Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ofshkg

Ogrzewanie gazowe 50m2

Polecane posty

Gość ofshkg

Przepraszam, że pytam akurat tutaj, ale tutaj jest ruch i może ktoś odpowie? Czy rachunek 205 zł za ogrzewanie dwupokojowego mieszkania (parter w bloku) za listopad to dużo czy mało? Ogrzewanie wody z tego samego pieca dwufunkcyjnego, w domu obecna zmywarka, a więc na mycie garów wody się nie zużywa. Mowa o trzyosobowej rodzinie. Temp dzienna (od 8 do 20) ustawiona jest na 21 stopni, nocna na 18. Obiad gotowany zwykle co drugi dzień, czasem codziennie. A może da się coś jeszcze przyoszczędzić, tylko jak? Ile Wy płacicie?

Gość ofshkg
Można to jakoś jeszcze przyoszczędzić? Teraz jak kilka dni były mrozy -13 stopni, to piec włączał się jak szalony, boje się kolejnego rachunku :( Co godzinę piec hulał

Gość normalka zwykla cena
przyoszczedzic juz mozesz tylko obejsciem na licznik

Gość ofshkg
okna mam nowe, ale mieszkam na parterze, a blok nie ma piwnicy. Mieszkanie tak usytuowane, że z jednej strony mam sąsiadów, a z drugiej niestety nie.

Obniż dzienną ogólnie. Jeśli masz możliwość obniż z 1 stopień na czas gdy nie jesteście w domu Obniż w łazience, bo łazienkę w trymiga dogrzeje farelka przed kąpielą. Zaraz mnie zjedzą teoretycy od kosztów prądu ale to ja mam rację. na szybko chyba nic się więcej nie wymyśli

Gość ofshkg
ale w łazience to mogę co najwyżej pokrętło przy kaloryferze zakręcić, a to nie zmienia faktu, że piec tak czy inaczej chodzi

Gość gość
hej, czy ktos z was zdecydowal sie moze na ogrzewanie gazowe od www.termika.pgnig.pl ? wlasnie jestem w trakcie budowy domu i zastanawiam sie nad wyborem ogrzewania....