Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonimka123

czy to dobry moment na dziecko?

Polecane posty

Gość anonimka123

Witajcie, potrzebuję porady. Za parę miesięcy wychodzę za mąż. Jestem z moim partnerem juz ponad 5 lat. On ma ponad 30 lat, ja 23. On ma stabilną sytuację finansową, zarabia dość przyzwoicie. Ja jeszcze studiuję,ale także pracuję, niestety tylko umowę zlecenie. Coraz częściej z partnerem rozmawiamy o naszym rodzicielstwie, szczerze mówiąc bardzo chcielibysmy zostać rodzicami i rozpocząć starania o dziecko od razu po ślubie. Chciałam się tylko zapytać Was- doświadczone mamy - czy dobrze jest mieć dziecko odrazu po ślubie( przed ślubem nie mieszkamy razem) oraz pracując na umowę zlecenie,równocześnie będąc jeszcze na studiach... Wiem, że pytam o sprawy bardzo przyziemne, ale to tylko one budzą moje wątpliwości, czy da się to wszystko ogarnąć? A może lepiej poczekać jeszcze kilka lat?

Gość panie cos pan
nie ma czegoś takiego jak dobry moment na dziecko, zawsze jest jakieś ale, a kiedy uznamy, że już wszytsko osiągnęliśmy i dziecko właściwie mogłoby być to najczęściej są problemy z ciążą...życie

Gość anonimka123
w sumie to nie chcę długo odwlekać decyzji o dziecku, przede wszystkim ze względu na wiek partnera, ale zamartwiam się tylko kwestiami materialnymi. wiem , że to straszne,ale nie chciałabym żeby dziecku czegokolwiek zabrakło

Gość oreoreszabadabada
My z mężem czekaliśmy aż chociaz jedno z nas będzie miało stabilną sytuację w pracy i finansach. Niecałe dwa lata po ślubie urodziła się nasza córeczka :) Tak więc jeśli twój mąż ma dobrą sytuację materialną to raczej nie zwlekaj:)

Gość anonimka123
dziękuję ;) potrzebowałam pozytywnego "bodźca", żeby się utwierdzić w przekonaniu