowiedzi :) Ja właśnie mam złe wspomnienia z rozsmarowywaniem miękkiej kredki, bo wtedy właśnie za mocno miałam brwi pokreślone. A ja bym chciała taki niewidoczny na pierwszy rzut oka efekt. Tak, żeby nie było żadnych prześwitów i żeby brwi były wyrównane

W Rossmanie spokojnie coś znajdziesz i nie sugeruj się ceną- jak ktoś wyżej pisał, ja też miałam drogie specyfiki do brwi- z Diora, potem jakoś wpadł mi w ręce ołówek bodajże z Maybellina i różnicy nie było wcale, ten tańszy był nawet lepszy- bo delikatniejszy. I unikaj czerni, a przy twardym ołówku na pewno "krech" nie zrobisz :)

Ja w wolnych chwilach lubię szkicować, więc nie jest dla mnie problemem delikatne wycieniowanie brwi miękką kredką. Cienie moim zdaniem są trochę zbyt sypkie. Byłam jednak wczoraj u kosmetyczki i poprosiłam o wymieszanie brązowej i czarnej henny. Jak wiadomo henna barwi też skórę, więc przez jakiś czas będę miała idealne brwi bez makijażu

Gość gość
Jeśli chodzi o kosmetyki to próbowałam zarówno kredki, jak i cienie. W obu przypadkach trudno mi było stworzyć ładne brwi... Ale częściej wybierałam cienie. Od niedawna mam o tyle łatwiej, bo zrobiłam sobie makijaż permanentny w https://www.facebook.com/makeup.makijaz.permanentny.warszawa/?fref=ts rewelacyjna sprawa :) brwi mają ładny kolor, idealny kształt, nie muszę ich poprawiać rano żadnym kosmetykiem!

Gość gość
sadzom z komina!!?

Gość gość
moze poczytaj sobie o makijazu permanentnym, bo mi jakos malowanie brwi cieniami czy kredka zawsze srednio szlo, z kolei henna nie jest zbyt trwala :/ dlatego poszlam na permanentny do Dominiki z salonu Jest Pieknie- polecam, bo zabieg przebiegl bez problemu, a efekt rewelacyjny, nic nie musze robic z brwiami ;)

Gość Urszu_la
Ja poszłam do Magic Visage i machnęłam sobie permanentny i mam z głowy. Zawsze ładne i idealne brwi.

Gość jołka
a gdzie znajduje się ten salon magic Visage, ja też chcę sobie zrobić makijaż permanenty i szukam sprawdzonego miejsca.

Gość gość
salon magic visage masz w śródmieściu na ul mokotowskiej 52, bez problemu trafisz do salonu bo to ścisłe centrum miasta.

Gość karolapokora
Wypróbujcie sobie kredkę Brow Styler z eveline, ona jest dobra, ma też wygodną szczoteczkę, którą można po stylizacji wyczesać brwi. Mi ona przypadła do gustu głownie ze względu na kolor, nie jest za twarda, dobrze się nią wyrysowuje brwi.