Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tampon emocjonalny

Jak to powiedziec jej ??

Polecane posty

Gość Tampon emocjonalny

Witam zacne grono kafeteryjne. Mam problem, od kilku lat mam przyjaciółkę i chyba coś do niej czuje, nie jestem pewny dlatego staram się nic nie zmieniać. Ona ma od roku chłopaka i prawdę mówiąc chyba jestem zazdrosny o niego, chociaż to głupie jak nic :D My ze sobą rozmawiamy o wszystkim i o niczym i niestety zaczynam odczuwać brzemię "tampona emocjonalnego" na sobie. Ona woli mi wszystkie żale wylewać, niz obecnemu chłopakowi. Wiele razy jej tłumaczyłem, że nie na tym to polega, a ona ciągle się broni tym, że nie potrafi rozmawiać o uczuciach, itp. Ze mną potrafi. Jak jej powiedzieć, uświadomić, że ja nie chce robić za takiego, a z drugiej strony chyba nie chce zmieniać relacji jaka do tej pory między nami była, pomijając tampona ;p

Gość R78
Póki nie zabraknie jej Ciebie - nie zrozumie.

Gość kiedyz będzie ta Polanka
z tego wniosek że z MOWĄ ty masz problemy, nie ona :) z wyrażaniem swoich potrzeb czy pragnień też... ergo - popracuj nad sobą :classic_cool:

Gość BORowanie UBytków
podumajmy... tylko szybko, bo mam jakieś kwaśne gazy :classic_cool:

Masz 3 główne opcje: 1. Dalej to ciągnąć i się katować emocjonalnie 2. Powiedzieć jej, że jesteś zaangażowany emocjonalnie i zobaczyć co odpowie 3. Zerwać kontakt (szybkie ograniczenie kontaktu lub powolne wygaszanie relacji) Generalnie jesteś nieco w ciemnej dupie :P ale dobrze, że chociaż zdajesz sobie sprawę ze swojego położenia i funkcji "emocjonalnego tamponu".

Gość Tampon emocjonalny
Lekki problem z wyrażaniem uczuć mam, ale w tym przypadku wypowiedzenie pewnych słów przekreśla całą znajomość, bo nie sądzę, że jak jej powiem co i jak to ona się z ramionami rzuci na mnie. Sytuacja jakby nie patrzeć patowa, co nie zrobię to lipa :/ Mam jeden pomysł, już tutaj poruszony, mianowicie zerwać kontakt z Nią, ale to też lipa, bo ona od razu się dopytuje czy coś się stało, czemu nie odpisuje, że coś zmieniłem się. To jest inteligentna kobieta, trochę zakręcona, ale nie sądzę, że aż tak żeby czegoś nie dostrzegała, zwłaszcza zazdrości mej :D Co jest głupotą, bo jak można być zazdrosnym o coś czego się nie ma...

Gość Romeo876876
można, bo gdybyś ją miał nie byłbyś zazdrosny

Gość Tampon emocjonalny
Może zerwanie kontaktu, jakaś pseudo rozłąka coś by jej uświadomiła, ale pewnie pomyśli, że nie warto ze mną utrzymywać kontaktu, jak ja od tak sobie zrywam z nią wszelkie relacje. Wkurza mnie to, że ze mną potrafi nawijać, a z chłopakiem to tylko mizianie i pod rączkę, a jak co złego to wali do mnie jak dym. A było by OK, jakby mnie traktowała bardziej jako kolegę, bo tak to ja będąc samotnym sobie pewne rzeczy dopowiadam, wyobrażam.

Gość Tampon emocjonalny
Jednego jestem pewny, męczy mnie obecna sytuacja ;/