Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no i mam problem

Co kupić świeżo upieczonej mamie i dziecku?

Polecane posty

Gość no i mam problem

Jak w temacie? Mama ma wszytsko, mase ubranek, jakies bujaczki, hustawki, kocyki, kolderki itd. Stąd problem.:(

A może paczka jakichś dobrych pieluch, to się nie zmarnuje. A mamie... ja np. dostałam od koleżanki sole do kąpieli różne.

Gość gddgdgs
pieluchy kup trójki-bo dostanie duzo dwójek mamie-coś do urody. dobry balsam-zeby poczula sie piekna. wiem ze tego mi brakowalo po porodzie:( uwagi innych

Gość no i mam problem
tylko tak. kupilysmy kiedys pampers 1 new born, dwie paki. ona w odmu miala juz kilka sztuk bo od kogos dostala taki koszyk i tam takie byly. i otwiera ta kupione a tam takie dziwne pampersy, cienkie, slabe, calkiem inne niz te kilka z tego koszyka od kolezanki. i nie chce jej kupować tych samych a nie wiem jakie inne.

Gość no i mam problem
dwojki? a nie od jedynek sie zaczyna?? ;p

Gość qochanie
no wlasnie dlatego tu jedna dziewczyna napisała TRÓJKI, o firme najlepiej zapytaj mamy-dziecka mamy-ona wie najlepiej jakich chce uzywac i czy dziecko nie jest uczulone, a dla mamy jakis dobry kosmetyk-podpytaj jej partnera jesli nie wiesz czego lubi uzywac :) My jak jechaliśmy do nowo narodzonego to zawsze pytaliśmy rodziców czego potrzebują :)

Gość qochanie
no i mam problem ale jedynek sie zużywa 1-2 paczki które zapewne rodzice już mają :) a jak kupisz na później to będą akurat bo 3 sie długo używa :)

Gość no i mam problem
no ale ona mi nie powie, nic nie kupuj nic nie trzeba i tak mi duzo w ciązy pomoglas;p kosmetyk dla niej oki, znajde, dam rade;p a dla dziecka coś innego niż pampersy?

Gość no i mam problem
aaa;p to ja nie wiedzialam ze tylko jedna, dwie paczki, ona ma 100 sztuk tych jedynek.

dla dziecka pieluszki albo jakieś ładne ubranko ale większe np na 68 a dla mamy może jakiś kosmetyk

Gość qochanie
powiedz jej: i tak kupie i tak lepiej jak to bedzie cos co ci sie przyda niz bedzie lezec w szafie :) Jeśli wszystko mają-pampersy najlepsze, bo napewno sie przydadza a idzie ich baaaaaaardzo dużo :) My już ustaliliśmy że po porodzie jak się ktoś zapyta co kupić to powiemy że pampersy bo wszystko mamy :)

Gość qochanie
bożka2930 ja, np nie chce zeby ktos mi kupowal ubranka, bo moga mi nie przypasc do gustu, chyba ze razem kupowały i znają dobrze swój gust :)

Gość fanka anka
mamy na ogól idąc do szpitala mają zapas pieluszek na najbliższy czas. Nikt nie kupuje dziecku dużo 1 bo nie wiadomo jakie urodzi sie dziecko. Jak male to długo ponosi, ale jak ok 4 kg to sie zmarnują. A na ogól jak ktoś daje pampersy to wszyscy 2 bo to na zaraz będzie. Kup pampersy premium care i będzie dobrze. A ubranka niekoniecznie, może mama ma już dużo ubranek, no chyba ze jakieś większe gdzies na roczek.

Ciuszki na wyrost to też nie jest dobry pomysł. Załóżmy, kupisz coś na lato. A dziecko będzie wolno rosło albo bardzo szybko i te rzeczy będę dobre na nie na zimę. Wtedy się zmarnuje. Moim zdaniem jednak te pieluchy są najlepsze. A dla mamy jakiś zestaw do kąpieli. Olejki czy coś podobnego. Mama po całym dniu wrażeń z dzieckiem pewnie chętnie się zrelaksuje w łazience wieczorem kiedy obowiązki przejmie tata:)

Gość qochanie
zgadzam się z przedmówczynią, albo poprostu wsadzą do szafy i przegapią(nie złośliwie, poprostu po jakimś czasie można zapomnieć), sama jestem na etapie kupowania ciuszków a raczej wszystkie już czekają do stycznia na pranko, i jak ostatnio przekladalam bylam zdziwiona ze niektore mam-ciuszkow jest tak duzo ze nie idzie spamietac:)

Gość no i mam problem
a może coś innego niż te pampery i ubranka?

Gość qochanie
ja poprostu zawsze pytam, jesli maja duze mieszkanie lub domek to elektroniczna niania??

Gość Ee tam ubranka
Jakies zabawki edukacyjne albo proste ksiazeczki, zabawki drewniane albo z dobrej firmly np Lamaze

Gość wjhefbi2ufbv
Dla dziecka kup np. chusteczki nawilzajace i ladny album na pierwsze zdjecia (albo ramke-sa takie fajne na pierwszy rok zycia, z miejscami na fotki z kazdego miesiaca). Pieluchy to raczej kazdy z odwiedzajacych kupi. Dla mamy? Zestaw kosmetykow bylby ok, jezeli wiesz, jakie j marki uzywa.

Gość no i mam problem
mieszkanie male;p mysle i tych albumach wlasnie;p

Gość no i mam problem
ooo, ta koleżanka co linki z argosu i amazon dała może mi być pomocna;p bo ja tez z uk.

Gość wjhefbi2ufbv
amazon-wystarczy, ze zalozysz konto i mozesz zamowic przez internet. Ja sama zamowilam dziecku klocki na urodziny i prezenty na swieta.

Gość wjhefbi2ufbv
Ramke tez niedawno kupilam :)

Gość wjhefbi2ufbv
dla mamy moze byc tez jakas bizuteria-lancuszek z wisiorkiem, czy bransoletka :) Jak dla mamy, to dla may, tylko cos dla niej, zeby nie czula sie jak inkubator-bo wiekszosc raczej kupi akcesoria dla dziecka.

Gość no i mam problem
mam na e bay konto wiec tu by bylo prosciej. tylko ze ja musze najpierw zobaczyc zanim kupie.