Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Alicji Agaty Antoniego

Mamy trojaczków- czy są tu jakieś?

Polecane posty

Witam Jestem w 25 tygodniu ciąży trojaczej. Znamy już płeć dzieci i mamy imiona. Ciąża przebiega prawidłowo a ja czuję się wyjątkowo. O dzieci staraliśmy się 4 lata. Martwię się jak sobie poradzę z trójką maleńkich dzieci. Mąż dostanie miesiąc wolnego po urodzeniu maluchów a później na 2 tygodnie moja mama weźmie urlop a po niej teściowa. Mój tato emeryt będzie codziennie. Pierwsze dwa miesiące z pomocą rodziny damy radę ale co później? Organizacja organizacja i jeszcze raz organizacja wszystkiego. O powrocie do pracy po macierzyńskim nie mam co marzyć. Wrócę dopiero jak maluchy pójdą do przedszkola. Prosze o porady doświadczonych mam maleńkich dzieci.

Gość Ivvy
Kurcze, ale pieknie :) Gdzies slyszalam ze do trojaczkow przychodzi codziennie polozna do pomocy, dowiedz sie czy w Twoim wojewodztwie tez :) Gratuluje. Jaka plec i imiona?

będzie cięzko napewno ale masz pomoc to bardzo ważne , przy jednym dziecku jest co robic a tu bedzie trójka ale napewno dasz rade , pomysl ze mogłoby byc np sześć;) a pozatym będziesz miałą trójke naraz więc przez wszystko będziesz przechodzić tylko raz a bedzie cała gromadka :) pozdrawiam i zycze powodzenia:)

Gość Man da R Y na
gratulacje mamuśku...

Gość kluska warszawska
Alicja, Agata, Antoś bardzo ładne, 2 dziewuszki i chłopczyk. dasz sobie rade, po tych 2 miesiącach będziesz miała wszystko jak w zegarku, będziesz już wprawiona, a z czasem dzieci zaczną z Tobą współpracować :)

Gość kluska warszawska
Alicja, Agata, Antoś bardzo ładne, 2 dziewuszki i chłopczyk. dasz sobie rade, po tych 2 miesiącach będziesz miała wszystko jak w zegarku, będziesz już wprawiona, a z czasem dzieci zaczną z Tobą współpracować :)

Dziękuję za miłe słowa. Na 100% jest chłopczyk Antoś i dziewczynka Alusia. Trzecie na 80% dziewczynka Agatka.

Ja jestem Agnieszka a mąż Andrzej. Fajnie na kopercie wygląda Sz.P. A.A.A.A.A. Lorenz

szkoda wielka że nie ma tu mam trojaczków

Gość ale co na kopercie
co na kopercie wygląda jak jeszcze dzieci nie ma na świecie? w sensie, że sobie próbowaliście, tak? hehe.tak serio -b. ladne imiona wybraliscie.

dokładnie tak. Imiona wybraliśmy normalne tzn ładne bez udziwnień.

Gość hhhmmmmmmmmmmm
imie moje i mojej mamy. Antoś to juz takie se...

Gość gratuluję Ci serdecznie
i życze wszystkiego dobrego, zwaszcza że tak długo czekaliście na swój mały cud ( teraz to racze trzy;) ), a wiem jak to jest, bo ja czekam juz 3 lata i mam nadzieję, że jak się w końcu uda, to będą blizniaki ;)

