Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość winatuska

Czy w przyszłości wszyscy młodzi ludzie uciekną z Polski?

Polecane posty

Gość alassssmakotaotataa
ja tu jednegoslowa naduzylam na tym forum,ale moze sie to komus przyda. polski kk to od 1000 lat jest jedno cyganstwo - ja to pisalam juz i pisze tu od 2 lat - wszystko cygania co moga, wszystko mieszaja. i francja chyba??? zajechana jest tez przez polske. przyszli tu, cos mysleli se, a to wszystko niemcy juz byli. a teraz? i tyle. ja popelnilam 1 blad, aczkolwiek no...co o tym tutaj myslec i tyle. no chyba to wszystko. moze jeszcze o czyms zapomnialam ale niby o czym? gdzie jest moja renta????!!!! 😡😡😡😡

Gość alassssmakotaotataa
:( :( :( :(

Polska jest systematycznie okradana przez ludzi, którzy mają wpływy. W Polsce dobrze mają politycy, księża i złodzieje. Podatki mamy wyższe niż na zachodzie. Ceny kosmetyków, brań również są wyższe niż nawet w UK. Przeciętne zarobki to śmiech na sali. Dużo się nie zmieniło po 89 r. w urzędach dalej panuje mentalność taka jak za komuny. Niechęć do ludzi i robienie wszystkiego z łaską. Kasa jeśli jakaś jest to jest wydawana na głupoty lub znika w tajemniczych okolicznościach. Mamy dług i nic więcej. Możemy mieć super galerie, centra, apartamenty ale większości ludzi nie stać. Przykładem są programy zachodnie jak Ugotowani wersja z UK i nasza z TVN. Jak mamy porównywać to jak dzień do nocy. W naszej wszystko jest na pokaz, piękne, idealne. Czy tak żyje się w Polsce? Nie. Tuska to nie interesuje ile ludzi wyjedzie. Ważne aby zmniejszyć bezrobocie. On i tak pójdzie sobie na emeryturę, a nowi będą martwić się jak tu ściągać podatki.

Polska jest systematycznie okradana przez ludzi, którzy mają wpływy. W Polsce dobrze mają politycy, księża i złodzieje. Podatki mamy wyższe niż na zachodzie. Ceny kosmetyków, brań również są wyższe niż nawet w UK. Przeciętne zarobki to śmiech na sali. Dużo się nie zmieniło po 89 r. w urzędach dalej panuje mentalność taka jak za komuny. Niechęć do ludzi i robienie wszystkiego z łaską. Kasa jeśli jakaś jest to jest wydawana na głupoty lub znika w tajemniczych okolicznościach. Mamy dług i nic więcej. Możemy mieć super galerie, centra, apartamenty ale większości ludzi nie stać. Przykładem są programy zachodnie jak Ugotowani wersja z UK i nasza z TVN. Jak mamy porównywać to jak dzień do nocy. W naszej wszystko jest na pokaz, piękne, idealne. Czy tak żyje się w Polsce? Nie. Tuska to nie interesuje ile ludzi wyjedzie. Ważne aby zmniejszyć bezrobocie. On i tak pójdzie sobie na emeryturę, a nowi będą martwić się jak tu ściągać podatki.

Gość fddddddddddddddd
Czemu jeszcze młodzi ludzie czy też studenci nie wpadli na to, żeby organizować protesty, jakieś akcje społeczne, pisanie listów itp. do rządu w sprawach bezrobocia w Polsce wśród młodych?

fddddddddddddddd: Głównie dlatego, że: ­ 1) Tusk to miły facet i w gruncie rzeczy chce dobrze (w końcu sami na niego głosowali). Tylko ludzie chorzy z nienawiści mogliby mu czynić zarzut, że wszystkich (a więc sprawiedliwie i konsekwentnie - wszelkich przedstawicieli władzy też) traktuje podmiotowo i liberalnie. Zrozumiałe jest więc (dla każdego Europejczyka), że nie może nikomu nic narzucać, siłą rzeczy zatem na pewne sprawy nie ma wpływu. Nie wymagajmy niemożliwego :classic_cool: ­ 2) Wspomniane przez Ciebie happeningi to domena zoszołomiałych moherów spod krzyża. Nie, nie... Lepiej ograniczyć się do fejsbuka, gdzie jest fajnie :classic_cool:

ohoho, jasne - wszystko wina Tuska. ciekawa jestem tylko jakim cudem powstały te fale emigracyjne wtedy, kiedy rządy sprawowali Kaczyńscy? Najlepiej winę zwalić na jednego, tego który akurat rządzi, a zapomnieć, że nigdy nie było cudownie i wspaniale. Fajne uproszczenie, ale nieuczciwe. To co sie dzieje teraz, to akurat wynik polityki wszystkich rządzących ekip jakie do tej pory w Polsce były, a nie tylko Tuska. I trudno oczekiwać od jednego premiera by teraz pstryknął palcem i zrobił nagle z Polski potęgę gospodarczą, w której wszystkim żyje się dostatnio.

