Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Andżelaa12

Wasze ulubione imiona.

Polecane posty

Gość maxmaxmaxmax
najpiekniejsze męskie imie - MAX 😍

imiona mojej mamy i siostry: Helena i Wanda, oprocz tych, Estera, urszula z meskich: Edward, Edmund, Ewaryst, krzysztof, Roch, Jeremi

Gość inna sprawa
Ewaryst brzmi trochę jak drzeworyt.

Roch - spotkałem tylko w Wielkopolsce i na Kielecczyźnie Urszula - popularne na Kielecczyźnie i w Lubelskiem Estera - tyko raz spotkałem w Krakowie Jeremi - Mazowsze i Małopolska itd. więc tak sobie uśredniłem i spytałem z ciekawości czy trafiłem

to troche moze i idzwne imie, ale stare i piekne. wiec nie zaden wymysl. i do tego budzi wspomnienie. gdy sie rok temu marcowego poranka w drodze do pracy na skrzyzowaniu ewarysta estkowskiego wyrznelam na samym srodku drogi, az kierowcy wysiedli zbierac gamonia...:O:O:)

Akronim, a gdzie moja mama i siostra?:) Urszulka miał byc bratanek. Ewaryst, Edmund, Edward, kocham imiona meskie rozpoczynajce sie na te literke;) Krzysztof, jedyne imie czesto spotykane w tycz czasach, ale jkos...lubie tez te z ''r'' w srodku. Robert, Norbert tez lubie:)

proszę bardzo - oczywiście to nie dane naukowe, tylko obserwacje własne: Helena - znałem tylko dwie, jedna z Wielkopolski, a druga naprawdę nazywała się Helga :) Wanda, Edmund - popularne w Małopolsce i dawnych województwach wschodnich, więc teraz w całym kraju Krzysztof i Edward - tych wszędzie pełno Ewaryst - to tak jak Edelfrida, podobno gdzieś jest

ale imiona, imionami wszedzie sie znajda. Sama jestem Maria, ktorych jest masa wszedzie, szczegolnie posrod moher comando:)

Marii jest sporo, ponieważ Marysia to ładne imię, ale widocznie na starość im klepki odpadają

Marysia to nie jest ładne imie. Jestem Maria:) Choc miałam byc Jasiem. I mam cos z starej wrednej suki

Marysia to jest ładne imię, a Maria to moher :) Jan też ok, ale dla dziewczynki dziwnie

maria!:D miałam byc jasiem, bo USG w '89 było marne i mama spodziewała sie Ignasia i Jasia urodziła sie helenka i Maria

Gość też lubie natalie oreiro
moje ulubione żeńskie imie to Helena.. kojarzy mi się z Heleną Trojańską. Oprócz tego jeszcze Adrianna i Daniela męskie to: Dominik, Damian chyba tyle

ah i Mikołaj :P

blixniaczki dokładnie:) Mama sobie wymyslila, ze co pierwsze wyjma to bedzie jas, co drugie bedzie ignasiem:D bo dziewczynke miala miec juz 6letnia, Helenke, ktora okazala sie przy porodzie Adasiem:) i tak przy porodzie zdziwko, wyjeli jedno i drugie, jas zostal maria, ignas helenka:)

już to sobie wyobrażam: to nie moje, proszę to odłożyć z powrotem i wyjąć właściwe

Gość Naleczowianka3
Milena :)

Akronim, no nie, aż tak nie. tak sie zdarzyło, ze mama dwa razy rodziła, za kazdytm razem do konca ciazy miala pewnosc , a plec byla inna:) lubie n. oreiro. własnie , bratanek miał Być Urszulka jest Mikołajkiem:) po ukochanej ksiazce tatusia:D

najgorsze, ze jak planuje swoją córkę nazwać Helena, to słysze, ze to paskudne i staroświecie imie i kojarzy sie wszystkim ze starą babcią helą z jakiejś wsi. dla mnie to imie jest przepiękne, ale boje się że inni mają racje i skrzywdze dziecko :o

ludzie sa głupi, wybieraj wg siebie. Moja siostra nigdy nie uslyszala, ze ma wiesniacke imie, zawsze bylo bardzo podziwiane i ze idealnie do niej pasuje (helean jest bardzo ambitna, elegancka, spokojna)

"a plec byla inna" - to też jakaś pewność ;) Helena wiejskie - nie raz byłem na wsi, ale żadnej Heli nie spotkałem - za to dużo Marii, Maryl, Jadźek itp.