Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiatuszek 112

Drogie mamy, pytanie niedoswiadczonej.

Polecane posty

Gość kwiatuszek 112

Moje dziecko dzis konczy 4 miesiace. Do tej pory karmilam tylko piersia. Czy moge jutro sprobowac podac troszke sloiczka? Marchewke np czy jablko. Albo cos innego?

a możesz mu dać nawet pizze. tylko po co? wg schematu żywienia niemowlęcia karmionego piersią - dietę rozszerza się po 6 mscu

Gość kwiatuszek 112
Tak, ale moje dziecko wisi przy cycku co godzine, mam wrazenie, ze sie nie najada... Noca pobudki co 2 h.

Gość Podobnie
to nie dlatego że się nie najada, tylko że wie że dostanie kiedy zechce więc nie je na zapas, że się tak wyrażę, albo dajesz pierś za każdym razem jak popłakuje a wtedy to nie tylko jedzenie dla dziecka ale i rozrywka, usypiacz, uspokajacz i co tylko zechce. Staraj się wydłużyć przerwy między karmieniami. O rozszerzanie diety zapytaj pediatrę. Mi zalecał rozszerzać od 3,5 miesiąca, ja czekałam do 5, bo jakoś nie byłam przekonana.

Ją podalam jablko też po 4 miesiacu już nim pamiętam dokładnie ale podaj najpierw 2 łyżki i obserwuj przez 2-3 dni jak nic się nie stanie kupka będzie ok to możesz dawać:) a wisi przy cycku bo dzieci te tak mają:)

Gość fajnie jest być dzieckiem
według schematu najpierw jabłko gotowane a później surowe ale jak widzę nie trzymasz się schematu żywienia niemowląt.