Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kocieoczy94

problem z telefonem

Polecane posty

Gość kocieoczy94

Mam sony xperia tip i mam problem.Nie moge wysylac esemesow ani dzownic bo wyskakuje siec komorkowa jest niedostepna ,jak sie z tym uporac?

Gość kocieoczy94
tipo*

Gość inzynier serwisowy//zablokoo
Sprawdź czy masz dobrze wybraną sieć - automat albo manual na twoją. (jak kupilaś ten telefon) Ewentualnie wejdź na stronę swojego operatora i poszukaj autokonfigurowania. Dostaniesz sms zatwierdzisz zmianę i ci sie przestawi.

tyle że to dzwoninienie jest dziwne. Nie masz czasem simlocka? Powinnaś móc dzwonić w każdym wypadku. Poza wyborem manualnie innej sieci.

Gość kocieoczy94
nie mam simlocka. ale wlasnie dzwonilam w ndiu zakupienia do kolezanki i dalo sie

nie wiem dziwne to... Zobacz co masz w ustawieniach sieci. Tam masz wybór operatora. I jak jest auto lub twoja to jest ok. Dzwonienie jest bardzo dziwne. Sms mms wap i internet musi być skonfigurowane pod operatora i zazwyczaj się to robi autokonfigiem. Jeśli masz auto lub swoją sieć i nie możesz dzwonić. Pozostaje ci: a)sprawdzić sim w innym tel (możliwa awaria sieci) b) jeśli a działa to w SE przywrócić ustawienia domyślne. wejść na stronę operatora i dać autokonfig. Jeśli po a i b nie działa tel uszkodzony.