Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojtam ojtam

czym można posmarować smoczek żeby dziecko go odrzuciło?

Polecane posty

Gość ojtam ojtam

czym wy smarowałyście?

Gość kochanka Franka
posmaruj swoja glupota.Nie znasz bardziej przyjaznego pozegnania sie ze smoczkiem???

Gość hjk
utnij koniuszek smoczka i wystarczy by już nie był smaczny :)

No ja jestem tego samego zdania co kochanka Franka. Dlatego zapytałam jak duże jest dziecko. Moja ma 23 miesiące i też tydzień temu odstawiliśmy Jej smoczka. Szła na drzemkę i przyszła po niego wtedy Jej powiedziałam, że przyszedł kotek i zabrał smoczka bo kotek malutki i potrzebuje bardziej smoczka niż Maja bo Maja już duża jest i obyło się bez łez. Chodzi dumna i tylko "kotek dida, kotek dida", że kotek Jej smoczka zabrał.

Gość Olejem lnianym
Olej lniany jest gorzkawy i tłusty jak to olej więc zapewne nie przypadnie dziecku do gustu a poza tym jest bardzo zdrowy , nawet dla niemowląt :)

Gość katatarata
znam dziewczyne ktora z dnia na dzien zabrala smoka swojej 9-cio miesiecznej corce. Troche poplakala i zapomniala. Ja mam synka 12-sto miesiecznego i nadal ciagnie.

Gość buhahhahahahhahahahahehehehehe
Potwór z bagien Trzeba było nie przyzwyczajać ...... uwielbiam takie" złote rady":)

Gość tez Mama Izaaa
boze niczym, ja mojemu ok 2 letniemu synkowi po prostu wzielam i juz, naet nie plakal, nie odbieral mu go wczesniej, bo nic na sile, :) wszystko przyjdzie samo, nie wiem, moglabys vzyms posmarowac smoczek niedobrym? i co ? chcialabys byc na miejscu dziecka, sama wez sobie taki do buzi, jakmozna wyrzadzic krzywde dziecku , ktore nie wie czemu ma to sluzyc, i przezyje szok , zabiraj dziecku systematycznie pypke i zobaczysz, w koncu samo nie bedzie go potrzebowac, nigdy nie sluchalam innych, maly chodzil do 2.5 roku w pampku, nie poddalam sie presji,zeby roczne dziecko sadzac na nocnik, bo i tak w naszym przy nic by to nie dalo, jak i z pypa, po co robic traume dziecku, kazde jest inne, nie znam zadnego 5 latka ba nawet 4 latka w pieluszce i ze smokiem wiec luz, wrzuccie na luz

buhahhahahahhahahahahehehehehe ----> Moja wypowiedź to bardziej ironia niż złota rada ;) Jak słyszę o tym że moje znajome smarowały dziecku smoka ostrą musztardą,ketchupem,posypywały pieprzem...to nie wiem czy śmiać się czy płakać :o

Gość KUPĄ POSMARUJ
ty pusta kobyło.

Gość wiem że nic nie wiem.
rada typu " trzeba bylo nie przyzwyczajac" ma w sobie cos. A to ze sugeruje na przyszlosc lepsze przemyslenie decyzji. Dzieci nie muszą ssać smoczkow i gdyby nie rodzice wciskajacy im je do buci- to by o istnieniu smoczkow nie mialy pojęcia. Cytryna. Na smoczek.

@endlessly No dobra. Czyli wystarczy po prostu nie zlamac sie i nie dac nigdy smoczka jak bedzie miauczec i juz? Czy potrzebny jakis ekwiwalent?

Gość wiem że nic nie wiem.
nie dawac smoczka. Niech miauczy, albo do pieri przystawic, albo zając sie dzieckiem... Cokolwiek zrobic a nie zatykać dziub.

lilith-marlie -> On po prostu nie potrzebował smoczka. Córka była rozdarta a On był grzeczny więc nie było potrzeby uspokajać Go smoczkiem. Zresztą, teraz przyznam szczerze, że i córkę trochę na siłę do Niego przyzwyczaiłam. Cały czas płakała więc ja na siłę trochę dawałam choć nie chciała. Ale już nie wiedziałam co robić taki był z Niej egzemplarz. Z drugim nie popełniłam tego błędu.

Gość 8349849328432
Mam dwójkę dzieci i żadne z nich nie miało smoczka! Nie przyzywyczajałam je na siłę. PO co? po to żeby za jakiś czas je odzwyczajać i stresować dodatkowo? Matki dają dzieciom smoczki, żeby nie płakały i miały święty spokoj

Gość hjk
Zależy od dziecka czy się da. Niektóre wcale nie potrzebują. Moja starsza potrzebowała go i się bez niego nie dało, bo inaczej cała kołdra była mokra :D Młodsza nie tolerowała smoczka, ale... znalazła sobie palec. To dopiero nieszczęście bo oduczyć ciężko. Lepiej nie spinać się i nie mówić, żeby wcale nie dawać smoczka dla zasady. Lepszy ten smoczek niż palec, który o wiele bardziej rujnuje zgryz.

"Matki dają dzieciom smoczki, żeby nie płakały i miały święty spokoj". Nie zapędzałabym się aż tak. Starszej dawałam po to, żeby mieć choć 10 min na dobę spokoju. Są dzieci i dzieci. Mały kiedy pomarudził to pomarudził i tu nie widziałam potrzeby, żeby smoczek poszedł w ruch.

Gość ojtam ojtam
dzięki za rady - z obcięciem podziałało tyle że usypia na noc bez smoczka problem jest koło 4-5 rano kiedy budzi się i płacze i bez niego poprostu by ryczał bez opamiętania i wstał - i dostaje w dzień na spanie bo by niespał a jak nie śpi to jest kosmos bo pada ze zmęczenia, marudzi itd i pomyślałam że oprócz obcięcia jest sposob z posmarowaniem go tylko czym, czytałam o cytrynie ale on lubi lizać cytryne i śmieje się z tego

Gość hjk
Jest jeszcze płyn gorzki paluszek, który stosuje się przy obgryzaniu paznokci i ssaniu palca, ale na moją nie działał. Dwa razy się skrzywiła i palec ssała dalej :(.