Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamma z problemmmem

JAK NAUCZYĆ DZIECKO PIĆ Z BUTELKI?

Polecane posty

Gość Mamma z problemmmem

Julka zaczęła 5 miesiąc, przez pierwsze 3 tyg swojego życia piła mój pokarm z butelki, później już ładnie jadła pierś. Nigdy jej nie dokarmiałam, nie dawałam wody ani herbatki - nie było takiej potrzeby. Teraz żałuję, bo moje dziecko nie umie pić z butelki. Chce jej wprowadzić kaszkę na noc, czasem potrzebuję gdzieś wyjść na dłużej i co z tego, że odciągnę pokarm, jak nie umie go wypić. Próbowałam różnych smoczków, wody, herbatki, soczków, mój pokarm. Nic, nie potrafi zassać. ze smoczkiem - uspokajaczem nie ma problemu. Co jeszcze mogę zrobić??

Gość Qochanie911102
Nie wiem ale to że nie dokarmialas jest dobre:) nasze mleko dostarcza malenstwu wszystko czego potrzebuje

Gość cierpliwosci, nacyzcy sie
podawaj cierpliwie codziennie swoj pokarm z butelki, albo popros meza o to. PO kilku, kilkunastu razach sie nauczy.

Gość sasasss
Qchanie - srali mazgali. Jeśli matka się odpowiednio odżywia i dba rygorystycznie o dietę to tak - dostarcza wszystkiego. Ale nie w tych czasach, kiedy we wszystkim jest pełno chemii. Poczytaj najnowsze badania - mleko mm, ale taki naprawdę dobre, jest bardziej wartościowe i bezpieczniejsze niż mleko przeciętnej matki.

Gość Bo mała ma nawyk
ssanie piersi a ssanie piersi różni się od tego smoczkowego, to jest jasne. Wszystkie smoczki mają inny system wypływu niż pierś ,mleko leci za szybko, mała może się dławić, poza tym smoczek jest sztuczny, jałowy i bez zapachu i ciepła ;). Spróbuj zakupić smoczek Avent dla dzieci które są karmione butlą okazyjnie a stale piersią . Ten smoczek ma bardzo słaby wypływ i przeznaczony jest dla maluchów od 0 miesiecy wzwyż..

Gość Podobnie
Musze codziennie konsekwentnie dawać butle. Polecam Tomme T, smoczek ma kształt sutka. Ja uczyłem 2 miesiące aż pewnego dnia pięknie wypił mi MM :-)

Gość do sasasss
Zagdza się , ja też wiem że mleko mm jest zdrowsze o tyle że jest czystsze niż mleko z piersi tylko że w Pl nie ma tradycji (na szeroką skalę) produkowanie żywności wolnej od pestycydów, antybiotyków itp i co mają zrobić te wszystkie matki? Będą karmić takim mlekiem jakie mają .

Gość kdnfj
Smoczke TT ma jedynie kształt brodakwi ale jest dość twardy i często się zasysa (silikonowa brodawka kłania się nisko ;) )a poza tym mleko leci nim tradycyjnie szybko i mój synek najmnijeszym rozmiarem dziurki ksztusił się (jak tylko podałam zamiast piersi) a miał 2 miesiące. Po jakimś czasie dałam się namówić konsultantce Avent i zakupiłam smoczek dla dzieci karmionych piersią i to był strzał w dziesiątkę. Mały ssał spokojnie bez krztuszenia i głośnego łykania bo wypływ jest mega wolny jak przy piersi i tak samo musi się natrudzić by wypłynęło, od tej pory nocą mogłam podawać odciągnięte i wyjść z domu normalnie.

Gość Mamma z problemmmem
Nie istotne ktore mleko jest lepsze itd. Mojej córce moja pierś już chyba nie wystarcza. Druga sprawa, że chciałabym się w końcu wyspać, to chyba nie grzech, skoro od 4 miesiecy nie spalam w nocy dlużej niz 4 godziny ciągiem. Wprowadziłam jej teraz marchewke i jabluszko, je lyzeczką, robi to całkiem ładnie, jednak wolałabym, by umiała też pić z butelki. Nie wykluczam po nowym roku wprowadzić jej MM, nie wyobrażam sobie podawać tego łyżeczką... smoczków mam 4 rodzaje, żadnego nie "kuma"

Gość jasne mm jest lepsze od mkea m
bo krowy zyja na innej planbecie bez zanieczyszczeen, nie bira natybiotykow i jeda tylko niekazona trawe i pija wode przefiltrowana ^przez kameinie ksiezycowe.

skad wy bierzecie takie teorie?

Gość Mamma z problemmmem
Koleżanko wyżej, dyskusja nie dotyczy tematu co jest lepsze.

to moze podaj przed snem kaszke lyzeczka albo sinlac?? i niehc popije twoim mlekiem. Mize pospi dluzeJ; spanie 4 godziny ciagiem to niezly wynik w tym wieku.

Gość Mamma z problemmmem
4 godziny - zdarza się, niezbyt często..

Gość miałamtakisamproblem
Mój synek też nie umiał pić z butelki. Przede wszystkim przestań podawać smoczki bo niektóre dzieci ich nie akceptują. Moja córeczka ( 4lata) jak była mała to pluła nimi. Więc cierpilwie uczyłam synka picia z butelki , dzień w dzień po 3 tygodniach męczarni się nauczył.

Gość a musisz jej podawac butle?
moje dziecko nigdy nie mialo butelki. Po 5 miesiacy jak zaczelam wprowadzac jedzenie, to jadlo juz lyzeczka: kaszki, warzywka, owocki. jesli nie masz potrzeby dawania jej jedzenia noca tzn. ze przebudza sie noca jeszcze na jedzenie, to w ramach kolacji mozesz jej podac ta kaszke poprostu lyzeczka. Za kilka miesiecy zalozysz watek. jak oduczyc dziecko butelki ;-)

Gość barnej
nie dawaj kieliszków ani kufli to wypije z butelki.