Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

onanieeona

matura za 4 miechy

Polecane posty

kto mnie zmobilizuje do nauki ;p zdaje podstawy plus rozszerzony angol i gegre i podstawe bioli,a nic nie sie przykładam, a bioli juz nawet nie mam w tej ostatniej klasie, leń ze mnie śmierdzielawy

Gość kmxdkxmskxmkxmkxmxs
pamietam jak dzis jak rok temu zdawalam :D a teraz jestem studentka, ja sie zaczelam uczyc dzien wczesniej :D

oo dzieki,hehe, ja bym sie musiała zaczac uczyc w sumie tylko z bioli i matmy no i tej gegry,a reszte to tak ten, troche juz robie w porty bo chce isc na psyche albo wete wiec bedzie ciezko

Gość kmxdkxmskxmkxmkxmxs
psychologia? nie polecam. 5 lat jednym ciagiem, nie daj boze powinie sie noga na 3 czy 4 roku ( dosyc popularne zjawisko) i wszystko poszlo sie walic. idz na takie gdzie masz najpierw 3 lata a potem magisterskie 2. juz po 3 latach legitymujesz sie wyzszym wyksztalceniem.

no niby tak ale czy psycha czy weta sa jednolite na to juz nie poradze nic, na zadne inne nie chce isc, to znaczy chciałam na biologie nauczycielska, moje marzenie,gdyby mi ktos teraz powiedział,ze bede miała prace kiedys tam jako nauczyciel to wcale bym sie nie zastanowiwiała, ale nie znajde pracy na stówke takze trudno...

Gość kmxdkxmskxmkxmkxmxs
ojj, to szkoda. bo wiesz zawsze lepiej miec juz po tych trzech latach wyksztalcenie wyzsze, na studia drugeigo stopnia mozesz sie zapisac na co chcesz. np. idziesz sobie na dziennikarstwo a potem na magisterke idziesz nie wiem z prawa unii europejskiej czy np. public relations. to nie musza byc te same kierunki, to jest wlasnie bardzo fajne. bo po 3 latach zdobywasz wyksztalcenie i juz szukasz pracy na jakim lepszym stanowisku skoro masz wyzsze wykszalcenie, po dwoch latach jestes magisterem i masz dosiwadczenie, ktore zdobylas.

bardzo optymistyczne podejscie :) Oby Ci sie udało, ja jednak zdania nie zmienie raczej :) Teraz moim problemem jest jeszcze tylko nauka i decyzja,co wole bardziej. Zreszta zawsze moze sie to zmienic, tak jak kolezanka poszła do zawki, a potem chciała isc na te dla dorosłych,ale jak ona bedzie chciała isc,to juz pewnie tych szkół nie bedzie,bo maja zlikwidowac,wiec troche w jajo ludzi zrobili...tu mogłoby być podobnie

Gość kmxdkxmskxmkxmkxmxs
co maja zlikwidowac? studia 2 stopnia? przeciez teraz juz sie pomalu odchodzi od 5 letnich bo to strata czasu.

nie drugiego stopnia, tylko to ze magisterke mozna sobie zaczac np,na zupełnie innym kierunku, nigdy nie wiesz co wymysla :)