Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 41545745415

Zaryzykować?

Polecane posty

Gość 41545745415

Znalazłam się w takiej sytuacji: utrzymuję kontakt z pewnym facetem od prawie roku. On mieszka w innej części kraju. To nie byłby związek na odległość, ja i tak się muszę przeprowadzić w ciągu najbliższego roku (z powodu pracy - do innego oddziału), w jego mieście też jest filia naszej firmy. Oboje od jakiegoś czasu jesteśmy singlami. Rozmawiamy, mówi: mi na tobie zależy, że jestem wspaniałą osobą, we mnie zawsze znajdziesz wsparcie itp. Ja mu pomagam jak mogę, on jest moją bratnią duszą w każdym aspekcie, uczuciowym, seksualnym (nie było cyberka ale dużo rozmów w tych klimatach - tak), cielesnym, no po prostu druga połówka. I teraz meritum: najprawdopodobniej on myśli, że ja go postrzegam tylko jako przyjaciela, a na prawdę chciałabym by był kimś więcej, a ja nie wiem czy on o mnie myśli tylko jak o przyjaciółce czy coś więcej? Jak mam zapytać, wprost? Czy zapytać: jak traktujesz naszą znajomość? Czy co mam zrobić, czekać? Już sama nie wiem, a jak będę czekać za długo i szansa przepadnie?

Gość 41545745415
hop :(

Gość km,vcfgg
pewnie, ze wprost zapytać :) a sie keidykolwiek widzieliscie?

Gość 41545745415
Widzieliśmy się, byłam w jego mieście własnie ze względu na pracę, ale on wtedy był jeszcze w związku i po prostu umówiliśmy się na kawę. Zerwał z nią 3 miesiące temu bo go zdradzała, ale ja tez maczałam w tym palce przekonując go, że jak flirtuje ze wszystkimi dookoła na jego oczach to zapewne zdradzi po raz kolejny.

Gość km,vcfgg
oj nie ładnie, ze maczałas w tym palce. no ale nie ważne. skoro zerwał a ty się przeprowadzasz do jego miasta to w czym problem?

Gość 41545745415
Ja go nie namawiałam, tylko mówiłam to co bym każdemu w tej sytuacji poradziła :) Właśnie nie wiem co mam zrobić, jak mi powie, że chciałby ze mną być to by było cudownie, a jak wyjdę na nachalną idiotkę, która z przyjaźni odczytała jakieś ciągoty miłosne?

Gość janooooooosik
No a kiedy rozmawialiście np o sexie to w jakim kontekscie? ze Ty i on ten teges czy ogólnie tak?

Gość km,vcfgg
nie no. wiesz, nie musisz mu mowić wprost, że chcesz być z nim. ale możesz po prostu podczas przyjacielskiego sprzeczania się niby w żartach zapytać ' a co sądzisz o naszych relacjach?', jeśli odpisze cos w stylu 'jesteś najlepszą przyjaciółką' odpisz 'aa, myślałam że jednak kimś więcej mogę być :p'. no i na tym koniec. gdy zacznie drążyć temat co masz na myśli, ty na jakieś 2 dni omijaj jakby ten temat i później od nowa podobna gra. już wtedy dotrze do niego, ze coś jednak może być na rzeczy i zacznie myślec innym schematem. takie moje zdanie. i nie wyjdziesz na nachalną;)

Gość 41545745415
np. że lubimy te same rzeczy w łóżku, mówił, że np. jego była nie zgadzała się na nic oprócz pod kołderką po ciemku a ja chciałabym spróbować wieeelu innych opcji, albo po prostu napisał, że mu stanął jak zaczęłam pisać o tym co bym chciała robić z przyszłym partnerem.

Gość 41545745415
nie no. wiesz, nie musisz mu mowić wprost, że chcesz być z nim. ale możesz po prostu podczas przyjacielskiego sprzeczania się niby w żartach zapytać ' a co sądzisz o naszych relacjach?' Dzięki ,właśnie o taką poradę mi chodziło :* Dostosuję to do naszych relacji, a sama glupia jestem że nie wpadłam na to :)

Gość km,vcfgg
nie ma sprawy :) na najprostsze rzeczy czasem najtrudniej wpaść, powodzenia :p