Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaskoczona mama!!

Powrot laktacji po 18miesiacach czy kolejna ciaza?

Polecane posty

Gość zaskoczona mama!!

Witam, mam 20miesiecznego synka, ktorego karmilam przez ok 2miesiace, najpier piers pozniej moje mleko z butli. Tydzien temu skonczyla mi sie @ a dzis wieczor zauwazylam ze znow wycieka mi mleko z piersi gdy sie lekko ucisnie brodawke. Czy mozliwe jest koleje dziecko? Czy moze to powrot laktacji? Przynam ze chcialabym miec drugie dziecko jednak sie boje komplikacji. Rzucilam palenie ponad miesiac temu zeby oczyscic organizm ale ciaze planowalam za pol roku do 8 miesiecy. Dzis ogladalam program o kobietach w ciazy i swiezo upieczonych matkach... Zawsze mnie rozczulaja niemowleta. Co to moze byc? Czy to normalne?

Gość zaskoczona mama!!
Pomozcie :(

Gość zaskoczona mama!!
UP

Gość zaskoczona mama!!
UP

Gość zakompleksiona92
To mozliwe?

Gość powiem ci tak
laktacja nie konczy sie w momencie odstawienia dziecka od piersi. Moze sie utrzymywac jeszcze kilka miesiecy. Mi sie utrzymywalo ok 8 miesiecy. Oczywiscie wtedy mleko sie nie aczy z piersi, ale jak ja naciskalam, to cosik tam zawsze lecialo. Niemniej jednak 18 miesiecy to dlugi okres, wiec: 1) albo jestes w ciaza 2) albo cos masz z hormonami, ze laktacja nie zanikla a teraz to zauwazylas, lub hormony zaczely jeszcze bardziej szalec. Ja bym sie zglosila do lekarza zarowno w pierszej jak i w drugiej sytuacji.

Gość zaskoczona mama!!
Laktacja skonczyla sie wczesniej na 100%. Bo sprawdzalam. Bardzo dlugo nic nie bylo przy scisnieciu. A tu wczoraj widze ze cos jest nie tak, mialm wrazenie ze to plaki skory czy cos a to bylo zaschniete mleko. Rano robilam test i niestety wyszedl negatywny a to niby z tych co szybko ciaze wykrywaja. A okres skonczyl mi sie tydzien temu teraz zaczynaja sie dopiero dni plodne a teraz na pewno nie zaszlam i nie mam mozliwosci w najblizszym czase bo moj luby w delegacji. Mozliwe ze jestem w ciazy i mam okres? Przy synu mialam tzw siare ale to gdzies od 4-6 miesiaca ciazy

to co "leci" z kobiety w czasie ciąży to nie okres tylko (nie pamiętam nazwy) często mylone właśnie z miesiączką... Ja miałam test robiony dzien po spodziewanej miesiaczce ja bym stwierdziła że jest negatywny bo kreska była leeeeeedwo zauważalna ale lekarz mi dzień wcześniej powiedział że jest mozliwe że jestem w ciąży :) Zrób beta HCG-ten test najlepiej wykrywa ciąże. Idź do lekarza może to być coś nie tak z Twoim organizmem.

Gość zaskoczona mama!!
Ale to niczym sie nie roznilo od wszystkich pozostalych miesiaczek

zaskoczona mama, a jak myślisz dlaczego jest mylona?? :) Kieeeeeedyś czytałam na ten temat w razie czego, wszystkiego nie pamiętam, ale pamiętam że bardzo dużo kobiet myli właśnie to z miesiączką. Mnie to niedotyczyło, więc nie jestem za bardzo w temacie z tym myleniem i Ci z tym nie pomoge, ale ja bym poszła rano do punktu, zrobiła beta HCG. Jeśli u was jest punkt diagnostyki, załóż sobie karte stałego klienta i wyniki bedziesz miała w ten sam dzień :) ale na internecie :) jak coś to będę mogła podać ci normy bo mam te wyniki i normy w domu na internecie też pewnie są :)

Gość zaskoczona mama!!
A ile takie badanie mniej wiecej?

Gość baju bajuuuuuu
autorko,nic sie nie dzieje u bardzo wielu kobiet mozna zaobserwować taka kropelke z piersi ,nawet wiele miesiecy po porodzie a nawet kilka lat po;")sama jestem tego przykładem.przeszłam wszelkie badania,mammografię,usg piersi,badanie hormonów i wszystko jest ok,po prostu taka moja natura i wiem,że wiele jest takich przypadków

Gość zaskoczona mama!!
W sumie malo prawdopodobne. Ale ostatnia "@" byla kilka dni wczesniej wiec jesli juz to konczyl by sie pierwszy miesiac. Ale test nagatywny

Gość zaskoczona mama!!
Dzieki :) pojde