Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszlamamazde

Przyszla mamy mieszkajace w Niemczech

Polecane posty

Gość uytresgbfds
przyszlamamazde Jesteś z niemcem ?

Gość Prawdziwy Niemiec
Polki lecą na niemców hehehehe a my sobie je ruchamy tak dodatkowo

Gość a ten twój szkopik
arabskiego pochodzenia ....:D 🖐️

Gość przyszlamamazde
Moj maz o tym, ze jest niemcem dowiedzial sie niedlugo przed naszym wyjazdem. Nie mial kontaktu z ojcem, ktory unika swoich dzieci jak ognia aby przypadkiem nic od niego nie chcialy. Poprostu okazalo sie, ze ma papiery. Jak byl maly to mieszakl tutaj okolo roku, ma ojca niemca... ale bylismy pewni, ze bedziemy musieli zalatwiac wszystko przez ambasade. Jednak tesc okazal sie tak dobry, ze dal mu jego papiery zaswiadczajace o obywatelstwie. Zabawne bylo to jak pani w urzedzie zapytala "gdzie pan byl, przez ponad 20 lat?" :D

Gość ej sprawdzisz mi to ?
przyszlamamazde Ej znasz dobrze niemiecki bo ja znam angielski tylko a potrzebuję by mi ktoś sprawdził pewne nazwisko czy to jest niemieckie ale na niemieckich stronach o przodkach

Gość Prawdziwy Niemiec
Lubię moczyć mojego penisa w polskiej cipie dobrze znam polaków podczas II wojny światowej mój dziadek też gwałcił i zabijał polki i polskie dzieci więc jak dzisiejsze polki rozkraczją się dla mnie oddając mi swoje ciała mam niezły ubaw i satysfakcję hehehehe

Gość przyszlamamazde
niemiecki zanam na tyle, ze bez problemu dogaduje sie u lekarza, w urzedzie czy innych miejscach.... jesli chodzi o szperanie na niemieckich stronach to juz gorzej :)

Gość Dziwne że się nie domyśliła ..
"gdzie pan byl, przez ponad 20 lat?" Dla niego to zabawne nie było ojciec się do niego nie przyznawał ..... ja bym odpowiedział że "mój ojciec niemiec to człowiek bez honoru" żeby zaspokoić jej chorą ciekawość ...

Gość ja też zainteresowana ...
cześć, ja również wybieram się do Niemiec, myślimy nad wyjazdem w maju, dokładnie ja w maju a mąż troszkę wcześniej , bo musi znaleźć prace i mieszkanie przed naszym przyjazdem. Mamy dwoje dzieci 6letnie i 1 miesięczne. Na miejscu mamy brata, który nas zamelduje i pomoże znaleźć pracę. Ja do pracy raczej nie pójdę, chciałabym zostać z dzieckiem , bo wiadomo że niani sobie nie wynajmę ;) . Obecnie wynajeliśmy korepetytora , który będzie nas uczyć języka, coś tam do wyjazdu powinniśmy się nauczyć, mąż oprócz tego zrobi sobie kurs na operatora wózka widłowego. Z resztą mniejsza z tym, wiemy ze w fabryce której może pracować zarobi 1200 euro, dodatkowo będą się należały kindergeld. Mieszkanie będziemy mieli za około 380 euro, mam pytanko , powiedz mi kochana czy za takie pieniądze na początek przeżyjemy ??? Strasznie się tego boję, czy wystarczy nam na życie,nie chce wyjeżdżać z kraju po to aby martwić się czy wystarczy nam do końca miesiąca.

przyszlamamazde No ale nie umiesz sprawdzić nazwiska czy ma pochodzenie niemieckie i jakie to pochodzenie i czy ma jakiś herb itp

