Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LLLLLLLLLLLLLLLL

ILE ZYJE SIE Z RAKIEM

Polecane posty

Gość LLLLLLLLLLLLLLLL

BLISKA OSOBA MA RAKA ILE ZOSTALO JEJ ZYCIA (NOWTWOR ZLOSLIWY)

Gość W R O C Ł A W
A czego to rak? Mój wujek żył około dwóch lat od momentu gdy się źle poczuł, raka zdiagnozowali pół roku przed jego śmiercią. :O

Gość r24
nie ma na to zadnej reguly, ale zycze zeby jak najdluzej. dla pocieszenia znam osoby, ktore naprawde z tego wyszly, tylko musze sie czesto badac, ale sa zdrowe juz od kilku lat, wiec glowa do gory. wszystko zalezy od rodzaju, przerzutów, sily wewnetrzej i wielu innych czynnikow,

Gość koneserka horrorów
od ok. tygodnia do kilkudziesięciu lat, jesli z tego wyjdzie. Inteligentne pytanie... :p

Zależy jaki jest stopień jego rozwinięcia,umiejscowienie,przeżuty,leczenie i nastawienie pacjenta i jego rodziny.

Gość kljn
co za idiotyczne pytanie, przecież to zależy chociażby od stadium,od tego czy operacyjny czy nie, czy podatny na inne chemioterapię albo radioterapię... u mojej mamy zdiagnozowali raka 10 lat temu, zoperowali, zastosowali radioterapię i żyje do dziś. i ma się świetnie dziadek został zdiagnozowany w wieku 80 lat - rak trzustki, bardzo zaawansowany. żył kilka miesięcy - nie był operowany,ani poddawany żadnemu leczeniu babcia w wieku 84 lat - rak piersi - wycieli, potem radioterapia, od diagnozy do pogrzebu niecały rok... koleżanka - diagnoza w wieku 27 lat (3 lata temu), chemioterapia, żyje, masię dobrze... tak więcwidzisz, rózne są przypadki..

Gość pająk niechlapek
trzeba wyleczyc przy pomocy nanotechnologi

Gość ndhkhbv
nie ma na to zadnej reguły moj tata byl bardzo silny i zyl z rakiem 7 lat niestety zmarl w sierpniu tego roku ale mial juz przerzuty doslownie wszzedzie i tak dlugo wytrzymal ,ale byl bardzo silnym czlowiekiem. w ostatnie dni dostawal morfine to byl najgorszy etap nikmu nie zycze zeby musial patrzec na cierpienie bliskiej osoby . bardzo ci wspolczuje spedzaj teraz jak najwiecej czasu z bliska ci osoba bo pozniej go nie bedzie

Ostatnio w wiadomościach dziewczynka miała białaczkę i lekarze poinformowali rodziców że prawdopodobnie nie przeżyje do rana. Wszczepili jej komórki aids. Po jakimś czasie dziewczynka nie miała już komórek rakowy i nie została zarażona wirusem,bo on był taką wydmuszką która tylko pożerała komórki raka. Zanim w Polsce wprowadzą takie leczenie to jeszcze sporo czasu upłynie.

Gość take you there, la la lalala :
Max Zander vel Klaun, co z tym lekiem na raka?

Gość ndhkhbv
jest lek na raka ,ale nie chca go produkowac ,bo farmaceutyka stracila by kupe forsy,ktora do tej pory na rakowcach zgarniaja ;/

można żyć latami. znam osoby z "dobrym" nowotworem, które dają radę... rak nie jest wyrokiem

aaa... to ja nie wiem. Max jest ekspertem :) mam nadzieję, że nic złego Cię nie toczy

nie ale na zas sie pytam jako ze za 20 lat co trzeci czlowiek ma miec raka.

jeszcze 5 lat temu nie zwyklam martwic sie na zapas, teraz czuje sie odpowiedzialna ze zycie innych.

twój syn da sobie radę bez raka... hehhh....nie martw się o jego przyszłość, bo i tak nic ciekawego nie wymyślisz, a swoimi mądrościami możesz tylkozaszkodzić... jak dorośnie to sam będzie pływał :)

Gość gość
Znalazłam wspaniały film z historiami osób chorych na raka, którzy stosowali leczenie terapią hipertermii onkologicznej i którym hipertermia bardzo pomogła. Warto obejrzeć, naprawdę bardzo wzruszające: https://www.youtube.com/watch?v=aNtVjoE_O6k&a mp ;a mp ;a mp ;a mp ;t=156s