Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lightowo

rasistowska?

Polecane posty

Gość lightowo
kusinka: jednak większość tych tancerzy jest czarna. Poza tym: wyobrażasz sobie, żeby sytuacja była odwrotna: dziewczyny w roli facetów?

chyba trochę przesadzasz. A faceci są w większości ciemnej karnacji, bo tacy lepiej wyglądają niż jakieś bladziuchy :D🖐️

Gość lightowo
a wyobrażasz sobie, żeby dziewczyny odgrywały rolę tych facetów?

a co odwrotnej roli...no, nie wyobrażam sobie żeby facet siedział na dziewczynie, ale obejrzyj sobie kilka raperskich teledysków i jak kobiety są tam pokazane ;) jedynie jako uległe, wijące się wokół nich itp :) nie rób problemów tam, gdzie ich nie ma.

Gość lightowo
to może obejrzyj sobie cały ten występ i potem ocenisz...jak one ich traktują

a czym Ty się tak przejmujesz? Czemu Ci to tak przeszkadza? I akurat wstęp obejrzałam. Sory, ale jak kobiety są traktowane przedmiotowo to wszystko jest ok, ale jak dziewczyna siedzi na facecie to już skandal? :D🖐️

Gość lightowo
wiesz, są też takie choreografie, gdzie laska prowadzi faceta na smyczy itp. To też jest w porządku?

Ej, ja naprawdę nie rozumiem czym Ty się tak przejmujesz :D mi to właściwie nie przeszkadza, nie obchodzi mnie jak dany 'artysta' formułuje swój przekaz. Oczywiście ja nie nie prowadziłabym nikogo na smyczy, ale naprawdę częściej dochodzi do braku szacunku wobec kobiet ;) i wiesz, wydaje mi się, że akurat Twoje obruszenie w tym momencie jest nieco bezpodstawne :). Oczywiście nie musisz się zgadzać z moim punktem widzenia, ja nie zamierzam ingerować w Twój światopogląd. Zapytałeś co o tym sądzimy, ja odpowiadam. Kłócić się nie zamierzam :). Reasumując-w tym filmiku nie dostrzegam przejawów rasizmu :).

Gość lightowo
nie chodzi mi o to, czy mi to przeszkadza czy nie, tylko o Wasze zdanie na ten temat.

Gość lightowo
nie chodzi o to, czy mi to przeszkadza czy nie, tylko o Wasze zdanie na ten temat...

Gość 09876
Spójrzcie na Adele.Posłuchajcie ostatniego kawałka Skyfall -muzyki,głosu ,słów.Nie trzeba epatować ordynarnym teledyskiem gdy człowieka broni prawdziwy talent.

Gość lightowo
ja nie napisałem, że mi to przeszkadza ani się na to nie oburzam. Po prostu w tym utworze większość tancerzy jest czarnych, a dziewczyny dosłownie nimi pomiatają. Takie to sprawia wrażenie jak się obejrzy całość.

Gość 09876
Co do występu jak dla mnie nie przekarcza granic dobrego smaku w porównaniu z innymi.To tylko konwencja.

Gość lightowo
09876: ale przyznasz, że pomiatają nimi...

Gość lightowo
a jak myślisz, co taka konwencja ma wyrażać?

Gość 09876
jedyne co widzę w występie to pokaz kobiecej dominacji,nie rasizm.

Gość lightowo
widzisz: sam napisałeś podnóżki...

Gość lightowo
09876:wiesz, co innego gdyby to faceci tak traktowali dziewczyny. Myślę, że by to nie przeszło na koncercie..