Gość Gosia samosia....
Po pierwsze to po porodzie odpoczywaj ile się da, siły przydadzą się na następne miesiące, po drugie nie wstydź się prosić o dochodzącą pomoc rodziny do czasu aż nie staniesz na nogi, po trzecie nie udawaj perfekcyjnej mamy ani pani domu, ideały nie istnieją...Organizacji nauczysz się po 3 miesiącach, ucz się jej stopniowo, a zaczynaj od poznawania swoich dzieci, ich upodobań, charakterów, sposobów na uspokojenie(wózek, leżaczek bujaczek czy melodyjki z usypiacza). Jak już poznasz dzieci, stal plan dnia, zapamiętaj lub zapisz sobie o której rano wstają, ile potrafią potem zjeść, o której chodzą na pierwszą drzemkę i na drugą w porze obiadowej itp. Stały rytm dnia pozwoli ci znaleźć nie tylko na wszystko czas, ale też i dla samej siebie co jej bardzo ważne w tym zamieszaniu. Nie zapominaj cieszyć się pierwszymi chwilami, rób koniecznie zdjęcia mimo zmęczenia czy niewyspania, często rób sobie drzemki gdy dzieci śpią... Moja sąsiadka ma 4 dzieci, a dokładnie 2 pary bliźniaków, wygląda świetnie, jest zadbana, a nie ma nikogo do pomocy, uważa, że dziewczyny po porodzie czasami chcą się czuć jak księżniczki gdy wszyscy nad nimi skaczą, więc Ty nie pozwól sobie na takie lenistwo bo skok do głębokiej wody będzie bolesny..A podstawa to oczywiście organizacja i plan dnia! Powodzenia!

Gość okaoka
gratulacje.na Kafe jest mama trojaczków,trzech dziewczynek.nawet nik ma jakiś taki mama trojaczków już.czasem jeszcze zagląda tu:-)

pytanie do gosiaczek29 myślimy nad zatrudnieniem niani może dwóch na jakiś czas jeżeli dzieci będą miały kolki etc. Korzystałaś z takiej pomocy?

do: Gosia samosia chyba zdaję sobie sprawę ze wszystkiego co mnie czeka. Plan dnia będzie bez dwóch zdań. Na samym początku widoczne były tylko dwa maluchy i byliśmy zaskoczeni ale bardzo szczęśliwi. Na kolejnym usg ukazał się trzeci jeszcze większe zaskoczenie i ogromna radośc ale na kolejne usg baliśmy się jechac.

do pink_Kokarda nie wierzę w to

Gość Gosia samosia....
Droga mamo, ogromnie się cieszę , że spotkało Cię takie szczęście. Nie obawiaj się pierwszych dni, bo z pomocą rodziny dasz sobie świetnie radę na początku, wszystkie pozostałe sprawy "wyjdą w praniu", ale mamy które mają tylko jedno dziecko mogą Ci tylko pozazdrościć. Nawet nie wiesz jak fajnie 3-letnie bliźniaki potrafią się razem bawić i nie wiszą rodzicom na głowie, nagle zyskasz dużo wolnego czasu i pewnie kilka razy wtedy pomyślisz, czy nie zdecydować się na następnego malucha...Dzieci tak szybko rosną, dlatego postaraj się nacieszyć maluszkami.

Mama Alicji Agaty Antoniego- nie nie miałam żadnej opiekunki ani niani ale miałam pomoc od mojej mamy no i mąż też dużo pomagał , teraz syn starszy zajmie je w zabawie . przy blizniakach jest masa roboty co tu dużo mowić a przy trojaczkach jeszcze więcej ale kiedy dzieci podrosną tak jak juz któras pisała razem sie bawią moje każdy dzień zaczynają od gadania do siebie ich łóżeczka stoją bardzo bliziutko siebie siadaja każda w swoim i albo sobie gadaja po swojemu albo łapia sie za rączki i śmieją , oczywiście nadal bywa momentami ciężko wszystko chca robic razem jeść , pic nawet kupe robią przeważnie razem zabawki muszą byc po 2 takie same bo jest krzyk na rączki do mamy tez oczywiście we dwie na raz

o do usypiania moja rada - nie ucz kolysania , da sie moje panienki nie były kolysane syn starszy byl kołysany one nie , wieczorem o jednej porze u nas 19 , kąpiel , ubieranie i karmienie potem do łóżeczek (bez biegunów i kołysania ) i śpia

dziękuję za wszelkie rady

Gość Mama_razy2
Postaraj się wychodzić codzienni bez dzieci, do sklepu po bułki, wyrzucić śmieci lub po cokolwiek, żebyś nie zapomniała jak się nazywasz i ze istnieje życie poza domem, takie malutkie chwile dla siebie pomagają nabrać dystansu do wielu rzeczy i pozwalają zatęsknić za maluchami:)