Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uk2012

Kobietki w ciazy

Polecane posty

Gość uk2012

Mam do was pytanie a nawet dwa 1. W jakich pozycjach spicie? Czy tylko na lewym boku tak jak radza lekarze? Bo ja czesto spie na plecach i na prawym boku. 2. Czy macie jakis sluz w ciazy? Ja od poczatku do teraz- 18tc mam sucho sporadycznie cos sie pojawi ale zadko dodam ze mieszkam w uk a tu wszystko jest ok.

Gość Qochanie911102
Ja śpię na lewym. z reszta jak polozna sprawdzala tetno dziecka a leżałam plasko na plecach to było podwyższone i sama powiedziała że to z powodu że tak leze. Potem sprawdzali w szpitalu jak nie leżałam płasko i było ok. A sam Mały pokazuje że mu to nie odpowiada bo jak przewroce się w nocy na plecy albo na prawy bok to strasznie kopie. Co do śluzu to Ci nie pomogę ale na początku chyba też nie miałam potem nie było go dużo. Od niedawna jest tragedia:)

Gość byle do wiosny....
ja staram się spać na lewym,ale średnio to wychodzi :) głównie na plecach i na prawym boku śpi mi się w miarę dobrze. Niestety o 5 rano pobudka i nici ze spania, mimo że zasypiam 23-24... takie uroki ciąży :) a śluzu od początku było sporo, a teraz (7 miesiąc) jest masakra :)

Gość jak byłam w ciąży...
...to staralam się spać na lewym boku, na wznak sie nie dało, bo brzuch uciskał i sama budziłam się z bólu. Potem problemem była zgaga, więc musiałam mieć wysoko głowę i ciężko było ułożyć się na boku. Dobrze wspominam poduszkę, taką w kształcie C z motherhood, ale są różnych firm. Służyła mi do konca ciąży, była ze mną w szpitalu na patologii, na początku na niej karmilam i spałam chyba ze 3 tyg. po porodzie z nia, tak się przyzwyczaiłam, że nie umiałam bez niej zasnąć :) W końcu mąż zaczął narzekać, że jest odizolowany i poducha poszła w kąt :) Ona fajnie przytrzymywała brzuszek i jakoś dobrze było mi się z nią ułożyć i zasnąć.

Gość Qochanie911102
Każdy powinien spać jak uważa:) u mnie jest ten plus że tak śpimy z mężem to on mnie zawsze tuli jak śpie na lewym:)

Gość Ja śpię na brzuchu
jestem w końcówce 17tc. Co do śluzu to mam go jedynie po zastosowaniu luteiny.

Gość Zamiast
Sposób spanie MA znaczenie. gdy leżysz na lewym boku dziecko jest lepiej zaopatrywane w tlen i odżywiane .

Gość biała owca
ja w pierwszej ciąży spałam na prawym - było mi najwygodniej, a teraz jestem w 8 m-cu i też preferuje prawy bok. Na lewym też spie, ale zasypiam na prawym :) Na plecach jak się położe to się prawie dusze :P A co do śluzu to zawsze z rana mam najwięcej (też po luteinie) i jak długo nie ide siku a potem się podcieram to normalnie gęsto i kleisto ;)