Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luty2013ola

Matki pierwszego kwartału 2013. Czy są tu?

Polecane posty

Gość .,.,.,.,..
nie działa

Gość popieram zdecydowanie
mam nadzieję, że się uda

Gość buhahahhaa
naprawdę chcecie cały rok siedziec na dupie w domu i nic nie robić ??????????????????????????????

Gość a ja mam pytanie takie
kiedy ta petycja trafi we właściwe ręce? i ile znowu minie zanim podejmą decyzję? przecież w razie pozytywnego rozpatrzenia w razie czego to jak ktoś od stycznia bedzie chciał roczny urlop mac. to jak mu bedą płacić? 100% czy 80% ? No bo jak np. w marcu powiedzą że niech tak bedzie że wszyscy maja roczny, to co? te co zaczęły korzystać w styczniu będą musiały oddać te 20% jakby chciały byc na tymm dłuższym? Trochę chaotyczne pytanie ale mam nadzieje że wiecie o co mi chodzi :)

Gość qochanie
blevvee co do becikowego-zorientuj sie dobrze: http://wyborcza.pl/1,76842,12484594,Becikowe_nie_dla_wszystkich__Jeden_glos_przesadzil_.html jeśli zarabiacie 6 tysiecy(przy jednym dziecku) gratuluje zarobkow :)

Gość blevvee
czyli dobrze pisałam, że nie będzie becikowego od nowego roku, a niech se ryzy dupę to wsadzi, i tak tyle juz ukradł, że nie wiem gdzie mu się to mieści

Gość qochanie
bleve w ramach tego ze zabieraja, podwyzszyli innym... zamiast 1000 jak do tej pory jest 1200...

Gość buhahahhaa
ryży zabrał tym, którym się minimalnie lepiej powodzi bo przecież potrzebna kasa na aborcje i in vitro, nie wiesz jak sie naród niszczy ?

Gość blevvee
czyli ten kto trochę lepiej zarabia ma teraz odebrane i ma zapierdalać darmozjadów tak ?

Gość blevvee
nigdy na tuska nie głosowałam i to była jedna z najlepszych decyzji w moim życiu

Gość qochanie
blevvee nie mówie ale odebrałam twoje słowa tak jak byś mówiła "nie będzie wogóle" co nie jest zgodne z prawdą... darmozjadów?? bo ktoś zarabia mniej to jest darmozjadem? Ciekawe... Szczerze mówiąc te 1000 czy 1200 zł to było jest i będzie nic-ledwo może na wózek wystarczyć, za granicą dostaje się więcej, ale skoro tak liczycie na kase państwową to czemu nie wyjedziecie rodzić np do Niemiec??

Gość paskuda1717
To się nadaje do Trybunału Konstytucyjnego! Gdzie zasada równości, którą gwarantuje nam konstytucja? Dlaczego jak ktoś pracuje i wiedzie mu się lepiej ma być gorzej traktowany, a jak ktoś nie potrafi poradzić sobie w życiu i rodzi dzieci, aby becikowe dostać ma być lepiej traktowany. Takie rzeczy w chorym kraju!

Gość blevvee
dlaczego ja mam wyjeżdżać z Polski ?????? Skoro jestem Polką? Niech tusk wyjeżdża i tak nigdy nic dobrego dla Polaków nie zrobił

Gość qochanie
blevvee najezdzasz na mnie jak bym to ja tą ustawe wprowadziła, ja ci poprostu chciałam uświadomić twoje słowa-napisałaś że becikowego nie ma wogole-chyba ze zle zrozumialam to zwracam honor-i wprowadzasz tym niektore osoby w blad. Orientujecie się może jak jest z urlopem tatusiowym?? ile będzie trwał w 2013?? mieli przedluzyc, ale warunkiem bylo to ze mama pracuje-jesli mama traci prace z dniem porodu, to ojcu juz sie nie bedzie nalezal urlop czy zostanie wtedy te 2 tygodnie??

Ojcowski niby ma byc wydluzony do 8tygodni, ale tylko pod warunkiem, ze matka w tym czasie nie bedzie korzystac z macierzynskiego. Jak dla mnie kicha, bo chcielismy pobyc troche w trojke razem, a nie wymiennie,

Gość blevvee
sorry, ja też nie chciałam Cię urazic, jeśli tak się stało to przepraszam. Pisałam , że nie będzie becikowego bo my go nie dostaniemy, nasze maleństwo rodzi sie akurat w styczniu :) a co mi po tym, że ktos inny dostanie nawet i 1200 zl ? ( chociaż przy dzisiejszych cenach to i tak jest g..... :) :P

Gość qochanie
lilith ok, ale co jesli ja nie pracuje-wiec nie korzystam :) to moj maz dostanie wydluzony czy nie? brevvee spoko, poprostu jestesmy obie poddenerwowane sytuacja jaka panuje w polsce :)

A to nie wiem, az tak sie tym na razie nie interesowalam zmianami, bo nie wiadomo jak to jeszcze bedzie. Ale jesli Ty w ogole nie pracujesz, to chyba Twoj malzonek normalnie moze wziac 2 tygodnie urlopu ojcowskiego, ew. Tyle ile bedzie po zmianach. Chodzi gerenalnie o to, ze urlopy ojcowskiesa tak samo platne z zusu, wiec sa jakies obearowania. Wrzuc w google urlop ojcowski 2013 to pewnie wyskocza aktualne infosy.

Gość Wirdiana
Drogie Panie zapraszam na nasza strone FB matki pierwszego kwartału jest nas juz ponad 2000 , wszelkie informacje znajdziecie własnie tam. I do jednej z Pan . CHCE NAM SIE SIEDZIEC ROK W DOMU NA DUPIE Z DZIECKIEM!

Gość wyrolowany Tatuś
Czuję się wy....... przez rząd, ponieważ moje dziecko urodziło się w styczniu, czyli: 1. zapomnij o dodatkowym urlopie macierzyńskim 2. zapomnij o becikowym We wszystkich w/w przypadkach ustawodawca zmienił zasady gry, jak żona była w ciąży. WSPOMNĘ JESZCZE, ŻE: - wszystkie wizyty u specjalisty: prywatnie. Dostanie się do specjalisty nie było możliwe. - PŁATNE podstawowe badania kobiet ciężarnych..... Po prostu wyr..... mnie. Byłem idiotą, że płaciłem składki. Za co? Teraz ja sobie to odbiję: do końca 2013 dymał będę na CZARNO, Buźka

Gość a kto was zmuszał do ciąży?
A w ciążę zaszłyście dla becikowego i rocznego macierzyńskiego? Bo wychodzi że tylko o kasę Wam chodzi. 1. jeśli nawet coś zwojujecie-w co wątpię-ale jeśli to na pierwsze 6mcy idzie się na 100% a na następne6 na 60%. po drugie jeśli macie ponad 6tysięcy na osobę to tak was zbawi ten tysiąc becikowego? Wiecie że pazerność to zła cecha? przeczytajcie bajkę dla dzieci pan kotek był chory-może się czegoś nauczycie. dużo zdrowia i pociechy z dzieci bo te akcje to tylko maluchom Waszym szkodzą :O