Gość ania z powolania
dziekuje przyszla mamo z de. Wlasnie chcemy tak zrobic jak wy, dlatego zainteresowala mnie Twoja sytuacja. Myslimy jechac do Bawarii, tez mamy rodzine, ale nie chcemy sie narzucac i prosic o pomoc, bo dlugo nie utrzymywalismy kontaktu. Chcialabym postarac sie o ten sozial na czas kursu, aby miec z czego zyc i nauczyc sie dobrze jezyka. Juz wlasciwie zaczelam sie uczyc, ale sama na wlasna reke. Maz ma dosc malo popularny zawód i biegle mówi po angielsku, mam nadzieje, ze znajdzie tu prace dosc szybko. A Ty droga przyszla mamo z de szybko podjelas prace, jesli w ogóle podjelas, bo rozumiem,ze spodziewacie sie dziecka? Jak prowadzone sa te kursy? Duzo jest nauki? i czy myslisz, ze damy rade w urzedach zalatwic co nieco po angielsku? Przepraszam, ze zasypalam Cie pytaniami, ale nie co dzien spotyka sie zyczliwe osoby w internecie, które wszystko spokojnie wyjasnia, zamiast zjechac z góry do dolu. Dziekuje slicznie za Twoja odpowiedz z góry.

Gość 76543456
kolejne robale robią na niemieckie emerytury ....

Gość przyszlamamazde
Mam nadzieje, ze Cie uspokoje :) jesli Twoj maz zarobi 1200 i plus to dostaniesz pieniadze na dzieciaczki to napewno sobie poradzicie ;) Ja w tej chwili mam z mezem 1100 na mieszkanie i zycie, a maluszek w drodze. Po oplaceniu wszystkiego zostaje nam troszke mniej niz 600 na zycie. Nie wiem jak to jest dokladnie, ale byc moze bedziecie mogli sie starac o Wohnungsgeld. To takie dofinansowanie do mieszkania, ktore przysluguje osobom z malymi zarobkami.

Gość ja jadę do kumpla
mieszka w berlinie i mnie zaprosił więc go odwiedzę i sobie trochę pozwiedzam niemcy nie znam niemieckiego ani trochę ale znam całkowicie angielski więc chyba niemcy nie będą tabakami i się dogadam :D po za tym on zna niemiecki więc nie ma problemu :D

Gość przyszlamamazde
A o co dokladnie chodzi z tym nazwiskiem? Jest Ci to do czegos konkretnego potrzebne ?

Gość ja tam żyje w Polsce
lepiej niż nie jeden niemiec za granicą wystarczy być zaradnym ale nie krytykuję ludzi którzy wyjeżdżają niech próbują może im się uda :) ja tam wszystkim życzę powodzenia

Tak bo wychodzi niestety chyba na to że jestem tak jak twój mąż niemcem :(:( dlaczego !!! to znaczy moi przodkowie nimi byli a na polskich stronach genealogicznych nie mogę znaleźć swojego nazwiska :(

Gość martunia 321
Niemcy są przystojnii ? czy same stare brzydkie dziadygi bo niemieckie społeczeństwo stoi nad grobem :D

