Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Krwawy_Nos

powinienem pozbyć się manii prześladowczej

Polecane posty

jestem chory umysłowo, bardzo możliwe, że fizycznie również. choroby, na które choruję są szczegółowo sklasyfikowane, wśród nich znajdują się -mania prześladowcza -zespół Aspergera mania prześladowcza - chorobliwy stan psychiczny polegający na nieustannym dopatrywaniu się niebezpieczeństw i urojonych wrogów. choroby te zmieniają mnie, zmieniają mój charakter, myślenie, wszystko. nie istnieję poza domem, w tej postaci. myślę, że objawy zostały nasilone przez to, że nie wychodziłem z domu od paru miesięcy, niemal zawsze do szkoły. łatwo sobie wyobrazić, jak wygląda dla mnie, np. wyjście do sklepu, a jeśli nie to, krótko opiszę - jest tragicznie, nieznajomi zdają się mnie nie cierpieć, ja jestem przerażony i przez to dokonuje bardzo złych rozwiązań np. przy wyborze zakupów. -moja obecność od paru miesięcy nie mam stałych godzin dla snu, a śpię 10 godzin. czas, w którym śpię przesuwa się naprzód. nie wiem ponad to jak mogły pojawić się te objawy, właściwie one nie pojawiły się, a narastają. tytuł jest prosty, mania prześladowcza jest najbardziej szkodliwą chorobą, jeśli miałbym na celu ukończenie szkoły

Gość osmo
dlaczego nie zglosisz sie do psychiatry? na to sa leki!

Gość może to schizofrenia
na to są leki i można funkcjonować normalnie mania prześladowcza to jeden z głównych objawów idź do lekarza, zapisze leki i będzie dobrze

Gość może to schizofrenia
dla zdrowia psychicznego ważny jest stały rozkład dnia, czyli trochę obowiązków, ustalony rytm, jakiś cel w życiu wtedy nie ma za dużo czasu na rozmyślania nie ma nic gorszego niż izolowanie się w domu i nie posiadanie żadnych obowiązków, pracy, szkoły itp, to grozi depresją wiele osób które traci pracę, choruje przewlekle lub jest na emeryturze ma właśnie ten problem, wtedy łatwo o spadek nastroju zapisz się do lekarza (na NFZ jest bezpłatny) to żaden wstyd, lepiej się leczyć niż cieprieć znajdź sobie jakieś hobby: ksiażki, sport itp prowadź regularny tryb życia nawet jeśli nie uczysz się lub nie pracujesz: wstawaj zawsze o tej samej porze, jedz regularne posiłki, nie chodź zbyt późno spać uprawiaj codziennie jakiś sport: choćby codzienny spacer to wyzwoli endorfiny, dotleni organizm, polepszy apetyt i unormuje sen nie siedź zbyt dużo przed kpompem bo to otumania i pozbawia energii, lepiej coś poczytać lub pospacerować zdrówka życzę i więcej optymizmu

tylko, że ja nie wiem jak wygląda pójście do psychiatry ile wizyt trzeba złożyć psychiatrze? czy te leki wyleczą mnie z manii prześladowczej? zapewne musi stwierdzić brak myśli samobójczych na szczęście nic takiego mnie nie trapi

Gość przyszly lekarz
ja bede lekarzem psychiatra potrzebne ci leki