Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość faceci pomózcie .!

ŁANCUCHY NA KOŁA..... kto doradzi

Polecane posty

Gość faceci pomózcie .!

185/55-15 195/50 -15 185/60 -14 takie 3 oznaczenia sa na łancuchach ktore znalazłam w garazu, czy beda pasowac na opone 195/60 r15 ??

Gość nie za
bardzo. muszą być te co trzeba. ale weź chłopa, niech ci nałoży i zobaczysz co będzie, jak da sie założyć to śmigaj, ale raczej nie.

Łańcuchy powinny być idealnie dobrane do rozmiaru opony, ale ewentualnie możesz spróbować założyć te 2 pierwsze, może uda się spiąć 🖐️

Gość werwerwe
pierwsze dwa to rozmiar opon, a ostatnia cyfra wielkość felg, 15 i 14 calowe

Gość wrewererwe
mieszkasz w górach?:classic_cool:

Gość faceci pomózcie .!
nie nie , na fabrycznym opakowaniu sa napisane te trzy wielkosci opon na ktore pasuja łańcuchy.

Gość darIingme
195/50 -15 na upartego będą pasować

Gość faceci pomózcie .!
drling - wiem ze beda bo te trzy wielkosci ktore podałam sa napisane na fabrycznym opakowaniu tychże łancuchów. pytam czy beda pasowac na moje opony .

ach tak, no to dziwne, że jeden łańcuch ma pasować do 14 i 15-calowej. w takim razie możesz spróbować, moim zdaniem powinien się spiąć 🖐️

Gość faceci pomózcie .!
szkoda bo to nowe łancuchy na allegro 1200 pln

wielbiciel -> może pasować na mniejsza felgę bo opona ma większy balon co daje taka samą średnicę całego koła z oponą

Gość faceci pomózcie .!
levviatan wiec jak myslisz ?

Gość dssgdsf
jaki kurwa balon?

Levviatan ---> to ja widze, że jest inny profil, ale nie sądze, aby różnica 1cala na średnicy mogła być zrównoważona nieco wyższym profilem... x faceci pomózcie .! ---> spróbuj zalożyć, najwyżej nie wejdą i tyle, gorzej gdybyś próbowała zakładać zbyt duże łańcuchy na zbyt małą oponę, luzy mogłyby je zerwać 🖐️

Gość faceci pomózcie .!
będą pasować jak gumy XXL na kuśkę prawika... ...czyli założysz, ale napytasz sobie biedy:classic_cool: szerokość opony/profi/felga tutaj wszystko musi być tip top

ps... ...a balon to ma Levviatan zamiast mózgu

" Levviatan wielbiciej -> może być, może ;] " x no nie bardzo może, bo profil wyższy o 10 mm daje 20 mm większą średnicę, a 1cal na feldze daje 25,4 mm, to ponad pół cm różnicy, a teraz przelicz to sobie na obwód koła 🖐️ x x x 16:22 faceci pomózcie .! myślałem że masz takie zwykłe spinane z boku od wewnątrz, np. http://p.alejka.pl/i2/p_new/48/49/lancuchy-sniegowe-konig-t2-magic-065-z-samo-napinaczem_0_b.jpg te są zawsze trochę luźniejsze i mają regulację w postaci "napinacza" x z Twoimi przede wszystkim musisz sprawdzić, czy zdołasz wcisnąć na oponę, bo spaść nie spadną, masz tam mocowanie pod śrubę koła 🖐️