Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość davd

Przepis na białą wafle-polecam wszystkim.

Polecane posty

Gość davd

Jeśli zapraszacie kogoś w odwiedziny a nie chcecie wydawać kasy na ciastka można zrobić wafle kakaową lub białą. Jest to mało znany (co mnie zdziwiło) i prosty przepis na wafle z białą lekko żółtawą masą w środku: 3 białka, 3 żółtka, 1 margaryna do pieczenia, 3/4 szklanki cukru lub cukru pudru (jak kto lubi) , 8-9 łyżek mleka w proszku. Ubijamy białka na sztywną masę, tak aby po przekręceniu pojemnika nie spadły na ziemię, dodajemy ubite białko do żółtek i ubijamy z cukrem, w tym samym czasie na ogniu roztapiamy margarynę, i dodajemy roztopioną margarynę do naszej masy ciągle ubijając, następnie do dodajemy po łyżce mleka w proszku ciągle ubijając i napowietrzając masę, ubijamy do uzyskania w miarę gęstej konsystencji, nalewamy na wafle, a następnie nożem rozprowadzamy masę po poszczególnych płatach wafli. Następnie wkładamy do lodówki na ok. 2-3 godziny i produkt jest gotowy do spożycia. Mnie osobiście dużo bardziej smakuje wafla z biała polewą niż ta kakaowa. Smacznego!

Gość Ada24s
Dzięki bardzo smaczne, właśnie szykuje tą wafle na święta:D

Gość Aga Sy.
Świetna sprawa, dzięki! Zrobiłam na urodziny córki i wszyscy się rozpływali w zachwytach! Przygotowuje również na święta!!!

Gość nie zjem
w życiu nie zjem surowego jajka. I jeszcze dziecku miałabym to dać? Wiesz jakim paskudztwem można się zarażić jedząc surowe jajka?

Gość wystarczy sparzyć jajka
zalać wrzątkiem na 10 sekund i nic ci nie grozi