Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaEdyta

mam problem z 16 letnia corka

Polecane posty

Gość mamaEdyta

Urodzilam corke w wieku 19 lat,nie chce by moja corka postapila tak samo,czy uwazacie ze powinnam pojsc z nia juz do ginekologa po pigulki?

powinnaś jej powiedzieć ze faceci często lecą tylko na ciał i myślą nie tym co trzeba i że nic nie zabezpiecza w 100%.

Gość ściogło mie na bok
chciałbym być twoim zięciem

myślę ze tak..porozmawiaj z nią ona to doceni że sie martwisz i liczysz się z jej zdaniem a jednocześnie zgodzi się zeby cie nie zawieść..

Gość mamaEdyta
maz uwaza ze nie powinnam a ja mysle inaczej, nie bronie jej seksu(choc chcialabym aby to zaczela robic za jakies 2 lata dopiero) ale z drugiej strony nie chce zostac babcia

Gość Maki5
jak ty dziecko wychowujesz ja nie wyobrażam sobie że 16 się już bzyka moja matka mnie inaczej wychowała

Gość ya yebie
na chuj tak młodej dziewczynie hormony?! Chcesz ją od małego faszerować chemię :O? odpowiedzialna mamuśka nie ma co. Przede wszystkim powinnaś z nią porozmawiać na temat tego, że konsekwencją seksu są dzieci i żadna antykoncepcja nie daje 100% pewności nie zajścia w ciąże. A także porozmawiaj o chorobach przenoszonych drogą płciową etc. Ale na chuj od razu z tabletkami? Zresztą to jest ten wiek gdy jest się mało odpowiedzialnym i na pewno nie będzie brała tabletek w odpowiednich godzinach albo będzie zapominała.

Młodzi.. porozmawia z nią mama ona powie ze nie uprawia seksu a gdy wyjdzie i tak zrobi co innego.. a ma chłopaka?

Gość mamaEdyta
przeciez ja jej nie pilnuje przez 24 godz na dobe, ufam jej ze nie zrobi nic glupiego ale wiadomo? To taki trudny wiek, po prostu nie chce zeby zniszczyla sobie zycie niechciana ciaza. Tak ma chlopaka od wrzesnia,sa w tym samym wieku.

Powim tak jezeli wychowałaś ją dobrze i na swoim błedzie to mozęsz byc spokojna ...duzo tez zalezy od chłopaka..miałam przyjacióle ktora nie chciała dziecka ale za namowa chłopaka który bał sie ze ja straci zrobił jej dziecko . Mieli po 17 lat.

Gość Czy już powinna opaść?
Moja córa ma prawie 17 lat i od dziecka dużo z nią rozmawiałam na "te tematy". Obiecała mi, że do sprawy współżycia będzie podchodzić odpowiedzialnie. Ja zaś obiecałam, że jeśli będzie taka potrzeba pójdę z nią do gina po tabletki antykoncepcyjne i podejdę do sprawy ze zrozumieniem...;) Oczywiście nasze rozmowy dotyczyły też szacunku do samej siebie i odpowiedzialności i wiem, że córka jeszcze nie współżyła. Nie ma stałego chłopaka a z przygodnymi się nie puszcza...Jeśli nie ma takiej potrzeby po co truć się tabletkami? :)