Gość mookie
pstryknął palcem nagle? :D:D:D 5 lat siedzi na stołku i co??? nic nie zrobił, wszystko sypie się coraz bardziej :D:D:D

Gość taka prawda........
ci co mieli stad uciec to juz uciekli:o a reszta jakoś siedzi mimo bezrobocia i zarobków rzędu 1200 na głowe

Gość alllllamakotaotataa
to prawda, ze polska jest systematycznie okradana, ale te czasy to juz jedna przesada!!!! opamietajcie sie!!!! to juz wojna powinna byc. jest tylko 1 wartosc chyba w polsce, ze nie ma wojny tu od kilku lat. moje zdanie. a dalej nie wiem. i tyle. nikt sie nie umie polapac w tym. to jest chyba???? jedyna wartosc PANSTWA upilnowana. bo tak to co - jakie wartosci ktos tu ma? no jakie? takie zeby mozna bylo z tego panstwa??? cokolwiek zrozumiec. a jesli tego nie ma - no np. szkola zostaje ta gola baba i facet i co - do 25 siedziec w takim czyms? przeciez to tez nie ma sensu i tyle. trzeba uszanowac pewne wartosci i spadac i zyc normalnie. dlatego tu wszystko jest mozliwe z takiego myslenia. i ja mialam racje pytajac dziecko katechetki z figura profanacji po co to sie pani uczy. a ona nie miala matury - TAK MYSLE i robila sobie studia w taki oto sposob. bo z takiej figury z matka matura i do ubezpieczen mozesz isc z figury. po prostu cos mi nie pasowalo. a wszyscy na mnie. a takie dzieci chyba w ogole bez slubu koscielnego powinny zostawac i tak ona byla wydana na pass usa bo ona miala miec figure na usa i wyjechac i cos tam osiagnac to mi zycie do konca zniszczyla. i nie tylko ona. co mam do napisania ktos powie w takim razie? a szkoda slowa DENKO na calosc. ja bym tam dawno uciekla jakbym 1% prawdy wiedziala. a tu nic nie napisze bo nie i tyle :( bo mnie tak OHYDNIE i beznadziejnie DURNIE zaczeto ogrywac w 2005 roku. i dlatego nic nie musze pisac - tam spadac normalni, papiery zrobic i uciekac - normalne zycie przed wami. nie skonczycie tak jak ja po polskich studiach. a co to dostaniesz po polskich studiach choc ja moze i bym cos osiagnela choc w sumie co? tez bez sensu wszystko. i to taki kierunek studiowalam - jedna przyszlosc. naprawde:( gdzie jest moja renta???!!!! 😡😡😡😡

Czyli tak jak mówiłem - więcej wyrozumiałości dla naszego męża stanu. Pamiętajmy, że jego związane ręce przyniosły nam spokój i normalność :classic_cool:

no ja nie mówię, że jestem bardzo z premiera naszego zadowolona i och i ach. Tylko mówię, że trzeba być bardziej obiektywnym. Ja nie czekam na cudotwórcę, nam jest potrzebny zajebisty manager z rozmachem, człowiek wybitny,ktoś kto ma wielką wiedzę i entuzjazm żeby dokonać dobrych zmian, który się odda tej idei i Polsce lub który jakoś wolnymi kroczkami, ale zrobi coś co zaprocentuje. Tusk w mojej opinii nie jest wybitny, ale pokaż mi kogoś w naszym kraju kto jest ?

Gość alllllamakotaotataa
a najciekawsze prosze panstwa jest to, ze jeszcze nie zaczelam tych studiow a na swoja obrone gdzies tam mialabym tylko 1 historie to prosze panstwa gosc po zawodowce juz mnie okradl bo powiedzmy 1 szkola w tym panstwie??? bylaby inna - jakies wartosci. ale coz... i tak sie tu oplaca cokolwiek robic uczciwie???? no nie - po prostu COKOLWIEK robic, poczuwac sie do czegokolwiek. no w ogole. naprawde. i po latach ta osoba marnie skonczyla bo niby jak i jeszcze to jest moja wina. no wiecie panstwo to sie w glowie normalnemu nie miesci. a niby jaka moja wina? ze to spoleczenstwo katolickie zawsze przyzna racje prostytutce i suternowi a normalnemu??? nie. no bo ja tez nie bylam normalna. dobrze, dobrze, ale coz... no to tylko pytanie czyja ja bylam? i to wszystko. tyle :( gdzie jest moja renta????!!!!! 😡😡😡😡

