Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marunia29

Dieta 5 posiłków-komu się udało schudnąć?

Polecane posty

Witam wszystkich! Rozpoczęłam nowy temat gdyż od jakiś 3 dni stosuję tę dietę 5 małych porcji dziennie i mam nadzieję iż będziemy się tu wspierać z innymi i razem będzie łatwiej zżucić zbędne kilogramy:)

Gość erkgvjnrefdjuvghe
mi:) jem 5 dziennie i chudne;)

Traiston: nie po to założyłam to forum żeby mnie tu krytykowano bo z twojej wypowiedzi powiewa krytyką ale żeby się tu wspierać, NO BO PO TO FORA INTERNETOWE ISTNIEJĄ NIE???????:O

erk...-mi pasuje z 10 schudnąć, mam nadzieją żę mi sie uda:) jutro się zważę, może z kilogram mi ubyło?:)

Gość erkgvjnrefdjuvghe
np wczoraj 8-kawa, chleb z serkiem wiedenskim plaster 2 kawalki 11-jogurt z dodatkiem owocow,orzechow i lyzeczka dżemu, herbata z imbirem 1 lyz cukru 14-pyza duza z odrobina sosu, woda', 2 mandarynki 17-talerz zupy pomidorowej nie zabielanej, warzywa 19-to co na sniadanie+ciastko(jedno) bo slodyczy staram sie nie jesc jem wciaz i jestem najedzona

Wiem,wierze ci bo najważniejsze w tym wszystkim to regularne posiłki i nawed przy większej ilości posiłków ale regularnych to sie chudnie. Aha i podobno żeby raz dziennie o jednej porze nawed pomiędzy posiłkami jakiś nabiał jeść np.kefir, maślankę...to podobno bardzo przyspiesza przemianę materi a jest to sprawdzone bo koleżanka mi to mówiła która na tej diecie schudła parenaście kg i do tego jest dietetykiem, dobra ide do sklepu a ty pisz o swoich doswiadczeniach z tą dietką, jak wrócę to poczytam:)

Gość erkgvjnrefdjuvghe
przed dieta jadlam mniej a tylam heh jadlam 3 razy dziennie ale duzo slodycze cole duzo chleba jakie zupki w proszku i inne gowna teraz jem dobrze bialko tez wlaczam:) ale wczoraj jakos nie mialam ochoty na nic takiego wlasnie jem 2 posilek jogurt naturalny z orzechami, suszona zurawina, 1 lyzeczka kakao , rodzynkami

Gość bhamber
Bo tu Traiston chodzi o to, że u kobiety pojawia się koncepcja diety. Dziewczyna napala się na nią i nie potrzebuje głosu zdrowego rozsądku. Trzeba ją chwalić i motywować nawet jeśli robi coś nie tak. Potem dopiero płacz i zgrzytanie zębami, bo przecież jem 5 posiłków, a nie chudnę.

erkgvjnrefdjuvghe - jeśli jesz mniej posiłków to musisz szczególną uwagę zwracać na dobór produktów. Sama pisałaś, że jadłaś nieciekawe produkty, a jeśli jesz dużo takich produktów (węglowodany proste + tłuszcz) to one szybko "zamieniają się" w tkankę tłuszczową. Błędem nie było jedzenie tych produtków, ale ich ilość. Umiejętnie odżywiający się człowiek może jeść słodycze, i nie tyć, tylko trzeba znać odpowiednie techniki. No, ale o tym książek masę napisano, polecam poczytać fachową - wyselekcjonowaną - lekturę. @ bhamber - toteż trzeba uświadamiać ;)

Gość erkgvjnrefdjuvghe
tak szczerze teraz jem jogurty naturalne owoce warzywa ciemne pieczywo pije herbaty ziolowe jem dania robione na parze bialko-serki wiejskie, kurczak a wczesniej jadlam slodycze bulki biale litry coli duzo kawy kilka dziennie chipsyy serio moja dieta jest taka zla?

Az tak źle to nie jest, ale mało kcal. Opisz swoją dzienną aktywność. Jak wspomniałem - dorzuć coś białkowego do każdego posiłku, bo organizm nie potrafi gromadzić białka, dlatego trzeba je dostarczać sukcesywnie. Wprowadź do diety jajka, oliwę z oliwek (możesz łyżkę oliwy miksować z odrobiną twarogu wiejskiego). Dobrze by było jeszcze wcinać ryż, kaszę, makaron. Podstawa to umiar :)

to białko to najlepiej o równych porach. JA jem 4-5 posiłków dziennie zależy o której zaczne, nie wprowadziłam żadnych chlebków ciemnych,czy jakiegokolwiek dietetycznego jedzenia tylko jem co 3 godz. i małe porcje no i mam nadzieję że to mi pomoże , jak myślicie?

Oszalałaś? - słodycze musisz jeść, odrobinkę, ale codziennie, inaczej po tygodniu pochłoniesz 3 czekolady w jeden dzień. Wszystko z głową trzeba robić.

dzisiaj: 9: pół parówki gróbej z jedną kanapka i jabłko 12:ciabatka cebulowa z mozarellą 15:obiad mały kotlecik z kurczaczka i surówka 18: 2 kanapki i pomarańcza 21:jogurt mały owocowy

Gość Agnieszka_Warszawa
Przepraszam, moja pomyłka - miało być 3kg w 15 miesięcy.

Traiston: słodycze sobie całkowicie wybiłam z głowy. Po mies. jak cos schudne to zjem sobie jakiegoś batonika ale to jako 1 z posiłków porannych.

Aha no mi też się wydawało że za dużo chleba jak na dietke, ale mam nadzieję że pomimo tego uda mi sie schudnąć:)

Gość lalalasdf
Traitson ale pierdzielisz ze slodycze trzeba jesc ?chyba zartujesz po co?

Gość a mi szkoda
Traiston ------- takie proste, oparte na liczeniu kalorii podejście do odchudzania to prosta droga do efektu jojo i zaburzeń odżywiania; jak się podchodzi do chudnięcia tak bardziej kompleksowo - tzn. nie chodzi o to, żeby się odchudzić przed ważną imprezą, a potem - niech będzie co, chce, ale raczej o to, żeby na stałe zmienić swoje nawyki na dobre i zdrowe - to właśnie od tego się zaczyna - od wprowadzenia większej ilości regularnych posiłków, nawet nie patrząc, ile tam jest kalorii

No właśnie to jest zajebiste w tej diecie że wszystko można jeść i nie zważać ile ma co kalorii:)

Hallo! jest tam kto? Oj nie wiedziałam że szybko tak sie skończy to forum? Komu sie udało schudnąć?????? erkgvjnrefddjuvghe- Jak tam idzie odchudzanko?

Gość do:
erkgvjnrefdjuvghe ależ ty dużo jesz na tej diecie masakra ja bez diety jem mniej

a ja polecam zupy :) bez pieczywa, bez zasmażek z duża ilością warzyw, na chudym mięsku lekkie, smaczne i nietuczące plus ryby - na odrobinie masełka, z ziołami, lub pieczone w folii w piekarniku zamiast sklepowych słodyczy - domowy budyń, sernik (niby tuczcy, ale mozna zrobić na chudym serze, nie maw nim mąki) itd

do:nie ważne ile się je, czy mał czy dużo ważne że się chudnie,to przecież w sumie dobrze że duzo je a chudnie

vera puchatek: W jakim czasie udało ci się schudnąć i ile? Jak wygladał twój przykładowy jadłospis?