Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Buttons-ia

Wiekszosc samotnych matek ma zryta psyche...

Polecane posty

Gość Buttons-ia

Znam kilka samotnych matek i naprawde nie robia dobrego wrazenia-strasznie zapatrzone sa w dzieci, ktore sa ich jedynym szczesciem i jedynym "wyczynem". Przyklad nr 1-babka, lat 48, po rozwodzie zaczela jezdzic do Niemiec, by zapewnic corkom wszystko-one, choc juz sa dorosle, maja swoje rodziny, nadal maja nieograniczony dostep do jej konta bankowego. Ale gdy kobiecie sie noga powinela, nie miala gdzie mieszkac, to jedna z corek ja z laski przyjela, ale razem ze swoim mezem uprzykrzali jej zycie-babka wolala mieszkac u obcych a niedawno pojechala do stanow do siostry. Facetow omijala szerokim lukiem, bo jak to tak-chciala poswiecic sie corkom, a teraz twierdzi ze na milosc jest juz za stara. Przyklad nr 2-babka rozwiodla sie z mezem po poltora roku malzenstwa, zostala z synem, ktorego traktowala i traktuje jak pepek swiata, a chlopak ma juz 24 lata teraz. Przyznala sie, ze spala z synusiem w jednym lozku dopoki nie skonczyl 15 lat (!). Chlopak ma teraz dziewczyne, ma z nia dziecko a matka nie lubio tej dziewczyny, jest zazdrosna o synka. Ona akurat 3 lata temu znalazla faceta odpowiedniego w koncu (wczesniej 6 lat byla z alkoholikiem i nie umiala odejsc od niego). Przyklad nr 3-tez juz dojrzala kobieta przed 50-tka, wyjechala zagranice, bo chce zeby syn skonczyl dobra szkole zagranica wlasnie. Tyle, ze nie radzi sobie calkowicie-babka nie zna jezyka, znalazla prace z upadajacym zakladzie, gdzie jezyk nie jest wymagany i teraz wszystkich sie czepia, zeby jej pomagali-bo zaklad po swietach zamykaja a ona nie zna jezyka a na chama chce zostac. Maz ma ja gdzies, bo w pewnym momencie zaczeli sie rozmijac, robili sobie na zlosc, ona wyjechala zagranice i teraz jest samotna matka-bo maz znalazl sobie nowa dziunie-ryczaca 40-stke, z powiekszonymi ustami i sztucznym biustem.

Gość Buttons-ia
Mam swoje zycie, nie boj zaby :P Moj brat zwiazal sie z taka samotna z dzieckiem i co wciaz slyszal? Ze dziecko to, dziecko tamto, dziecko na 1 miejscu, on na drugim. Choc pokochal ja, zaakceptowal dziecko. To ona nie umiala stworzyc zwiazku, bo rozpieszczony dzieciak byl najwazniejszy. Brat ja zostawil po 2 latach, to zaczela jeczec, jak to ona pokrzywdzona, bo kolejny od niej odszedl. W sobie nie widziala winy.

masz swoje życie a żyjesz życiem innych, ja znam niejedną niesamotną, mężatkę u której dziecko też jest na 1szym miejscu:] najlepiej zrób sobie dziecko nie będziesz się zajmować życiem innych

Gość Buttons-ia
No tak, rada, ktorej sie spodziewalam-zrob sobie dziecko..... tu na tym forum dziecko to 8 cud swiata i jedyne pragnienie kobiet-bo przeciez urodzilam, jestem taka super hiper. Dziecko-wyczyn, za ktory na piedestal trzeba matke wyniesc.

Gość Aparat007
Buttons-ia tak jak mowisz dla niektorych najwieksyzm osiagnieciem zyciowy jest urodzenie dzieci, nic poza tym. Smutne to. Ost czesto slysze w ang telwizji, przy okazji jakis programow stylu 1 z 10. A co pani robi ? -Ja?? jestem pleno etatowa mama. no okej , ale czemy sie pani zajmuje? -No wychowuje dzieci, i sprzatam dom itd. Ahh....odpowiedziala pytajaca z zazenowaniem na twarzy. Inny przyklad. prosze nam powiedziec co bylo pani najwiszym sukcessem zyciowym. odp. urodzilem dwojke dzicie i je wychowala. A zawodowo pani cos osiagnela ? nie bo byla pelno-etatowa mama wiec nie bylo czasu :D Moja mama np wychowala 2 dzieci, pracowala full time, doksztalcalaa sie awanasowala, dbala o meza i o dom, skoczyla poznije studia itd itd. A tera sie tak porobilo, ze dla wiekszosci kobiet dziecko = dozywotni brak pracy. easy way out. bedzie placz jak maz sobie znjadzie inna :D

Gość jaorddanka 88
ale gdzie widzisz problema??? chcila to wychowwala a co to tzreba pracowac czy jak?

tak, życie między pudelkiem a obrabianiem tyłka znajomym na necie... to już faktycznie lepiej mieć dziecko, które się kocha

Gość umiar nas zbawi
znam więcej niż trzy przypadki kobiet samotnie wychowujących dzieci będących zaradnymi i mądrymi