Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość połamany pechowiec

Skręcony nadgarstek

Polecane posty

Gość połamany pechowiec

Witam. 3 tygodnie temu skręciłem nadgarstek, przez 3 tygodnie nosiłem szynę gipsową. Moje pytanie brzmi- czy moja ręka odzyska stu procentową sprawność? Kiedy mogę znowu zacząć grać w siatkówkę i kosza? Może ktoś z Was miał taki problem? Znacie jakieś ćwiczenia rehabilitacyjne na nadgarstek? Byłem już kilka razy u chirurga, sporo sie od niego dowiedziałem, ale wiedzy i poraz nigdy nie za wiele :) Pozdrawiam

Gość też to miałem, ale żyję
:) Siema. Byłem w podobnej sytuacji- skręciłem oba nadgarstki naraz ;/ (przyczyna- wypadek na stoku, zjeżdżałem sobie na desce, a tu nagle jakaś debilka wpiep.rzyła mi się pod dechę ;/ upadłem prosto na ręce i kicha ;/) Szynę, a raczej szyny też nosiłem 3 tygodnie. Potem jeszcze przez dwa tygodnie musiałem męczyć się z bandażami elastycznymi, temblakami itp. Ćwiczenia- napuść do wanny/ zlewu trochę letniej wody, włóż rękę i delikatnie nią 'machaj', wykręcaj, obkręcaj itp. Samruj jakimś żelem i będzie git ;) Co do sprawności, gry w siatę czy kosza- oszczędzaj rękę przynajmniej przez miesiąc, potem zacznij trochę grać, ale bez brawury. Trzym się, życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

Gość połamany pechowiec
osz, f**k! Oba naraz?! To faktycznie kanał ;/ Dzięki za porady, nie słyszałem tego z wodą, jeszcze dzisiaj wypróbuję ;)

Gość aaaaaaaghhh
nie lubię bólu ;/ wspolczuję Wam, chlopaki ;/

Gość ;ooooooooo
nigdy niczego nie zwichnelam/ polamalam/ skrecilam.... naszczescie! ;oo szybkiego powrotu do zdrowia!