Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca matkaaa

Bilans dziecka idącego do szkoły a podawanie wykształcenia.

Polecane posty

Gość pytajaca matkaaa

Zastanawiam się czy w bilansie który musze oddac w szkole musze wypełniac tak durne rubryki jak wykształcenie czy "liczba izb oraz osób" :o Podawałyscie to ???? Do czego im to potrzebne jest?

Gość no logiczne,zeby wiedzieli
jakie ma warunki w domu i czy moze np liczyc na pomoc rodzicow w nauce, jaki z nimi bedzie kontakt, w sumie to wazne dane.

Gość a co wstydzisz się
ze masz tylko podstawowe czy gimnazjalne?

Gość pytajaca matkaaa
Mam wykształcenie wyższe, jednak w ogóle nie rozumiem do czego to potzrebne, wykształcenie rodzica nie ma nic wspólnego z tym czy rodzic bedzie pomagał dziecku w zadaniach etc Osobiscie znam rodziny gdzie wykształcenie ich jest świetne jednak brak im czasu na pomoc w nauce. Moim zdaniem to inwigilacjia, i to naprawde żenujaca.

Gość malo miejsca mam
mogliby ten wywiad uaktualnic- moło kto ma teraz izby

Gość a co wstydzisz się
masz wyższe wykształcenie a nei widzisz sensu w wypełnieniu formularza? to moze kupiłaś jednak ten dyplom na targu?

Gość malo miejsca mam
takie same druczki były 25 lat temu

Gość pytajaca matkaaa
Nie wiem dlaczego usilnie mi wmawiasz ze nie chce tego wypełnić gdyż się wstydze. Nie mam czego gdyz mam wykształcenie wyzsze II stopnia, jednak moim zdaniem taki wywiad powinien być zbierany, tylko na polecenie wychowawcy który widzi ze dziecko jest zaniedbane.

Gość malo miejsca mam
ten wywiad powinien byc inaczej skonstruowany

Szczerze mówiąc mnie też nie podobają się takie wywiady...ja w rubrykach które mnie "wkurzały" stawiałam znak zapytania....i oddawałam nauczycielce...nikt nic nie mówił i nie pytał....tak samo jak na zajęciach integracyjnych denerwowało mnie że córka musiała przynosic zdjęcia całej rodziny...z którą mieszka(wyszukiwała mi nawet zdjęcia ślubne z albumu bo Pani kazała zdjecie ślubne rodziców!!)...wiem,że kilkoro dzieci strasznie się wstydziło mówić że mieszka z mamą i jej np. narzeczonym...bo nie mogli słowa tata użyć....no i co to kogo obchodzi????

Gość etee
Nawet nie wiedziałam że jest coś takiego. Pewnie nie wypełnię. Trzeba zacząć uczyć nasz system większego szacunku do ludzi i danych o nich. Wy też potrzebujecie więcej świadomości co do prawa, skoro tutaj sugerujecie że jedyną przyczyną niewypełnienia ankiety miałby być wstyd. A propos, wiecie że kiedyś w dziennikach szkolnych było miejsce na dane o wykształceniu rodziców? No to od jakiegoś czasu szkoły takich danych już nie mogą zbierać.

Gość poroniona matulka
zakompleksione babuchy :D

Nie zakompleksione ale myślące też o innych....jak myślisz wesoło jest takim dzieciom które przyniosą do szkoły zdjecie mamy, że tylko z nią mieszkają a moja obok mama, tata rodzeństwo......takie sytuacje są przykre dla dzieci.....a tym bardziej podejście nauczycieli jest inne kiedy znają wykształcenie rodzica.......a po cholere im to?????

Ja też nie wiem co wpisać w rubryce, warunki mieszkalne są bardzo dobre, dobre, .... . :P Nie wiem jakie są kryteria hehh