Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość latająca kawiarenka

Jaka woda do ekspresu do kawy ?

Polecane posty

apropo kranowki: czytalam gdzies, ze jezeli chodzi o zawartosc wapnia i zelaza, i ich przyswajalnosc, to kranowka jest zdrowsz niz mleko.

Trafne spostrzeżenie! Do ekspresu najlepsza jest woda z kranu. Mam w pracy od dwóch lat i nie mam z tym problemu, Żadnego kamienia; wiem co piszę. Po co robić takie larum?

Gość CoWyMówicie?!
To prawda, akronim - w kranówce są te same minerały co w źródlanej (można sobie poczytać na stronce), ale woda z kranu jest częściej badana. Będąc dokładną, kranówka w Warszawie nie pochodzi z Wisły, tylko spod dna Wisły i jest na pewno czystsza niż taka wprost z rzeki. No i do tego przechodzi skomplikowany proces dalszego oczyszczania. :) Myślę, że nie zaszkodzi ani ekspresowi ani smakowi kawy.

Gość Odkamieniacz
Ja kombinowałem wodą mineralną, źródlaną, ale stwierdzam, że nie ma to większego sensu. Woda to woda.. Czy ta z butelki czy z kranu.. Fakt, że ta z kranu szybciej nam nagromadzi kamień niż ta butelkowana, ale taniej nas wyniesie co jakiś czas usunąć kamień z ekspresu, niż się bawić i kupować butelkowane... Jest to zbytnie przepłacanie.. Sam używam ekspresu marki Krups i na stronie we faqu mają bardzo ładnie opisane jak odkamieniać ekspres do kawy. Sprawdź, może Tobie też się to przyda http://www.krups.com.pl/serwis/faq

Jestem tu nowa :-) szukam informacji, czy mogę wlewać wodę destylowaną do ekspresu do lawy? Odebrałam mój ekspres i postawiłam oczy w pion, gdy zobaczyłam rachunek :-(( ... no cóż... moja wina zakamieniłam urządzonko na amen.... mój znajomy odkamienia kwaskiem cytrynowym...? i ekspres ma juz wiele lat a mi powiedziano w serwisie Philipsa, że tylko odkamieniaczem Saeco... strasznie drogo to wychodzi... Pomyślałam, że może będę wlewać wodę destylowaną ????