Gość alllllamakotaotataa
nie wiem o czym panstwo tu piszecie - dla mnie NORMALNE ZYCIE to z jednej strony praca zawodowa, a z drugiej jak te prace otrzymujemy. no i to wszystko. i zalezy jakie czlowiek ma wartosci bo to jest 30 lat zycia praca, a wczesniej powiedzmy OMC 20 ponad lat w szkole 9 lat podstawowki , srednia, studia , dalej jak ktos cos robi tez najrozniej, a 10 lat minimalnie chyba ze uciekniesz. to jest zycie a nie jakies pierdoly, a nastepnie 30 lat co? i tyle. to nie ma problemu. no to nie ma - to wojna sie nalezala.i tylko tego nie rozumialam kilka lat temu bo sie oskarzalam o to, ze to mnie tak wyrzucili i to moze moja wina? no wiedza panstwo - czy ktos jest idealny? wymyslalam tam juz rozne rzeczy zeby to ogrywac. ale to niczego nie rozumialam. a czemu tak zwalalam? bo wszedzie za mna wlokla sie ta figura profancji. i prosze panstwa - dzis jestem obrazona i nie rozmawiam. prostytutka polska z matka katechetka z figura profanacji i slubem na pass usa, bez matury , lepsza ode mnie. no 1 dziecko. no to 3 dzieci chociaz. no nie wiem. co to ma byc wszystko? tacy sa wszyscy uczciwi. dlatego ja mam szkole ograna bo to sensu nie ma. ta pani powinna miec 3 dzieci podajac sie za kogo sie podaje. matka 3 dzieci z moja biografia moze mnie przesladowac. reszta to niech zapomni. zeby choc mature mialy i tyle. takie mam zycie i jestem oburzona i do konca sie obrazilam co to za porownania. dlatego tez radze - jak ktos sie uczy, ma jakies nazwisko np. to papiery robic i uciekac nazwiskiem bo tak i juz. bo moja historia na uczelni tez jest nie do ogrania - tak lecialam a nie inaczej i nie dadza mi rady. nikt mi nie da rady. taka nienawisc do mnie. gdzie jest moja renta????!!!! 😡😡😡😡

Gość alllllamakotaotataa
ja osobiscie cenie zachod obecnie bardzo nisko, ale uwazam, ze przy calej mojej ocenie krytycznej zachodu obecnie oni sie wam nie dadza bo wartosci beda chcieli miec. skad maja miec wartosci? jakie? nie dadza sie. tylko praca im zostaje i TAK MOZE BYC i tyle. takze na razie sie zajma polityka, unia, ale temat polski zawsze bedzie wracal, beda sie pytac i niekoniecznie od razu tylko jakimis dziwacznymi sposobami beda probowali cos tam osiagnac - zeby sie polska poddawala. a czemu? i tyle. a ja nie mam pracy bo tego nie rozumialam. tylko tego w sumie. no i jakbym sie wziela i zabrala stad rzeczywiscie to po calym panstwie. a co z tego mam ze tu jestem? co z tego mam? co ja bym sobie gdzie indziej nie poradzila? bez studiow? juz pal licho te mature choc ale to bylo osiagniecie dla mnie. a uczciwe te matury. i takowyz sens w tym egzaminie w polsce widze, ale sie nie dam. bo tak i juz. :( nie musze. takie panstwo ze nie musze. a wartosc szkoly wasza taka a nie inna tez moze byc zakwestionowana bo to jest tylko taki problem, ze jest cicho bo tak i juz. i tyle. bo jakby ktos wiecej wiedzial to dawno macie tu wojne. moje zdanie. a ja wyjechalam z polski dawno temu i mnie nie ma. powiedzmy, ze ktos mi powiedzial ze mam szukac sobie rodziny i wyjechalam. i tylko tak moglam wyjechac i miec polske gdzies. bo tak i juz. to sa skomplikowane rzeczy. tak wszyscy tu klamia ze nic sie nie da zrobic. kazdy mysli tylko ze mial byc bardziej wierzacy takie cos, a to jest jedna profanacja. ani. i cisza i cisza PRZERAZAJACA ze nikt nic nie wie a slowo tylko jedno na calosc i co teraz? chociaz to tam skomplikowane. ale nalezy uwazac i w razie co robic papiery i uciekac. bo usa i tak musi wpuszczac bo nic wiecej im nie zostalo. to panstwo to juz tez koncowka ich swietnosci jak dla mnie takze szybko jak sie polapiecie to i tak papiery panstwo dostana. taka historia - taki jest zachod. co zostanie zatem i tyle :( gdzie jest moja renta????!!!! 😡😡😡😡

Gość weqeqweqweq
Uiekną czy nie, najwazniejsze zeby pamiętac o szczędnosci czyli: OSTATNI GASI ŚWIATŁO!

