Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niteczkaaa93

CZY MOGĘ BYĆ W CIĄŻY? proszę o opinię i pomoc..

Polecane posty

Gość niteczkaaa93

Witam! Moje pytanie brzmi czy mogę być w ciąży? Oczywiście zrobię test, ale chciałabym się się dowiedzieć czy to możliwe, zanim będę miała możliwość zakupić go... Ostatnio uprawiałam seks z chłopakiem dokładnie 11 listopada. W zabezpieczeniu, jedynie w chwili zapomnienia dosłownie raz miałam w sobie penisa bez gumki , na którym praktycznie nie było nawet płynu przedejakulacyjnego. Potem jakiś tydzień później dostałam okres normalnie w terminie Od tego czasu nie współżylismy, jedynie oralnie, ale nigdy nic się nie przedostało. A teraz - brzuch mnie boli jak przed okresem, ale nie dostałam go 28 dnia (wiem, ż emoga występować jakieś odchylenia , oczywiście), ale niepokoją mnie takie rzeczy jak wrażliwość piersi, które z lekka się powiększyły, zawroty głowy - które dzis już się w ogóle nasiliły, senność, ogólne zmęczenie pomimo długiego spania, wilczy apetyt .. Zastanawiam się czy to możliwe, żebym była w ciąży.. Tym bardziej, że miałam robione badanie prolaktyny, której poziom wyniósł 23, gdzie norma jest od 3,9 do 23,3, wiec wydawało mi się, że zajście w ciążę jest raczej trudne i najpierw muszę poprawić poziom tego hormonu... Jak więc Wy uważacie?

Gość uioipip
nie jestes w ciązy, nie ma takiej mozliwosci. Mialas okres przeciez...

Gość kaaassiiiiiaa
na pewno nie jesteś w ciąży!!!! szkoda kasy na test. Senność w zimie to normalna rzecz. A pozostałe "objawy" sobie wmawiasz.

Gość 090-09
skoro twoja prolaktyna wynosi 23 to mieści w normie!!! szukasz dziury w całym. Ja tu nie widze powodu do leczenia. a w ciązy na pewno nie jesteś. Ile masz lat???

Gość kujiooo
dlaczego masz poprawić poziom prolaktyny skoro ta mieści się w normie. Norma to norma, to nie znaczenia że jest w górnej granicy!

Gość zielona ciżemka
wilczy apetyt i sennosć to objaw przesilenia zimowego również. Nie wymyślaj sobie od razu ciązy.

Gość niteczkaaa93
nie wmawiam sobie objawów, jeśli już zastanawiam się czego one są powodem, bo np. zawroty głowy są nie do wytrzymania po prostu od jakiegos 1,5 tygodnia.

Gość bgbggfdgf
Oj pamietam takie dylematy....nie powinnaś być no ale zobaczymy

Gość bgbggfdgf
to ze strachu,niby człowiek wie ale stres robi swoje

Gość niteczkaaa93
dobrze, dziękuję za odpowiedź. co do prolaktyny rozmawiałam juz i według lekarza jest trochę za wysoka i lepiej ja wyregulować, więc..

Gość zielona ciżemka
ja byłam w ciązy dwa razy i nigdy zawrotów glowy nie miałam :)

Gość zielona ciżemka
z twoich wpisów wnioskuję że chciałabyś być w ciąży.... więc dlaczego sie zabezpieczacie?

Gość niteczkaaa93
kiedys owszem, chciałabym, ale za jakieś 3 lata, jeszcze nie teraz..

Gość niteczkaaa93
a co do okresu - nie zawsze jest pewność. moja znajoma rodzi za miesiąc, mimo że jej początki ciąży były w ogóle niezauważone - okres miała 3 miesiące normalnie od zapłodnienia,a tu proszę - ciąża. zreszta nieraz takie przypadki miały miejsce, stąd moje obawy.

Gość gość
Wiesz co chyba nie, ale żeby dokładnie to określić warto skorzystać z wizyty u lekrza. Musisz znaleźć dobrego ginekologa. Ja swojego bardzo długo szukałam, aż wkoncu znalażłam panią Beatę Chołys Duszyńską, bardzo fajna osoba, na prawdę kompetentny fachowiec. Przyjmuje i w Limanowej i w Nowym Targu.