Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ta lala jest słodka

Jakie potrawy będziecie mieć w te święta na stole?

Polecane posty

Gość Ta lala jest słodka

J.w

Gość ładna jest ale
jeszcze nie wiem sama, ale na pewno zajebiscie dobre

Gość mamamammamamama
nic. bo w tym roku wogole nie mamy kasy.

Gość samotny student
zupkę chinską i pierogi mrozone z lidla - 1kg za 4,99PLN

barszczyk z uszkami grzybowa karp smażony na maśle wcześniej oczywiście przełożony cebula :) paszteciki z kapustą i grzybami sałatkę jarzynową śledź marynowany ciasta ciasteczka kompot z suszonych owoców

To co zwykle :) makiełki, pierogi z kapusta i grzybami, barszcz z uszkami, kapusta z grochem, karp na kilka sposobów, śledzie różne i ciasta, ale to nie do kolacji ;)

Gość Karpia, kapustę z pieczarkami
i sałatkę z ziemniaków, pomidorów, cebuli i ogórka

Barszcz z rogalikami z ciasta franc. z bryndzą Pierogi z kapustą i grzybami Paszteciki ze szpinakiem i ricottą Krokiety z grzybami i serem żółtym Sałatka jarzynowa, śledziowa, jeszcze jakaś Śledzie w oleju i na słodko (z rodzynkami) Ryba po grecku Sandacz pieczony i halibut smażony Rolada z łososia i szpinaku 3 ciasta

Chciałabym kiedyś mieć taką bogatą Wigilię :)

Gość samotny student
ja nigdy nie mialem takiej wigili :( najlepsza jaka pamietam to u babci jak zrobiła zupę a na drugie kapustę z grzybami. :(

Chętnie zaprosiłabym Cię do siebie, jeśli mieszkasz w Poznaniu lub okolicach - zapraszam :) Bogata Wigilia ale dla 7 osób, musi być co jeść, żeby starczyło jeszcze na kolejne dni świąt :)

Gość w te święta
u mnie będzie opłatek........ :(

Dziękuję Ci bardzo :) jesteś naprawdę dobrym człowiekiem. Mieszkam w Poznaniu... ale nie będę wpraszać Ci się na Wigilię. Spędzę ją z moją mamą, jak zawsze. Jak zawsze będzie skromnie, ale razem :) Może jednak kiedyś znajdę dobrą pracę i będę miała lepsze życie. Pozdrawiam Cię jednak jak najserdeczniej i z serca DZIĘKUJĘ

karp (ja nie jem ale rodzina sie zarzera) zupa owocowa z suszu (mniam mnia a tym ja sie zarzeram) sledzie pierogi (oczywiscie sama musze lepic bo maz by mi tego nie darowal) bardzcz z uszkami sladz w smietanie z ziemniakami w mundurkach groch z kapusta (nikt tego nie je ale musi byc) krokiety ryba po greckui to chyba tyle...

W takim razie ja z całego serca Ci życzę, żeby trafił się taki rok, w którym też przygotujesz kolację wigilijną swoich marzeń :) Ale wiesz.. u mnie też nie było kiedyś tak bogato. Pamiętam, jak w święta w 2006 roku okazało się, że mój mąż nie dostanie pensji w grudniu. Święta były bardzo skromne, zamiast ciast piekliśmy najtańsze pierniczki, żeby coś pochrupać słodkiego ;) Ale byliśmy razem - to najważniejsze. Cała reszta to tylko otoczka, potrawy - zbędny luksus. Nie wolno zapominać o istocie tego wieczoru, nawet, jeśli na stole miałby się znaleźć opłatek, barszcz i kilka pierogów z kapustą. Wesołych Świąt :)

Gość ale ładnie napisałaś to
:)

Wesołych Świąt :)

Gość zadumana młoda stara
Jako że wigilię sobie organizuję sama i w przyjemności sama ją spożywam, zrobię sobie kilka krokietów z kapustą i grzybami (starczy na kolejne dwa dni świąt), kilka filetów z dorsza panierwoanych w płatkach migdałowych (starczy nawet do sylwka) i biały barszcz z uszkami (ba! żarcia będę miała przez kolejny tydzień stycznia). Powaga, trzy potrawy i styka :)

Gość Sylwester89
Piwo, sajgonki, piwo i pizza. Moze jakaś ryba, ale na pewno nie karp!😠

Tradycyjnie- barsz z uszkami pierogi z kapusta i grzybami karp mintaj zapiekany sosie slodko-kwassnym sledz w smietanie chalka deser- kutia sernik pierniczki ciasteczka francuskie sernik makowiec