Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wszystko jest dla ludzi

TATUAŻ PERNAMENTNY

Polecane posty

Gość kkkk090
chcesz się oszpecić na całe życie :o

Gość Kinga z Rusi
ja robilam ale potem zalowalam. wydziaralam sobie chinskie slowo milosc a tak naprawde byly to koreanskie znaczki

No właśnie nie chcę się oszpecić na całe życie, broń Boże. Myślę o tatuażu pernamentym, nie stałym. Nie chcę mieć go dłużej niż kilka lat ( ok 3). W dodatku myślę o bardzo małym, na plecach. Chcę zebrać opinie...

Gość Permanent
Z Angielskiego Na stałe

Gość qwreqw3
Tatuaż permanentny, nie stały? Kurwa, o czym ty piszesz? :O Czy to prowo? :O

"Istnieje również możliwość wykonania tzw. tatuażu "czasowego" np. utrzymującego się ok. miesiąca, roku czy trzech lat. Wykonywane są one jak zwykłe tatuaże igłą, jednak barwniki po czasie wchłaniają się lub schodzą. Jednakże gdy barwa tatuażu schodzi i była czarna, istnieje prawdopodobieństwo utworzenia się widocznych blizn. Doświadczeni tatuatorzy odradzają tatuaże tymczasowe[potrzebne źródło]. Tusz tymczasowy nigdy w 100% nie jest wchłaniany przez skórę. Mogą powstać nieestetyczne i nierównomiernie rozłożone ślady po byłym tatuażu tymczasowym." Niektórzy nazywają go tatuażem permanentnym ale rzeczywiście lepszym określeniem jest może "czasowy"

Gość Glockofsoldier
Tatuaż??? Chyba miałaś na myśli Makijaż permanentny!:D:D Każdy tatuaż[o ile jest prawdziwy]jest permanentny ale to inna sprawa.

Gość Glockofsoldier
J/w-owszem. Jest coś takiego jak tatuaż okresowy.Nie stały.Nie używa się jednak na co dzień w stosunku do niego określenia 'permanentny'. To się tyczy raczej makijażu jaki jest de facto wytatuowany.

Gość Glockofsoldier
Ale niech będzie.W sumie można takiego sformułowania ostatecznie użyć.Ok.

Gość Glockofsoldier
Chmmmm. Odnośnie klasycznego tatuażu??? Chcesz po prostu zrobić sobie tatuaż na stałe tak?

Gość Glockofsoldier
Aaaaaa:DSorry nie doczytałem.Chcesz zrobić sobie tatuaż na powiedzmy 3 lata?Tak?

Nie. :P Okresowy, czasowy czy jak to się tam nazywa. :3 Ech, ale zagmatwałam. Przepraszam strasznie! Prostując: Chciałabym mieć tatuaż robiony igłą ale nie na całe życie tylko na kilka lat, żeby potem zblakł i zniknął (chociaż wiem, ze na pewno jakiś tam ślad zostanie)

Gość maltodekstryna
Tatuaż czasowy jest wykonywany dokładnie jak normalny, ale z użyciem innych tuszy. A tatuaż to BLIZNA, którą ma się do końca życia, nawet jak się tusz laserem usuwa to i tak często ślad pozostaje bo skóra była nakłuta i tyle. Pomijając to, że tusz może różnie się wchłaniać i to wygląda małoestetycznie, nawet przez ponad rok.

Gość Glockofsoldier
Myślę,że wykonanie takiego tatuażu można [tak jak i stałego tatuażu]zlecić normalnie w studium/salonie tatuażu artystycznego o ile ma on już swą renomę i to szanujący się,że tak to ujmę podmiot. To tylko kwestia użycia odpowiedniego tuszu jaki po iniekcji po skórę ulegnie z czasem biodegradacji.Będzie najpierw blaknąć aż w końcu całkowicie zaniknie.Trzeba tylko to wyraźnie podkreślić.To znaczy to,że przedmiotem zlecenia jest wykonanie tatuażu okresowego.Nie trwałego.Z tego co wiem to jest możliwe.

Gość maltodekstryna
W teorii tusz ma się wchłonąć całkowicie. W praktyce jak wiadomo różnie bywa.

Gość Glockofsoldier
To jaka będzie blizna zależy od skóry i techniki wykonania.Ona nie różni się właściwie niczym o technik jak przy tatuażach "na zawsze". Z tego co wiem jednak ślad po takim tatuażu można kamuflować łatwiej niż stały tatuaż.W tym drugim przypadku bowiem ma miejsce "wypalanie''[bodaj mezolaserem]całej struktury.....tego co wszystkiego włącznie barwnikiem.Wtedy koszta[liczone za każdy cm2]są,są co oczywiste,wyższe.Co do tatuażu takiego na kilka lat to nie wiem ale wg mnie problem nie występuje.Chyba,ze ktoś np zmienił zdanie,nie chce czekać jak mu wyblaknie do końca a chce to usunąć "na cito"lae to tylko moje zdanie.Należałoby tu zapytać kogoś kto się tym zajmuje profesjonalnie.