Gość przyszlamamazde
No wiec tak... jesli chodzi o normalna prace na etat to nie pracowalam... przyjezdzajac tutaj planowalam zrobienie kursu, a nastepnie zrobienie ausbildungu. Nie mam zawodu, jestem po liceum profilowanym + matura. Chce zrobic ausbildung jako pracownik socialny... teraz musze "niestety" poczekac :) Z maluszkiem wyszlo tak nagle... staralismy sie okolo 2 lat i gdy juz dalam sobie spokoj to nieoczekiwanie pojawily sie dwie kreski. Nie wiem jak sytuacja wyglada u Ciebie, ile masz lat... jaks szkole, studia masz skonczone ? A moze jestes w podobnej sytuacji ? Jesli chodzi o sprachkurs to wszystko zalezy od nauczyciela. U nas wygladalo to w ten sposob, ze jak przyjechalismy do Niemiec to musielismy czekac okolo3 miesiecy na kurs bo akurat wszystkie byly w polowie. W tym czasie zeby nie siedziec w domu szkola do ktorej sie wybieralismy dopisala nas do zajec, ktore byly 3 razy w tygodniu... do grupy mlodziezy w wieku okolo 13-16 lat. Dodam tylko,ze bylo zabawnie. Po tym okresie zaczelismy normalny kurs, ktory normalnie trwa pol roku (600h)... problemem bylo to, ze byl to kurs na ktorym uczyl nie zbyt kompetentny nauczciel, jak wiadomo duzo zalezy od tego kto nas uczy i w jaki sposob przekazuje ta wiedze. Gdy nasz kurs sie konczyl nie znalismy zbyt dobrze jezyka... ale mielismy szczescie bo osoba, ktora zarzadza tym wszystkim jest strasznie pomocna i doradzila nam zebysmy napisali egzaminy zle.. wtedy dostaniemy kurs dla osob, ktore nie ukonczyly 30 roku zycia. Tak tez bylo, dostalismy drugi kurs, nauczycielem byl mezczyzna okolo 60 lat, cudowny... wiedza sama wchodzila do glowy :) Po tych przebojach z kursami nie mam problemu z dogadaniem sie gdziekolwiek. W domu siedzialam nad ksiazkami, ale nie za czesto... zreszta od dziecka tak mam, ze wiekszosc wynosilam ze szkoly w glowie :)

Gość martunia 321
przyszlamamazde Odpowiesz mi w końcu ???

Gość przyszlamamazde
Nie wystarczy miec nazwiska, ktore brzmi jak niemieckie zeby niemcem byc. Gdyby to bylo takie proste to 50 % spoleczenstwa zastanawialoby sie teraz "a moze tez jestem niemcem". Moj maz nim jest poniewaz byl nim jego ojciec. Jesli u Ciebie Twoj ojciec, dziadek czy pradziadek obywatelstwa nie mieli to Ty rowniez go nie masz.

Gość przyszlamamazde
martunia 321 dosyc zabawne pytanie... kwestia gustu. Napewno dbaja o siebie... sa zawsze czysci, pachnacy i fajnie ubrani. Oczywiscie sa wyjatki jak wszedzie. Sa i przystojni, ale sa tez paskudy

Mój pra dziadek był z niemką a moja babcia była z niemcem moi rodzice to Polacy ale w przodkach mam niemców a przecież ja nie chce wyjeżdżać ani mieć obywatelstwa niemieckiego dobrze mi w Polsce się żyje i lubię Polskę nie chce wyjeżdżać tylko poznać przodków i swoje pochodzenie

Gość martunia 321
aha no to racja że wszędzie to znaczy w każdym kraju fajny człowiek i niefajny, brzydki i przystojny tak tylko pytałam :) ale dzięki za te info ja mam faceta Polaka przystojnego i zadbanego kocham go ❤️ i nie zamieniła na żadnego złamasa z zachodu :D Pozdrawiam Cię :) pa pa 🖐️

Gość przyszlamamazde
nie mam pojecia w jaki sposob moznaby to sprawdzic w internecie. Jesli chodzi o obywatelstwo to przekazuje je tylko meska strona. Czyli nie prababcia bedaca niemka. Jesli byl to pradziadek to juz inna bajka. Proponuje skorzystac z google translator jesli nie znasz niemieckiego. Sama czesto tak robie.

Gość przyszlamamazde
martunia 321 .. moj maz ma podwojne obywatelstwo. Cale zycie wychowywal sie w Polsce, do wyjazdu zmusila nas sytuacja :) Pewnie gdyby nie to... to nawet by nie wiedzial, ze jest rowniez niemcem.

Gość ja jak byłem w niemczech
to mi się wydawało że to kraj jakiś takich malutkich ludzi wszyscy nizsi o głowę hehehe

z google translator zapomniałem rety :D dzięks narazie 🖐️

Gość przyszlamamazde
a mi wrecz przeciwnie ... niemki sa strasznie duzymi kobietami :)

Gość sexy córa afrodyty
niemcy są brzydcy nawet młodzi a młodych i rodowitych niemców tam mało ....stare społeczenstwo