Gość alllllamakotaotataa

Gość alllllamakotaotataa
ja wiedza panstwo do swojej poprzedniej pracy nie wroce albowiem ladnie mnie urzadzono. raz zlodziejstwo - dwa tam profanacja wszelkich wartosci jakichkolwiek. dlatego tak nie umialam odejsc bo przeciez mi sie to w glowie nie miescilo, ze taka instytucja co - 1 wartosci nie ma? oczywiscie pozytywnej a nie profanacja. tylko tyle. i to tak wszystko wyszlo mi przez to. oczywiscie ja sie tego nie dowiedzialam od nikogo z polski, o ile to panstwo w ogole istnieje . ja poddaje to w watpliwosc. no i powiedzmy wracam i co tam robie? a gdzie indziej? ale czytac to chyba moglam... chociaz. no ale to juz sie pytalam - po co w szkole w polsce ludzie ucza sie czytac, pisac? po co? to nie ma sensu i tyle. no ale robcie se co chcecie. wasza sprawa. gdzie jest moja renta???!!!! 😡😡😡😡

Gość alllllamakotaotataa
jeszcze chcialam dopisac po co sie ucza ludzie w szkole w polsce i JAKIM PRAWEM w sumie. tyle. cos jeszcze? nie wiem. no dawac rente i koniec :( gdzie jest moja renta????!!!! 😡😡😡😡

Gość alllllamakotaotataa

Gość alllllamakotaotataa
no ale napiszcie sami - jakim prawem???? jakies GLABY waszym zdaniem po studiach, ktore nic nie umieja w jakiejs szkole was ucza pisac, czytac, liczyc. NO JAKIM PRAWEM? jakim prawem to wykonuja? napiszcie mi to bo nie rozumiem. po prostu nie rozumialam tego jakie wy macie mniemanie o sobie i tylko napiszcie mi czemu w tym usa nie jestescie numerem 1. bo z takiego myslenia powinniscie tam byc najlepsi. dlaczego nie. i to bez wiary. tylko tyle. wyjezdzam bo ta szkola mi nie odpowiada i jej wartosci. tylko tyle. o ile takie sa wartosci. to wy tam KWIATEM MADROSCI powinniscie byc. czemu nie? bo dlaczego tak neguje te szkole - w koncu to sa jakies wartosci. no to chce je widziec w usa. tyle. tu nie bo to strata czasu ale wyjezdzam do usa i radze sobie, jestem uczciwy, mam NORMALNA rodzine. tylko tyle. duzo wymagam? studiow w usa? nawet nie matury choc jedno dziecko mogloby miec. pro forma, ze szkola polska wyjechalam/em ze ...takie wartosci. no to w usa 1 ma nawet mature. a jak to wyglada? i tyle :( gdzie jest moja renta????!!!! 😡😡😡😡

Gość FuckPL
Ja uważam że w Polsce nie ma przyszłości dzięki naszym polityką. Ja stąd wyjeżdżać chce bo nawet nie mam szansy na mieszkanie a co dopiero na założenie rodziny. Rok szukałam tutaj byle jakiej roboty i dupa z tego była. Praca niby jest ale pracodawcy maja cholerne wymagania. Młodzi nie są żądną przyszłością polski bo sami jej nie mają i mieć nie będą. Chcecie żyć w tym nienormalnym kraju to żyjcie ale jak wasi rodzice poumierają to do gara nie będziecie mieli co włożyć i za co mieszkania opłacić wtedy będziecie się martwić i w gębę pluć sobie że za młodu nic się nie zrobiło ku lepszemu życiu. W Polsce będzie coraz gorzej a co kolejny polityk po Tusku i Kaczyńskim będzie jeszcze psuł Polskę a ludzie na ulice nigdy nie wyjdą żeby walczyć o swoje. Poczekajcie też aż euro wejdzie i 300 euro na rękę wypłaty za zap*****l dostawać będziecie.

Gość gość
zostana ci co chca nie maja dokad wyjechac

Gość kicimici
Jest wiele różnych wizji przyszłości. Wiele trajektorii skupienia i rozważeń. Jedno natomiast jest pewne. To wszystko przy wykryciu jest rozpatrywane z punktu widzenia ewentualnych zagrożeń itp... Czynnik losowy jest nadrzędną kwestią.

Gość gość
Na pewno wyjadą mam 27 lat 5 lat doświadczenia jako spawacz odnowiłem papiery wydałem 6 tys zrobiłem jeszcze dwie metody razem mam 4 i mimo to nie mam szans na prace w Polsce nie chcą młodych od 3 miesięcy szukam pracy az wkońcu wysłałem papier i jade do Francji i szczerze na pewno nie mam zamiaru wraca całe życie na wynajem śmieciowe umowy i proszenie się o własne pieniądze teraz wymyślają jakię projekty dla młodych ludzi ale firmy nie chcą ani uczyć ani stażystów wolą tanich Ukraińców pozdro