Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

izabelasysia

niemowle 3 miesieczne czesto sie rak jakby dlawi

Polecane posty

nie wiem , czy to przez nadmiar sliny , czy przez co lezy lezy albo przez sen zaczyna jakby sie krztusic dlawic i 5 sekund ok ...nie wiem , czy to normalne :-( nie zadlawil sie ale boje sie , ze kiedys to zrobi a ja akurat bede spala ...

Bozeeee dziewczyny nie straszcie jestem przerazona tym co piszecie ja myslalam , ze to przez nadmiar sliny , bo dziecko od pewnego czasu strasznie duzo slini sie i rece pcha do buzi

Gość Catherinne
Ale brednie, co wchodzę na jakiś wątek to dziewczyny piszą same brednie. Autorko spokoju i rozwagi. Od kiedy tak robi i czy tylko w pozycji leżącej?

Gość ghjtd
Kładź niemowlę zawsze na boczku, jeśli leży na plecach, to tylko na podwyższeniu i na noc raczej nie polecam. Mój syn jakoś tak naturalnie leżąc na plecach zawsze miał głowę na którymś boku ułożoną. Gdyby mu się ulało, to nie byłoby tragedii. Jak dla mnie, to źle brzmi to, co opisujesz, dziwnie bardzo. Nagraj filmik kiedy dziecko to robi i pokaż lekarzowi :(

Gość Catherinne
dziecko w tym wieku dopiero uczy się wszystkich odruchów. Ślinka spływa do gardła i naturalnie ją odksztusza. Ja bym poszukała przycyzny bardziej w stronę przeziębienia. Może katar leci do kradła a że jest gęstszy od śliny to trudniej go dziecku odksztusić

ale to ciezko.nagrac bo to z 5 sekund trwa maksymalnie zanim wlacze nagrywanie to juz skonczy ..to jest tak jakby slina mu zalegala nie mogl jej polknac i zaczyna kaslac krztusic sie

Gość Catherinne
tylko nie słuchaj oszołomów które nadmiar sliny tłumaczą porażeniem mózgowym. Ciekawe czy u swojego dziecka tak łatwo zdiagnozowałyby porażenie mózgowe

Gość Catherinne
wydaje sie ze to zwykły kaszel

tak tylko w pozycji lezacej dziecko ma glowke na boku tez tak robi ..nie spi na plaskim klade go na podusi takiej jak do wozka i spi i lezy na takiej

tak tylko w pozycji lezacej dziecko ma glowke na boku tez tak robi ..nie spi na plaskim klade go na podusi takiej jak do wozka i spi i lezy na takiej

Kurcze, nie wiem, wydaje mi się że moja miała i ma podobnie. A nie jest tak, że w nocy uzbiera jej się nadmiar śliny w buzi i po prostu musi głośniej przełknąć i czasem się zachłyśnie? Moja tak czasem głośno przełyka przez sen ale nie wybudza ją to. Masz jeszcze malutkie dziecko, może warto też delikatnie podnieść materacyk? Śpisz z nią w pokoju?

Czemu Wy Ją tak straszycie od razu. W tym wieku dziecku zaczynają normalnie pracować ślinianki a dziecko nie umie jeszcze dobrze przełykać takiej ilości śliny.

Gość Zaniepokojona1984
To normalne, nie martw sie. :) Moja tez tak ma.

Gość ijgh
oczywiscie, ze to normalne - przestancie wymyslac jakies choroby!... moja corka ma 5 mies. i tez tak ma, bo wychodza jej zabki i bardzo sie slini

Gość różnie bywa z.....
dla uspokojenia się, radzę zapytać pediatry, forum nie jest najlepszym źródłem informacji jeśli cię to pocieszy, to moja córka do 3-4 miesiąca się "dławiła", pierwszy raz jak miała 2 dni, jeszcze w szpitalu (tam to zbagatelizowano), potem były ulewania połączone z dławieniem. Wspominaliśmy o tym pediatrze, nie doszukała się jakichś dodatkowych czynników, w związku z czym kupiliśmy taką podkładkę pod materac, żeby był "spad", często nosiłam ją w pionie (chusta) i w końcu jakoś się to skończyło

Gość gość
Mój synek tak miał jakby się dlawil, zapowietrzał. Jak dorosly którego się podgopi i kapie oddech. Dostaliśmy skierowanie do laryngolog, gastrologa, alergologa. Samo przeszlo. Najpewniej było to związane z cofanacym się pokarmem. Syn ma teraz 7 m.