Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ggggggatra

Czy wasze dzieci lubią swoje imiona?

Polecane posty

Gość ggggggatra

O ile są już w wieku świadomym posiadania imienia i porównywania go z innymi ;)

Gość jddhg
odpowiem ci nie jako rodzic/bo nim nie jestem/ale jako dziecko.Nienawidze swojego imienia i zawsze nienawidzilam.Pierwsze wspomnienie wstydu z tego wzgledu pamietam jak majac 7lat nauczycielka w nowej szkole kazala mi stanac na srodku klasy i powiedzec jak mam na imie.Juz wtedy mialam uraz.Jak bylam nastolatka mialam pretensje do rodzicow o moje imie.Radze wszystkim przyszlym rodzicom nie wydziwiac za bardzo.

Gość kasienka_kasienka
jddhg- jak masz na imie? Zdradź proszę co to za paskudztwo :) Ja swojego też nie lubię ale nie ze względu na wydziwnienia a wręcz przeciwnie- nic bardziej pospolitego i oklepanego nie mogli wymyśleć. Okazuje się że w mojej rodzinie 6/10 kobiet ma na imię Kasia... plus powielają nam się te same nazwiska bo to rodzina ze strony Ojca i jego braci. Tak więc ja nazywam się iudentycznie z imienia i nazwiska jak moje 3 ciotki :)

Gość Ilona pantalona
Ja kiedyś też nie lubiłam swojego. Nienawidziłam go. Ale teraz (mam 34 lata) nawet je lubię. Fajnie być tą jedną Ilona wśród znajomych.

Gość Ilona pantalona
Kasia, ja wzięłam twoje imię na bierzmowanie! Tak mi się podobało i tak bardzo chciałam wreszcie mieć normalne imię! :)

Gość Wiolunieczka
Ja już też siię przyzwyczaiłam ,może być;)

Gość magdalenkaa
Mój syn lubi, a bałam się, że będzie odwrotnie. Ma na imię Mikołaj, więc sądziłam że w przedszkolu mogą śmiać się że jest świętym mikołajem, wiecie jakie są dzieci. Ale właśnie odwrotnie, syn cieszy się, że ma na imię tak jak święty, na mikołajki przynosi cukierki do szkoły (bo już w 1 klasie jest) i mówi że ma bardzo ładne imię. Swojego imienia za to nie lubię, od zawsze chciałam mieć inaczej na imię.

Gość ja nie nawidze do
tego stopnia ze jak miałam je wymówic , przedstawic sie dostawałam blokade i zaczynałam jakac sie , Joanna najgorsze sa zdrobnienia tej tragedii ASIA jak dla małej potulnej dziewczynki psychika mi siadala od dziecka przez pojeb... imie mam wrazenie ze wszystkie dzisiejsze jeszcze małe Amelki , Zuzie I Maje przezyja to samo co ja , współczujee ja swoje imie zmieniłam po skonczeniu pełnoletnosci , nie chce tu piasac na jakie mogłabym byc skojarzona

Gość aniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja moje bardzo lubię ;) nie lubię tylko jednej odmiany- 'anka' :o okropne. Ale na szczęście nikt normalnie tak do mnie nie mówi. Ale jak czasem się zdarzy, że ktoś tak powie to masakra :o

Gość jestem Aleksandra
i uwielbiam swoje imię:) nie wiem jak to się rodzicom udało, ale idealnie bili się nie tylko w swoj ale także w mój gust;) Aleksandra, Ola, Oleńka, Olinka, Olka- każdą formę tego imienia lubię:) gdybym ja się tak nie nazywała to nazwałabym tak córkę:)

Gość jestem Aleksandra
a lubię każdą formę swojego imienia, ludzie mogą mówić do mnie jak chcą a mi i tak się podoba:) a jak masz na imię?

Mój syn uważa, ze jego imię jest najładniejsze ze wszystkich i innego nie chciałby miec. Ja swoje lubię, natomiast na drugie imię mam Urszula i jako dziecko wstydziłam się do tego przyznać. :D Oczywiście teraz się z tego śmieję, ale do dzieś nie rozumiem, dlaczego mama zrobiła mi taką krzywdę.

Gość vv44rkola
co za debilka! Joanna to brzydkie imie??? hahahhah tos cale biuro rozbawila jedne z najpiekniejszych.. wolabys byc kurewska Natalia? Samanta? jesika?? amelka?? Roksana???jakz burdelu???bo ja zwykla zosia , Asia Kasia

Gość Heidi Klummmm
mój syn tez Mikołaj :) tez lubi swoje imie

Gość jestem Aleksandra
Ewelcia przybij pionę:D

Gość vv44rkola zajmij sie praca
a nie ludzi obrazasz!!

Gość I, i follow i follow you
Dla mnie moje imię jest jednym z tych ładniejszych imion. Bardzo je lubie, nie jest pospolite jak kasia czy asia, ani dziecinne jak np majka. Fajne kobiece imię którego za bardzo nie można zdrobnic. I najwazniejsze że pasuje do mnie i mojego charakteru. Wyglądam jak Patrycja i mam charakter jak Patrycja;) Nie wyobrazam sobie byc anią, kasią czy olą. Oprócz mnie znam tylko jedną dziewczyne o tym imieniu. Podobają mi się też imiona typu Nina, Lidia, Laura

Gość lalalum!
a ja bym chciała karolina, bo to silne baby są. a nie mam :(

ja znam dużo dziewczyn o imieniu Patrycja(skrót to Pati, Patka itp) A co do imion to napewno zależy od wieku:) Mi się podobało, weszłam w nastoletni wiek to mówiłam że na 18 urodziny je zmienie, a teraz jestem może przyzwyczajona?? :)

Gość mamuskkkaaa
na drugie anielka mam :) rzadko spotykane :p nie lubie

Gość I, i follow i follow you
Ja mojej córce nadam jedno z tych imion: Nina, Lidia, Liliana. Mam nadzieje, że będzie jej się podobało:)

Gość zalamka 4444
Joanna, alicja. anna, Zofia , sa to najpiekniejsze imiona polskie:)

Gość gość
Joanna-imie hebrajskie Alicja- imie starogermanskie, greckie, a moze włoskie, ale w zadnym wypadku nie polskie. Anna- imie hebrajskie Zofia- imie greckie